Cadrele didactice să supravegheze copiii în timpul grevei de avertisment de miercuri, spune ministra Educației

3.099 de vizualizări
Foto: Captură – video Digi 24
Ministra Educației, Ligia Deca, le-a cerut profesorilor, care miercuri sunt în grevă de avertisment între orele 11-13, să supravegheze copiii în clasă: “Fac apel, pe această cale, la cadrele didactice, care, sigur, trebuie să desfășoare protestul la școală, să supravegheze elevii, chiar dacă nu țin orele, pentru că este absolut normal să nu avem sincope în procesul educațional și să nu aducem nici necazuri familiilor care știu că au copiii la școală”, a spus Ligia Deca marți seară, invitată la Digi 24.

Ministra Educației Ligia Deca a spus marți seară, la Digi 24, că face apel către profesorii care miercuri fac grevă de avertisment, între orele 11-13, să supravegheze elevii la școală.

“Eu fac apel, pe această cale, la cadrele didactice, care, sigur, trebuie să desfășoare protestul la școală, să supravegheze elevii, chiar dacă nu țin orele, pentru că este absolut normal să nu avem sincope în procesul educațional și să nu aducem nici necazuri familiilor care știu că au copiii la școală în anumite intervale orare. Deci fac apel la cadrele didactice, care știu că sunt extrem de responsabile și țin foarte mult la, știu eu, starea de bine a copiilor, să poată să efectueze această perioadă de supraveghere. Sigur, fără să renunțe la greva de avertisment deja anunțată. Cred că se poate realiza acest lucru și semnalele noastre sunt că, în majoritatea cazurilor, lucrurile așa se vor întâmpla”, a spus Deca.

Informații de context

Profesorii fac miercuri grevă de avertisment între orele 11-13, ca un prim pas spre greva generală anunțată marți de cele trei federații sindicale din Educație, din 22 mai.

Sindicatele din Educație – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Federația Sindicatelor din Educație (FSE) „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală (FNS) „Alma Mater” – au anunțat marți, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală. Potrivit rezultatelor referendumului făcut în rândul profesorilor din țară, peste 70% au votat pentru grevă generală.

Profesorii sunt nemulțumiți de salarii și cer, printre altele, indexarea salariilor cu rata inflației, plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic, majorarea salariilor personalului din învățământ, “în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic”.

Citește și:
Miercuri, 17 mai, grevă de avertisment în școli. Greva începe la ora 11 și ține până la 13, potrivit sindicatelor
Grevă de avertisment, miercuri, de la 11 la 13, în toate școlile în care există membri de sindicat ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ

3 comments
  1. Ce i-aș împărți eu pe toți cei din M.E în câte o școală la supravegheat elevii😂 Eu refuz să fiu paznic! Nu am studii și pregătire fizică pentru a fi paznic. Ia să văd ce se întâmplă dacă elevii își sparg capul! In contract nu scrie că sunt supraveghetor. Am dreptul să fac grevă, fac grevă!

  2. Nu vrei sa ii supraveghezi matale, nu ti-ar strica macar o saptamana intr-o scoala sa faci practica, sa vezi ce haos conduci de la minister.

  3. Nu ii e rușine cu această recomandare care sună a amenințare???? de ce să nu aducem necazuri??? pe bune???? când ei ne umilesc și ne jignesc zilnic…..ei nu ne provoacă necazuri nouă??? Chiar nu trebuie să ne intereseze de restul!!! Fiecare categorie profesională trebuie să își vadă interesul!!! Nicăieri în lume nu se protestează…dar sa fie supravegheați copiii…..suntem de râsul Europei.
    sa simtă toți acest protest!! Oricum vom avea TOȚI grijă la alegeri!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația Studenților la Comunicare din Universitatea din București anunță că nu participă la cursurile profesorului Horea Bădău, cercetat pentru abuzuri, dacă va preda materia „Social Media”

Asociația Studenților la Comunicare (ASC) din Universitatea din București anunță, într-o postare pe Facebook, că va boicota cursurile și seminarele susținute de lectorul universitar Horea-Mihai Bădău „întrucât nu tolerăm nicio…
Vezi articolul

Liderul sindical Marius Nistor o acuză pe ministra Ligia Deca de cedare în fața presiunilor părinților și elevilor, în organizarea Bacalaureatului 2025 în timpul școlii: Mai multă greutate au solicitările elevilor și ale părinților, decât pozițiile profesorilor. E un calcul foarte simplu: noi suntem 220.000 de cadre didactice, iar în partea cealaltă discutăm de câteva milioane de elevi

Marius Nistor, liderul sindical al Federației Sindicatului Spiru Haret, spune că „nu ar fi trebuit să țină cont atât de mult de faptul că vara este prea cald ca să…
Vezi articolul

Pentru 2023, costul standard per elev crește cu 7% față de anul acesta, echivalentul creșterii salariilor angajaților din Educație, potrivit unor proiecte de hotărâre de Guvern. O noutate este finanțarea școlilor și grădinițelor autorizate, înființate de universități

Valoarea costului standard per antepreşcolar/ preşcolar/ elev ce vizează cheltuielile pentru salariile angajaților din Învățământ, în anul 2023, este de 6.834 lei, potrivit unor proiecte de Hotărâre de Guvern puse în…
Vezi articolul