Busola electorală 2020, platforma online care permite alegătorilor să își compare preferințele politice cu programele partidelor, lansată de Universitatea Babeș-Bolyai

1.380 de vizualizări
Predare exclusiv online
Predare exclusiv online la facultati / Foto: Facebook – UBB
Busola electorală 2020, o platformă online care permite oricărui alegător din România să își compare preferințele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, a fost lansată de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă al universității.

Busola electorală 2020 este al doilea proiect dezvoltat în acest an de specialiștii UBB Cluj în colaborare cu specialiști din alte țări europene, precum Olanda și Germania. Primul proiect de acest tip ”busolă electorală” a fost Trump-metrul, un instrument care le permitea românilor să afle de care dintre principalii candidați la funcția de președinte al SUA (Donald Trump sau Joe Biden) sunt mai apropiați din punctul de vedere al orientărilor și opțiunilor politice. Trump-metrul s-a bucurat de un succes remarcabil, fiind accesat, în doar câteva zile, de peste 10.000 de români.

Busola electorală 2020 poate fi accesată gratuit (busolaelectorala.ro), fiind un proiect derulat sub coordonarea Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială din cadrul UBB Cluj, în parteneriat cu institutul Kieskompas din Amsterdam. Aceiași parteneri instituționali au colaborat și la Busola electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, proiect care a atras peste 50.000 de utilizatori.

Din echipa care a dezvoltat această busolă face part lect. univ. dr. Mihnea Stoica (director al Centrului Cultural și Academic Olandez), prof. univ. dr. Ioan Hosu (director al Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială), conf. univ. dr. Ioana Iancu, conf. univ. dr. Kadar Magor, lect. univ. dr. Anișoara Pavelea, cercet. dr. Andreea Voina din cadrul STAR UBB, asist. asoc. dr. Lorina Culic și drd. Susana Dragomir.

Foto: Facebook UBB


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„O mare de biciclete” în faţa şcolii gimnaziale dintr-o comună arădeană. Primarul Letiţia Stoian: Aproape 200 de elevi merg la școală cu bicicleta. Am realizat o pistă de aproape 3 kilometri, pe fonduri europene, și acum mai facem o pistă, cu fonduri de la AFM

O fotografie care surprinde foarte multe biciclete parcate în faţa Şcolii Gimnaziale din comuna arădeană Semlac este redistribuită pe reţelele sociale şi comparată cu imagini din ţările nordice, unde pedalatul…
Vezi articolul

Toate școlile care au primit miercuri bani de la guvern, după inundații, sunt din localități cu primari PNL. Sumele pentru reparații vin din bugetul Ministerului Educației, chiar dacă legea spune că acesta poate aloca bani pentru reabilitări doar prin programe de durată

Când a decis, miercuri, să aloce peste 1,5 milioane de lei pentru mai multe școli din județele Alba și Cluj, afectate puternic de inundații în ultima lună, guvernul a optat…
Vezi articolul

Profesorul de sport Cristian Bratu de la Școala Coresi Târgoviște, arestat preventiv pentru 30 de zile, acuzat de viol asupta unui minor în formă continuată, după ce ar fi avut o relație cu o elevă de 16 ani din echipa de volei a școlii, pe care el o antrena / Inspectoratul școlar anunță că l-a suspendat de la ore și asigură consiliere psihologică elevilor

Profesorul de educație fizică și sport Cristian Bratu, de la Școala Coresi Târgoviște, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, conform unei soluții de pe 13 mai a Judecătoriei…
Vezi articolul