Cadrele didactice din Palatele și Cluburile copiilor nu vor deveni personal auxiliar în grădinițe, școli și licee cu deficit de personal, spune ministrul Educației: Foarte eronate informațiile / Voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în aceste instituții

5.415 vizualizări
Foto: Europa FM
Voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în Palatele și Cluburile copiilor, scrie ministrul Educației Monica Anisie pe pagina sa de Facebook, infirmând astfel informațiile publicate pe internet despre o posibilă schimbare a fișei postului cadrelor didactice care lucrează în aceste instituții și despre așa-zise intenții de le transforma în “cadre auxiliare de rezervă” pentru instituțiile de învățământ cu deficit de personal.

Ministrul Educației, Monica Anisie, infirmă prin acest mesaj o serie de informații apărute în mai multe publicații, preluate pe grupurile de Facebook ale cadrelor didactice.

“Cursurile au început… educația este extrem de importantă pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională a copiilor și a tinerilor. Zilele acestea am fost „martora” bucuriei trăite de copii odată cu revenirea la școală. Dar învățarea trebuie să aibă loc și în contexte nonformale, motiv pentru care subliniez importanța acestui tip de activitate complementară educației de tip curricular.

Astfel se dezvoltă competențele pe care nu le deprindem doar în clasă, precum: capacitatea de lucru în echipă, încrederea în sine, disciplina, deprinderea responsabilității ori a competențelor de gestionare a proiectelor etc., aptitudini esențiale pentru dezvoltarea personală a fiecărui copil.

Acestea vin în completarea celor dobândite prin educaţia formală, iar promotorii acestui tip de activități sunt parteneri valoroși ai procesului educațional, oameni care vin în sprijinul profesorului și care, uneori, ajută la eliminarea „barierelor” în relația profesor-elev.

De aceea, voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în Palatele și Cluburile copiilor. Educația continuă!”, a scris Anisie.

Întrebată în comentariile de la postare dacă informațiile apărute sunt adevărate sau nu, Anisie a comentat “foarte eronate”.

Foto: EuropaFM


1 comment
  1. Și de bibliotecari, care sunt cărăușii școlilor, ei ocupându-se de manualele școlare, înlocuind de fiecare dată orice cadru didactic care lipsește, fiind mereu ținta Inspectoratelor atunci când sunt examene și sunt duși la preluări de dosare…de ce vă bateți joc? Mulți dintre ei au făcut activități online în perioada pandemiei, și au distribuit copiiilor materiale diverse. Cine sunteți dumneavoastră, să stabiliți cum își câștigă ei pâinea în această perioadă?Schimbați atunci fișa postului și pentru profesorii de muzică și sport, care în această perioadă, nu pot respecta programa școlară. Nu vă este rușine să vă legați mereu de cei care muncesc? Da, există uscaturi peste tot,iar dacă s-ar orienta lumea după asta, mulți dintre profesori ar zbura ca vrăbiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mesajul unei învăţătoare pentru ministru: “După ani dedicați profesiei ne trezim că suntem puși la colț și altoiți de elevi și părinți nemulțumiți pentru note sau alte pretenții”

O învăţătoare îi adresează o scrisoare ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Este vorba despre Mara Luana Rauca, cadru didactic “cu 19 ani vechime în învăţământ”. Aceasta îi solicită oficialului să ia…
Vezi articolul

OFICIAL Calendar Definitivat 2025. Profesorii debutanți susțin proba scrisă pe 8 iulie, cu două săptămâni mai devreme decât în 2024. Prima inspecție are termen 7 februarie și a doua – până pe 30 mai

Calendarul examenului de definitivat 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului educației nr. 6.614 din 11 septembrie 2024. Înscrierea profesorilor se face până pe 10…
Vezi articolul
vârsta de pensionare, cancelarie profesori

În prea puține școli există cultura colaborării în cancelarie, a schimbului de practici și de experiențe între colegii de aceeași disciplină. Le lispsește un mediu sănătos de înțelegere, de sprijin, de încredere – Cosmin Chiriță, manager de proiect Merito

Școala și sistemul nu încurajează suficient colaborarea între profesori, discuțiile de la egal la egal între aceștia și educația de calitate care ar fi generată de o asemenea colaborare. Acestea…
Vezi articolul