Călătoria românilor spre occident în comunism – lecție live de la Cazanele Dunării, joi, 21 octombrie, de la ora 11. Profesorii pot urmări transmisiunea de pe Youtube cu elevii la ore

Foto: captură promo "Educație la înălțime" - YouTube

Lecție live de la Cazanele Dunării, despre traseul românilor spre occident în comunism, pentru cele peste două mii de clase din țară și din Republica Moldova înscrise în proiect, anunță organizatorii proiectului “Educație la Înălțime”. Toți profesorii din țară pot urmări lecția, la clase, în direct pe Youtube mâine, 21 octombrie, de la ora 11:00.

Update:

Știrea inițială: Este “despre sutele de mii de români care și-au riscat viața în anii comunismului încercând să treacă granița spre o viață liberă”, scriu organizatorii despre live-ul de joi, de la ora 11:00, în direct, pe canalul YouTube Educație la Înălțime. Prezentatorul acestei ediții este profesorul de istorie Marcel Bartic, despre fenomenul migrației din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre.

Trei școli din Maramureș, Botoşani și Galați vor intra în legătură video directă și vor interacționa cu profesorul de pe teren de această dată. Lecția va include și consacratul concurs prin care se aleg clasele care vor intra în direct, prin Zoom, la lecția următoare de joi, 28 octombrie.

Temele atinse sunt: “Fără sărăcie” și “Muncă decentă și creștere economică”, mai informează Agerpres.

Lecția de joia trecută – de la Castelul Bran, județul Brașov:

Poți accesa aici lecțiile din ediția din primăvara anului acesta. În 2020, proiectul a fost într-o fază pilot, iar cele trei lecții au fost desfășurate în Munții Făgăraș, la Adamclisi – județul Constanța – și la Trovanții din Ulmet, județul Buzău.

__________

Despre proiect

Lecțiile ”Educație la Înălțime” sunt realizate de către profesori dedicați din diferite părți ale țării și se adresează elevilor de vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Durează aproximativ 50 minute și sunt transmise prin YouTube Live, pe canalul dedicat Educație la Înălțime. Orice profesor poate să găzduiască transmisiunea în direct în clasă la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului, dirigenție.

Formatul „Educație la Înălțime” a fost declarat câștigător la un concurs de inovație în educație și a fost testat într-un proiect-pilot în județul Hunedoara. Abia apoi a fost extins în primăvara anului 2021 la nivel național datorită parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

De asemenea, proiectul a avut sprijinul Ministerului Educației Naționale și al Aspire Teachers.

Vezi și: Orice școală din România poate să urmărească live pe YouTube prima lecție „Educație la Înălțime” din acest an școlar, joi de la 11:00
23 iunie 2021: Imediat după proba de Matematică de la Evaluarea Națională începe ultima lecție de „Educație la înălțime”, în direct de la Dăbuleni: Deșertificarea și efectele schimbărilor climatice. Profesorii se pot înscrie printr-un formular
Exit mobile version