Ca să predai online de-adevăratelea înseamnă să lași prejudecățile la o parte și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri” – Andra Cîrșmaru, profesor de limba română

6.547 de vizualizări
Foto: Scoala Gimnaziala 31 Constanta
Să predai online de-adevăratelea, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să lași la o parte prejudecățile și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri”, spune Andra Cîrșmaru, profesor de limba și literatura română în cadrul conferinței online „Sunt profesor, Vreau la școală!”, organizată de Salvați Copiii.

„Să predai online de-adevăratelea, din punctul meu de vedere, înseamnă în primul rând să lași la o parte prejudecățile și să iei niște lecții de la „youtuberi” și de la „influenceri”. Să-ți descarci niște programe de editare video și să îți faci niște lecții online, deși aceste lecții online cred eu că vor atinge un singur scop, adică doar vor transmite cunoștințe și atât.

Dar învățarea presupune mult mai mult decât transmiterea cunoștințelor și pentru învățare e nevoie de mai mulți factori decât mijloace audio-video și un profesor care să vorbească. Adică asta avem și la școală, dar în reușita școlară în proporție de 80% contează acei factori care nici măcar nu au legătură cu școala: familia, relațiile familiale (te iubește mama, tata, ești respectat); mediul, (fiindcă dacă stai într-o zonă cu locuințe improvizate nu-ți mai este gândul la școală) și foarte mult contează situația financiară.

Și fac o paranteză – e o inițiativă foarte bună să le oferim copiilor tablete, dar eu dacă aș fi un copil sărac și aș primi o tabletă și n-aș avea încălțăminte pentru fiecare anotimp cred că aș vinde tableta și mi-aș lua de îmbrăcat.

Sunt copii care atunci când plouă nu pot veni la școală pentru că le intră apa în șosete sau iarna vin îmbrăcați cu o geciță de blugi. Deci da, să am tableta și eu să nu am ce să mănânc e ca și cum m-ai trimite acum la NASA pe mine, Andra Cîrșmaru. Mulțumesc, e ocazie nemaipomenită, dar ce să fac acolo pentru că nu știu pe ce buton să apăs. Foarte important în succesul școlar și extra școlar este și inteligența emoțională”, a spus Andra Cîrșmaru.

Întreaga intervenție de la conferință este aici:

Foto: Scoala Gimnaziala 31 Constanta


3 comments
  1. Da, domnisoara profesor. Iutubarii si influensarii ne lipseau. Rotita lipsa din mecanism. Ne recomandati pe cineva?
    PS. “Gecita”??

    1. Ca sa predai online trebuie sa ai cu ce, pe ce si sa fii instruit in acest sens la modul serios si de lunga durata. Dumneata activezi intr un ong si ti se pune la dispozitie totul. Doamna, noua ni s a emis obligatia sa facem pregatire 2 saptamani inainte de examene si nu ni s a dat macar o masca. Mai are rost sa adaug ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste jumătate dintre profesorii de matematică și științe sunt oameni de peste 50 de ani. În 10 ani va fi o criză de profesori calificați – Lucian Ciolan, prorectorul Universității București: E nevoie de o strategie de recrutare bazată pe stimulente

În 10 ani o să ne confruntăm cu o criză de profesori calificați, mai ales în zona matematicii, unde sunt mai multe ore, dar și în zona științelor, unde peste…
Vezi articolul

Învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astăzi, cred 44% dintre profesorii din România, iar 6 din 10 văd partidele politice doar ca pe un mijloc prin care politicienii să-și facă o carieră – sondaj CNCD

44% dintre profesorii din România cred că învățământul de dinainte de 1989 era mai bun decât cel de astăzi, potrivit unui sondaj al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). De…
Vezi articolul

Zile libere pentru elevi și angajații din educație. Pe 23 și 24 ianuarie, după doar două săptămâni de școală, elevii vor sta acasă / Orele trebuie recuperate până pe 28 februarie / România e pe locul 3 în rândul țărilor cu cele mai multe zile de vacanță

Elevii și profesorii au 2 zile libere, pe 23 și 24 ianuarie, luni și marți, după ce Guvernul a decis la finalul anului trecut să lege ziua de 24 ianuarie,…
Vezi articolul