Secretar de stat în Ministerul Educației: Cadrele didactice care au cerut continuitate și au promovat Definitivatul nu trebuie să mai participe la ședințe de repartizare

43.013 vizualizări
FOTO: edu.ro
Cadrele didactice care au cerut continuitate pentru anul școlar următor și au promovat Definitivatul nu trebuie să mai participe la ședințele de repartizare care au loc după rezultatele de la Titularizare, a declarat pentru Edupedu.ro Luminița Barcari, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar din Ministerul Educației. Este vorba despre învățători, instititutori și profesori pentru învățământul primar.

Barcari a explicat faptul că acele cadre didactice care au cerut continuitate în baza mediilor din anii trecuți au prioritate pentru o cuparea posturilor pentru care au obținut acordul.

Redăm răspunsul primit:

“Începând cu data de 18 august 2020, cadrele didactice care au obținut acordul de principiu pentru prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2020-2021 în baza mediilor de repartizare minimum 7 (șapte) obținute la concursurile naționale sesiunile 2019 și/sau 2018, respectiv 2019, 2018, 2017 și/sau 2016 pentru învățători/institutori/profesori pentru învățământ primar, care au promovat examenul naţional pentru obţinerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2020, au prioritate la ocuparea posturilor pentru care au obținut acordul, inclusiv pentru posturile didactice/catedrele care se pot vacanta ulterior obținerii acordului de principiu.

Nu este obligatorie prezența acestor cadre didactice la ședințele publice dacă și-au reactualizat dosarele personale la inspectoratele școlare prin depunerea la dosar inclusiv a acordului de principiu privind prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul școlar 2020-2021 emis de unitatea/unitățile de învățământ”, a spus Luminița Barcari pentru Edupedu.ro.

Când au loc ședințele de repartizare pentru cadrele didactice

Pe 12 august are loc repartizarea cadrelor didactice angajate deja cu contract de muncă pe perioada viabilității postului, din 1 septembrie 2019, care au participat la Titularizare 2020 și au obținut minimum nota 7 și au și Definitivatul promovat.

Pe 13 august va avea loc repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 la Titularizare 2020, indiferent de statutul lor, pe posturi titularizabile, adică: viabilitate de minim 4 ani, complete și vacante. Repartizarea se va face în ordine descrescătoare a notelor pe disciplina respectivă, în limita posturilor didactice titularizabile. Și candidații din alte județe care au dorit să fie repartizați, vor fi incluși aici, în funcție de notă obținută, fiind examen la nivel național.

Pe 14 august este repartizarea cadrelor didactice titulare sau aflate pe durata viabilitații postului, care au susținut Titularizare 2020, pentru completarea normei sau aflate în restrângere de activitate.

În zilele de 20 și 21 august are loc repartizarea candidaților care au obținut cel puțin 7 la Titularizare 2020 pe posturi de suplinire, având prioritate cei care au și continuitate pe baza unei medii mai mari de 7 și au participat și la Titularizare 2020.

În perioada 25-26 august sunt repartizate cadrele didactice care au obținut continuitate.

Iar pe 26-28 august are loc repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 5 la Titularizare 2020, apoi mediile din 2019-2014.

În perioadele 2-3 septembrie și 4-8 septembrie va fi repartizarea și ocuparea posturilor rămase,la care participă inclusiv cei ce au susținut examenul de suplinire calificată sau necalificată.

Foto: edu.ro


10 comments
  1. Eu am obtinut media 7.99 la examenul de definitivat 2020 si nu mai pot obtine continuitate pe post , sunt foarte dezamăgită.

  2. Am luat 9.75 la ex.de anul acesta sunt a 2a pe lista dar nimic de luat….in nici o etapa de repartitii!! Domnilor ori sunteti capabili sa faceti ceva pt.inv.romanesc ori plecati din functii si mai terminati cu pensionarii la catedre ca dorm si tin locurile ocupate!!Deci eu pt.ce m am pregatit?va rog sa mi raspundeti!!??

  3. Dupa cum apare, doar cei care si-au luat titularizarea 2020 conteaza, dar contrar acestui fapt nimeni nu ne-a anuntat, oare de ce?
    Eu am luat 7,97 la examenul de titularizare 2019 si prin urmare cinciul din sesiunea 2020, bate saptele din 2019.
    Suntem de tot rasul. Toate legile sunt cu susu-n jos la noi in tara.
    Cine, oare eu trebuia sa ma informez, oare directorul unitatii sau cine? Ma poate cineva lamuri cu acest lucru ca reu una nu mai inteleg nimic din toata metodiologia noua.
    Asta inseamna ca anual ar trebui sa te prezinti la titularizare, definitivat, ca cine stie, poate doamna ministra viseaza ceva frumos si peste noapte hopa iar schimbam ceva.
    Si atunci concediu cand? Toata vara umbli dupa/cu dosare pe la isj s.a.m.d., aprobari, legi schimbate…examene, astepti rezultatul si constati cu stupoare ca esti pe nicaieri de fapt.
    FRUMOS FOARTE FRUMOS SI TOTODATA RUSINOS

    1. Mie ,când mi-am dus dosarul,mi s-a spus la inspectorat că cei care au nota de titularizare intra înaintea celor cu cinci din 2020.Nici ei nu știau,de asta nu ți-au spus.
      Le schimba in fiecare an.

  4. Eu nu înțeleg un lucru.
    Este examen national.
    De ce nu se face o bază de date și computerul sa repartizeze pe posturile titularizările pe cei cu note mari?
    Simplu.Ce atâtea cereri,acorduri și ce mai este pe acolo.
    Este examen national și titularizarea,fiecare candidat trece cat mai multe opțiuni și apoi este repartizat de computer.

      1. Eu cred că lucrurile ar fi simplificate și totul la vedere.Eu zic că se poate face așa cum se poate și la repartizarea copiilor la licee.
        Nu ar fi foarte complicat.
        De ce la EN se poate și la noi nu?Suntem și mai puțini.Ar fi rezolvată și problema ședințelor publice.S-ar repartiza fiecare om în funcție de opțiunile notate.Riscul contaminării cu covid ar fi zero.Riscul greșelilor umane iar zero.S-ar rezolva multe probleme!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Dosarul cu șină, obligatoriu la Titularizare 2023 – cel mai mare concurs de angajare din România – la mai multe inspectorate școlare județene / Adresarea în scris către profesorii candidați, plină de majuscule, semne de exclamare și sublinieri

Mai multe inspectorate școlare județene anunță candidații la concursul de angajare în învățământ, numit Titularizare, că dosarul cu șină este obligatoriu, dacă vor să fie profesori sau să continue să…
Vezi articolul