Cadrele didactice din Palatele și Cluburile copiilor nu vor deveni personal auxiliar în grădinițe, școli și licee cu deficit de personal, spune ministrul Educației: Foarte eronate informațiile / Voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în aceste instituții

5.415 vizualizări
Foto: Europa FM
Voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în Palatele și Cluburile copiilor, scrie ministrul Educației Monica Anisie pe pagina sa de Facebook, infirmând astfel informațiile publicate pe internet despre o posibilă schimbare a fișei postului cadrelor didactice care lucrează în aceste instituții și despre așa-zise intenții de le transforma în “cadre auxiliare de rezervă” pentru instituțiile de învățământ cu deficit de personal.

Ministrul Educației, Monica Anisie, infirmă prin acest mesaj o serie de informații apărute în mai multe publicații, preluate pe grupurile de Facebook ale cadrelor didactice.

“Cursurile au început… educația este extrem de importantă pentru dezvoltarea intelectuală și emoțională a copiilor și a tinerilor. Zilele acestea am fost „martora” bucuriei trăite de copii odată cu revenirea la școală. Dar învățarea trebuie să aibă loc și în contexte nonformale, motiv pentru care subliniez importanța acestui tip de activitate complementară educației de tip curricular.

Astfel se dezvoltă competențele pe care nu le deprindem doar în clasă, precum: capacitatea de lucru în echipă, încrederea în sine, disciplina, deprinderea responsabilității ori a competențelor de gestionare a proiectelor etc., aptitudini esențiale pentru dezvoltarea personală a fiecărui copil.

Acestea vin în completarea celor dobândite prin educaţia formală, iar promotorii acestui tip de activități sunt parteneri valoroși ai procesului educațional, oameni care vin în sprijinul profesorului și care, uneori, ajută la eliminarea „barierelor” în relația profesor-elev.

De aceea, voi susține desfășurarea de activități extracurriculare și extrașcolare în Palatele și Cluburile copiilor. Educația continuă!”, a scris Anisie.

Întrebată în comentariile de la postare dacă informațiile apărute sunt adevărate sau nu, Anisie a comentat “foarte eronate”.

Foto: EuropaFM


1 comment
  1. Și de bibliotecari, care sunt cărăușii școlilor, ei ocupându-se de manualele școlare, înlocuind de fiecare dată orice cadru didactic care lipsește, fiind mereu ținta Inspectoratelor atunci când sunt examene și sunt duși la preluări de dosare…de ce vă bateți joc? Mulți dintre ei au făcut activități online în perioada pandemiei, și au distribuit copiiilor materiale diverse. Cine sunteți dumneavoastră, să stabiliți cum își câștigă ei pâinea în această perioadă?Schimbați atunci fișa postului și pentru profesorii de muzică și sport, care în această perioadă, nu pot respecta programa școlară. Nu vă este rușine să vă legați mereu de cei care muncesc? Da, există uscaturi peste tot,iar dacă s-ar orienta lumea după asta, mulți dintre profesori ar zbura ca vrăbiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii, îndemnați să-și facă PFA-uri pentru a da meditații. Cîmpeanu: „Este o modalitate transparentă de a plăti impozit aferent” / Legat de resursele financiare ale părinților: „Meditațiile nu sunt de natură să sprijine rezolvarea problemelor de echitate, din păcate”

Profesorii ar putea să-și facă PFA-uri ca să plătească impozit pe meditații, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întrebat la Euronews România dacă ar fi o idee bună să-și facă PFA-uri…
Vezi articolul

UPDATE Întâlnire cheie de la Guvern, cu premierul Ciolacu, sindicatele profesorilor, miniștrii Educației, Muncii și Finanțelor, pentru „stabilirea modalității de majorare a salariilor” în școli și universități din 1 ianuarie 2024

UPDATE: Guvernul a anunțat că s-au găsit soluții privind eliminarea inechităților salariale, dar rămâne deschis dialogul în privința majorărilor salariale de la 1 ianuarie, în lipsa legii salarizării. Premierul Marcel Ciolacu i-a invitat…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Sector 3: S-au primit în jur de 1.500 de dosare de înscriere la Titularizare 2022 pentru disciplinele educatoare, învățători și educație fizică / Aplicația de introducere a datelor candidaților nu a funcționat de vineri până duminică după-amiaza, potrivit instituției

Au fost depuse aproximativ 1.500 de dosare pentru înscrierea la concursul național de Titularizare 2022, la nivelul sectorului 3, pentru disciplinele educatoare, învățători și educație fizică, potrivit Inspectoratului Școlar Sector…
Vezi articolul