Bursele școlare pentru septembrie și octombrie vor fi plătite abia peste 64 de zile, pe 15 noiembrie, anunță Ministerul Educației. Regulile de acordare au fost aprobate

91.519 vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial, anunță Ministerul Educației. Instituția mai anunță că elevii vor primi bursele școlare pentru lunile septembrie și octombrie abia peste două luni, pe 15 noiembrie.

Printre noutățile anunțate este faptul că bursele de merit se acordă pentru 30% din elevii din fiecare clasă, cu posibilitatea extinderii listei de beneficiari pentru a cuprinde toți elevii cu media mai mare sau egală cu 9,50. Edupedu.ro a anunțat acest lucru încă de săptămâna trecută.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a V-a se vor acorda pe baza mediei notelor obținute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învățare, mai arată ministerul.

Bursele de merit pentru elevii de clasa a IX-a se vor acorda pe baza mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional, aceasta a fost decizia finală, deși în procesul de dezbatere, Ministerul Educației propusese ca aceste burse să se acorde pe baza mediilor generale de la clasa a VIII-a ale copiilor.

Anunțul ministerului mai precizează că bursele de merit se vor acorda și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare, respectiv pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale.

În privința burselor sociale, acestea se vor acorda tuturor elevilor din familii monoparentale, inclusiv elevilor cu unul dintre părinți decedați, fără a se lua în considerare nivelul venitului mediu pe membru de familie. Asta după ce în perioada dezbaterilor au existat mai multe controverse cu reacții vehemente din partea unora dintre organizațiile de părinți și elevi.

Articol în curs de actualizare


91 comments
  1. “Logica” noului sistem pt acordarea burselor (30%) este, din ce se vede, taierea din fondurile pt elevi, copii, scoli … pt economie la buget.
    In acelasi timp se descurajeaza invatarea si se incurajeaza “sistemul” romanesc “las’ ca merge si asa!”

  2. Ce raționament și logică au avut legiuitorii când au eliminat cele 91 91 de mii de burse de studiu acordate elevilor la nivel național care au obținut media anuală generală de cel puțin 7,50 și au introdus bursele de merit pentru primii 30% dintre elevii unei clase, indiferent de medie, în ordine descrescătoare a acestora ?! Deci ne vom confrunta cu situația unei discriminări în care elevii cu media peste 9.00, din aceeași școală, clase diferite, elevii dintr-o clasă cu elevi buni să nu intre în procentul de 30 % iar unii elevi din dintr-o clasă mai slabă să poată primi bursă de merit chiar și cei cu media peste 7.00 sau chiar 6 dacă se încadrează în procentul de 30%. Ce impact va avea când se vor întâlni în curtea școlii un elev cu media 7 beneficar al bursei de merit cu un elev al cărui medie este de peste 9,00 până la 9,49 și nu poate beneficia ?!

  3. Corect!
    Asa cum, din pacate, sunt si copii cu ambii parinti acasa, dar cu extrem de putini bani pe cap de membru al familiei, supravietuind cu greu.

  4. Buna!Copilul meu a terminat clasă a noua cu media 9.34.Va rog să-mi spuneți dacă se încadrează la bursa ca să știu ce să-i spun.Noi părinții nu mai avem nici un venit.Si daca stie cineva ce acte sunt necesare.Va multumesc!

  5. buna ziua am și eu o întrebare fata mea a terminat clasa a5 a cu media 9,47 nu se poate încadra la bursa de merit e adoua din clasă.

  6. De ce nu ati lasat bursa de merit sa beneficieze si cei ce au terminat anul trecut clasa 8-a peste 8:50?S-au chinuit pentru acea medie!De ce ati scos bursa de studii?Unii copii sufera ptr asta!Mai rau le-ati facut la bietii copii,ca i-ati sucit cum ati vrut!Au suferit mult,astazi le spunem ca ia bursa de merit ,maine ca nu.Dezgustator!O Romanie esuata!

    1. ptr cei care au terminat cls a VIII criteriul de acordare nu s-a schimbat fata de anul trecut.Tot dupa media de admitere a ramas…asa cum a fost si anul trecut.Deci se stia din timp.

  7. Ar trebui sa se accepte o astfel de posibilitate, deoarece sunt destule situatii in care parintele care nu-si respecta obligatiile parintesti fata de copii nici nu poate fi gasit de catre parintele care singur se ingrijeste de copii, deci, nefiind de gasit nici nu poate fi tras la raspundere si nici declaratii nu i se pot lua. Uneori nu exista divort pronuntat in instanta, iar parintele singur, practic nu are nici o cale de a actiona in favoarea copilului.
    Ar trebui puse la punct niste proceduri legale pt astfel de situatii, in favoarea copiilor minori.

    1. bănuiesc că știți că se pedepsește cu închisoarea neplata pensiei de întreținere. Să nu generalizăm prin a spune că nu se plătesc pensii de întreținere. Legea nu poate prezuma că nu se respectă altă lege în condițiile în care statul stabileste masuri coercitive. Chiar și în cazul în care tatăl nu ar plăti, ce facem in cazul femeilor măritate în care care nu vad banii soțului pentru că îi bea. Dăm și acolo burse sociale fără prag?
      Chiar și așa, lipsa unui prag al veniturilorin cazul familiilor monoparentale , cu excepția orfanilor, e aberantă. Adică nu dai bursă socială unui copil din familie tradițională dacă părinții au salariul minim, dar dai bursă socială unui copil care are mama divorțată sau necăsătorită, de profesie doctor, ofițer de poliție, judecător, parlamentar, avocat etc și care in majoritatea cazurilor primește și pensie de întreținere pentru copil.
      PNL-ul a călcat în picioare tot ce înseamnă echitate.

      1. Aici mă simt jignită
        Nu toate mamele care suntem singure avem salarii mari eu lucrez într-o fabrică. Iar tatăl fiicei mele a preferat să facă pușcărie decât să îi plătească pensie alimentara așa că că rog nu mai atacați așa nu ne puneți pe toate in aceiași oala.

      2. Corect. Nu mi se pare normal ca cu 2copii unul la liceu făcând naveta și cu doua salarii minime sa nu primească bursa sociala. As vrea ca un parlamentar sa își crească copii cu salarii ca ale noastre sa trăiască sa vadă cât este de greu. Rușine.

      3. Da știu dar dansul e plecat din țară și nu știu nimic de el fiica mea are 14 ani și nici nu il cunoaste. Și orfanii au pensii după părintele care a decedat. Bn că iau cei de etnie romă care stau acasă pe bursele și alocațiile copiilor . Nu va mai tot legați de familiile monoparentale

        1. Dacă a plecat din țară nu înseamnă că nu are obligație de întreținere. Ca femeie, eu aș fi mai atentă cu cine fac un copil. Tatăl copilului dvs. nu procedează corect pentru că așa e caracterul său, dar nu discut aici gusturile dvs. in materie de bărbați pe care trebuie să vi le asumați până la capăt.
          Revenind la bursele sociale, simplul fapt că sunteți singură în creșterea copilului nu este suficient pentru a primi bursă socială. In opinia mea, bursa socială trebuie acordată doar sub un prag al veniturilor pe membru de familie. Dacă veniturile dvs. sunt mici, indiferent dacă sunteți singură sau cu tatăl copilului, trebuie văzut dacă sunteți sub un anumit prag de sărăcie. Bursa socială nu ar trebuie acordată pe criteriul ghinionului in dragoste. Sunt femei care își cresc singure copilul, dar dețin resurse financiare consistente. Le dam bursă socială?
          Primul criteriu al unei burse sociale trebuie să fie venitul pe membru de familie, indiferent dacă e monoparentală sau nu. Dacă e un singur părinte cu salariu mic, evident are șanse mai mari să obțină bursă socială. Dar nu dăm burse sociale pentru că n-am avut noroc in dragoste.
          Al doilea criteriu ar putea fi situația de orfan, situație care nu tine de opțiuni și alegeri personale și doar aici am putea privi diferit situația pentru că nu avem obligație de întreținere decât din partea unui părinte.

  8. Buna ziua!
    Se admit Declarațiile pe proprie răspundere ,făcute la notar, pentru a demonstra că un copil nu primește pensia alimentara din partea unui părinte? Sunt multe cazurile în care copiii sunt întreținuți de un singur părinte( fam monoparentala) deoarece celălalt părinte nu își achită obligațiile, din x motive. Pentru a merge în instanță sunt costuri emoționale și financiare , pe care familiile trecute prin diferite evenimente doresc sa le evite .La un moment dat a existat aceasta posibilitate, de a prezenta o cerere pe proprie raspundere, dar care a fost refuzată anul trecut .Mulțumesc !

    1. Doamna, sunteți în situația în care veniturile dvs. nu contează. Puteți fi parlamentar, doctor, judecător. Dacă copilul e crescut de o femeie divorțată sau necăsătorită, nu există prag maxim pentru venituri. Puteți să aveți salariul și 10000 lei pe lună, că tot sunteți eligibilă pentru bursă socială. Doar copiii care sunt crescuți în familii tradiționale au condiția ca ei să trăiască în sărăcie lucie pentru a putea primi bursă socială.

  9. Ideea este clara si cred ca tocmai asta era … ideea. Parintele lupta pt copilul care l-a depasit si atunci parintele e un parinte BUN, indiferent de gramatica.

  10. Buna! La cat de “mari” sunt bursele si la ce prețuri sunt pentru rechizite, ei considera ca si la anul sunt ok sa ii primescă copiii. Fiul meu, anul scolar trecut a participat la un concurs international de matematica unde a fost singurul calificat din scoala. Pentru toata munca lui depusa a primit o simpla diploma. Sa nu mai vorbim ca a participat la foarte multe concursuri de matematica timp de 4 ani in care nici macar o stimulare nu a primit. Se pare ca ei vreau sa fie copiii sub nivelul burselor asa incat sa nu se mai cheltuiasca bani cu ei.

  11. Buna seara

    Elevii care obtin Mentiune la Olimpiade Nationale de ce nu beneficiaza de Bursa de Excelenta Olimpica II?
    Stiti ce efort depun acesti elevi? Credeti ca e usor sa obții o Mentiune la Olimpiada Nationala?
    Asteptam sa se schimbe rapid Metodologia in acest sens.
    Multumim

    1. Depinde de bursă.
      După medie, bănuiesc că nu e elev la un liceu tehnologic, deci nu are dreptul la bursă tehnologică.
      Prin aceste norme, MEC vă încurajează să vă transferați copilul la un liceu unde abia se învață, după “performanța” de la Bacalaureat.
      Ghinion pt dvs.
      Dacă sunteți o familie soț, soție și copii, iar aveți ghinion dacă nu trăiți în sărăcie lucie pentru că nu aveți dreptul la bursă socială. Totuși, dacă sunteți divorțată sau necăsătorită, indiferent de cât aveți salariul sau cât plătește tatăl pensie de întreținere pentru copil, aveți dreptul la bursă socială. Din cauza politicilor MEC implementate prin această metodologie, vă sfătuiesc să divorțați grabnic pentru a obține facil bursă socială. Nu sperați ceva de la Biserică, CNCD sau Avocatul Poporului pentru că familia tradițională e doar o lozincă spusă de PSD când vă cheamă la referendum.
      Dacă nici una din variantele de mai sus nu vă încadrează, atunci aveți șansa unei burse de merit. Șansele pentru a o obține bursă de merit sunt mai mari dacă vă transferați copilul la cea mai slabă clasă din județ și unde șansele să fie în primii 30% sunt mai mari.
      Dacă doriți bursă pentru efortul de a învăța, PNL vă direcționează politicos către o altă țară în care bursele pentru cei merituoși nu se transferă celor puturoși.

  12. Nu mai inteleg nimic din ce spun “învățații”din Ministerul Educației.Pana la urma pt cei care au absolvit clasă a noua care sunt criteriile de acordare a burselor?

  13. Ar trebui sa li se dea și copiilor care acum sunt clasa a-VI-a pentru anul trecut deoarece au fost nedreptățiți anul trecut aplicandu-se legea diferit. Ce se poate face în aceasta privința?

    1. La cat au taiat din bursele de anul asta nu excud posibilitatea sa anuleze bursele castigate in anul scolar 2022/2023 pe care nu le-au mai platit din luna IUNIE.

  14. Așa ajung copii sa se demoralizeze și ajung la concluzia căci chiar daca nu învață iau burse de merit. Nu mi se pare că acest lucru sa fie corect. Sau cei din minister nu cunosc sensul cuvântului” bursa de merit”

  15. Oare ce se întâmplă cu elevii din clasa a 5-a, care au câștigat (mai 2023 etapa națională) locul 1 la ONSȘ (Olimpiada Nat de Sport Scolar, care figurează pe lista olimpiadelor afișată de minister)?

  16. Sunt curioasa?
    Citește cineva aceste mail-uri?
    Sunt mama unui copil orfan.
    O singura întrebare am și eu.
    De ce la fiecare început de an trebuie sa duc la școală certificatul de deces al tatălui?
    Învie cumva între timp?
    O gramada de acte la începutul anului pt. Ce?

  17. O mică victorie! Apreciez că s-a ținut cont de doleanțele celor îndreptățiți să le relateze! Se pare că s-a gândit cineva și la olimpici. Atât timp cât greșelile se remediază ne putem gândi la o direcție bună!

  18. Si copiii din clasa a VI-a sunt nedreptatiti. Dupa ce anul trecut nu au putut lua bursa pentru ca s-a trecut la un alt sistem de invatamant (module in loc de semestre), acum trebuie sa fie printre primii 30%, chiar daca au obtinut peste 9.50. Este o bataie de joc incredibila modul in care schimba de la an la an criteriile de acordare a burselor! Ok, vreti sa le schimbati, anuntati cu un an inainte modificarile. Si mariti media, daca nu aveti fonduri suficiente.
    RUSINE!

    1. Sunt oameni de nimic .Ministra aceasta care a tăiat bursa de performanță înseamnă că nu știe ce efort fac copiii.dar ce putem așteapta ia nu face nimic și să hotărât să de-a bursă tehnologică.
      RUSINE SAI FIE!!!!

    2. Nu trebuie să intre în cei 30%. Vor lua bursă copiii cu media cel puțin 9,50 și copiii care sunt printre primii 30% din clasă. Deci chiar dacă sunt mai mult de 30% cu media mai mare decât 9,50 într-o clasă vor lua toți bursă. Iar în clasele cu medii mici, primii 30%.

      1. Nu iau toți cei cu 9.50. la nivelul școlii se poate extinde mai mult de 30% , dacă au fonduri unitățile. oare câte vor avea ???

    3. Este pomana doamna, nu bursa. Pomana se da discretionar, dupa cum vrea cine face parastasul. E coliva, nu merit! Daca prinzi coliva, bine; daca nu, nu poti emite pretentii.

      Nici notele nu sunt pe bune, nici bursele nu sunt pe bune, nimic nu este corect in tot demersul asta. Nu mai dezamagiti copiii cu povesti despre meritocratie! Sau ne prefacem ca nu vedem?!

  19. Pai e corect asa ceva? Voi ăștia care tot dati legi și amânări peste amânări, nu aveți niciunul copii la școală? Pentru ca altfel nu. Mi explic cum nu va gândiți la acești copii care s.au pregătit pentru noul an școlar cu haine, rechizite și toate cele necesare, care va spun eu ca părinte a 3 copii școlari ca au costat foarte mult… Cred ca suma burselor pe un an de zile s.a cheltuit acum și nu cred ca este doar opinia mea!
    Suntem o tara de râs… Acești copii trebuie sa se și hrănească, sa se imbrace și sa aibă rechizitele necesare!
    Amânați toate cele doar în folosul vostru… Banii voștri ii luați la timp… Copiii așteaptă 2 luni sa își ia drepturile!
    Aplauze pentru conducerea învățământului! Dobitocilor!

      1. Buna! Cu tot respectul va raspund si eu, prin ajutor eu inteleg altceva, pentru copiii acestia este munca lor, si trebuie răsplătită munca lor.

  20. Corect! Cum altfel sa mai faca rost de bani pt “speciali”!?
    Mai TAIE de la copii, de la ajutoarele sociale. Mai cresc impozitele pt noi toți…

  21. Pacat de copiii care invata cu efort si speranta!
    Este clar ca acesti copii, bursierii, nu sunt SPECIALI, asa cum nici un om din tara asta nu este special, in afara unei anumite categorii. Pt “speciali” mereu există fonduri sa li se plateasca la timp salariile si pensiile speciale, in timp ce pt copii mereu se gasesc motivatii sa nu li se dea la timp burse/ajutoare sociale/gratuitati pt transport etc.

  22. Bursele Olimpicilor internationali din anul scolor anterior nu au mai fost platite din luna IUNIE (ele trebuie platitite pana-n august, chiar si pana-n decembrie pentru unele olimpiade internationale).
    Suntem la jumatatea lui Septembrie asa ca nu m-ar mira sa le plateasca si pe alea in noiembrie sau poate le taie de tot.

  23. Dar despre faptul va s-a eliminat total bursa de performanta., ce spuneti?
    Am alergat anul trecut toata tara cu al meu copil pe la toate concursurile. A castigat un concurs international degeaba …pt o cupasi o diploma. Probabil ar trebui sa divortam toti

    1. Doamna, acum sunteti si un pic deplasata, probabil ca nu stiti ce inseamna sa fii singur parinte si cu copii in scoala. Va spun din perspectiva unei mame vaduve cu doi copii la scoala, cresc copii singura de camd aveau 1 an, respectiv 6 ani, acum au 13 si 18. Nu sunt de acord cu taierea burselor, mai ales ca fiica mea cea mica ar fi trebuit sa aibe si bursa de performanta anul acesta, a castigat trei premii la nivel national pe arta. Dar nu va doresc sa va cresteti copii singura si nici sa ii invidiati pe cei care au luat 300 ron pe luna pentru asta. Daca stati sa socotiti ce inseamna 300 ron pe luna in schimbul partenerului de viata…nu cred ca este echitabil si nici de invidiat!

      1. Doamnă, nu ați precizat de ce sunteți singură. Sunteți văduvă?
        Pentru celelalte situații în care sunteți singură trebuie să vă asumați propriile decizii.

    2. Aveti dreptate! Cum explicam copiilor care au muncit anul trecut si au obtinut premii la concursurile nationale aprobate de Ministerul Educatiei ca de anul acesta nu se mai acorda burse de performanta?? Este totala lipsa de interes fata de ceea ce se intampla in realitate in sistemul de invatamant!

    3. Atunci lăsați ca venim la scoala numai in Noiembrie când primim bani ca nu putem veni ca nu avem rechizite mulțumim Guvernului

  24. Copilul meu a intrat în clasa a x-a. A terminat anul trecut cu media 9.61 și în plus a luat premiul I la Olimpiada Județeană de Biologie. În acest caz va lua 2 burse de merit ?

  25. Sa inteleg ca copilul meu care a luat medalii de argint la Campionatul național de caiac nu primește bursă? Numai cei cu medalii de aur au muncit ceilalți nu.Să le fie rușine.

  26. Bună ziua.
    Dacă mai sunt printre dvs. părinți ai elevilor absolvenți ai clasei a 8-a promoția 2023 ( noii boboci din clasa a 9-a) nemulțumiți de modul în care Ministerul Educației a stabilit criteriile după care acești elevi vor primi bursele de merit ( respectiv media de admitere la liceu sa fie cel puțin 9,50) va rog sa ne întâlnim pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=61550976158429 pentru a ne coordona eforturile. Eu intenționez sa deschid o acțiune în instanță prin care Ministerul sa fie obligat sa plătească bura de merit tuturor elevilor care au absolvit clasa a 8-a în anul 2023 cu media generala cel puțin 9,50 ori s-au aflat în primii 30% dintre elevii din clasa în care au absolvit clasa a 8-a.
    Mulțumesc

    1. Copilul meu a avut media generală 9,61 in clasa a 8 a dar nu a avut media de admitere la liceu de 9,50.Si nu este corect că tot efortul lui depus in clasa a 8 a sa nu fie răsplătit.

    2. Subscriu și eu! (cu toate că nu am Facebook)
      Nu înțeleg, de ce la toate celelalte clase se ia în considerare media anului precedent, numai la clasa a IX a nu?! Excepție fiind și clasa a V a

    3. Bună ziua! Și fiul meu a terminat clasa a8a cu 9.82. Acești politicieni care nu fac decât să schimbe legi ,unele mai idioate ca altele din lună in lună, își bat acum joc si de copii .Să le fie rușine.

    1. S-a publicat deja iar criteriul este media de admitere pt clasa a IX-a. Eu am depus azi plangerea la CNCD impotriva acestui criteriu discriminatoriu si a tratamentului diferentiat pentru aceasi categorie de persoane: elevii. Cred ca vom avea mai multe sanse daca mai multi parintti vor depune astfel de plangeri la CNCD.
      Este o mizerie si o bataie de joc la adresa copiilor care, desi aveau presiunea examenului s-au pregatit exemplar la toate disciplinele. Eforturile acestor copii nu sunt recunoscute. Este nedrept ca toti elevii sa fie recompensati pentru rezultatele anuale la toate disciplinele iar cei de clasa a IXa sa fie recompensati in baza mediei pentru materiile de examen in ziua examenului. Prin aceste criterii nedrepte si discriminatorii, Ministerul neaga performanta elevilor care acum sunt in clasa a IX-a. Cum e posibil ca un copil care a muncit 4 ani de gimnaziu si a avut medii mult peste 9.50 sa fie exclus iar copiii care au medii mici sa fie recompensati doar pentru ca se afla in primii 30% dintr-o clasa slaba? Asa incurajeaza Ministerul Educatiei performanta? Sau are grija sa ne invete copii inca din adolescenta ca in Romania nu ai nici o sanasa daca muncesti…… De ce se fac aceste diferente intre copiii care chiar muncesc? De ce la clasa a VI-a spre exemplu este recunoscuta munca anuala iar celor de a IX-a nu? Daca e final de ciclu trebuia aplicat criteriul celor de clasa aV-a care sunt in situatie similara, sau se putea merge pe un criteriu a mediei pe cei 4 ani de gimnaziu de min 9.5, care era mult mai relevanta pentru performanta elevilor decat notele la EN.
      Sa dea Dumnezeu ca toti cei care au “gandit” aceste criterii sa traiasca pe pielea lor si a copiilor lor, consecintele unor decizii similar de nedrepte ! Eu una sigur o sa va pomenesc in fiecare seara in rugaciune sa aveti parte de nedreptatile pe care le faceti!

  27. Va bateti joc de saracii copii ! bine ca aveti bani sa va platiti voua salariile, copii pot astepta ! Sa va fie rusine 😁

  28. Exact! foarte bine punctat mesajul de la dl Prof si nu numai de la dansul.
    Si-au batut joc si isi vor bate joc, in continuare , de copii si parinti !

    De pensii speciale si alte stimulente pentru bugetari si nu numai se gasesc bani, dar pentru copii nu se mai gasesc, dintr-o data, resurse.

    RUSINEEE!!!
    Chiar nu pot fi inlaturati de la putere , aceste ” minti luminate” , care fac oricum ce doresc cu noi?

  29. Adică și-au bătut joc de exact cei care au învățat mai mult. Pentru premiații la fazele județene se acordă aceeași bursă de merit pe care oricum o luau și dacă nu participau la olimpiade.

    1. Bună ziua!
      Referitor la modul în care s-a stabilit acordarea burselor absolvenților clasei a 8-a ( bobocilor din clasa a 9-a) consider ca acesta este nelegal.
      Intenționez sa deschid o acțiune în instanță pentru a se acorda burse de merit pentru elevii care au absolvit clasa a 8- a cu media 9,50 sau mai mare, ori au fost în primii 30% dintre elevii clasei, în funcție de mediile avute la absolvire.
      Dacă mai sunt părinți interesați, va rog sa îmi scrieți pe Facebook la pagina Burse de merit clasa a 8-a 2023, pentru a ne coordona eforturile. Mulțumesc

  30. Este nedrepta exceptarea elevilor de a IX a de la criteriile generale de acordare!!! Admiterea i a ierarhizat, ok, insa bursa de merit trebuia acordata ca si pt celelalte clase in baza rezultatelor din anul precedent. De ce din nou aceeasi discriminare pt cei de a 9 a???? Se convenise corect initial ca apoi sa se schimbe peste noapte… Frustrant, dezamagitor si nedrept!

    1. Foarte bine punctat !

      Pentru pensii speciale si tot felul de stimulente pentru bugetari au bani, dar pentru copii , dintr-o data nu se mai gasesc resurse.
      Dupa ce ca a fost un an stresant cu greve in prag de sesiuni , acum ei , “mintile luminate de la Guvern” au decis sa nu mai acorde.
      !!! RUSINEEE!!!! Isi bat joc de copii, de noi parintii.

    2. Probabil erau prea multi cu medii mari si nu le mai ajungea lor. Sunt copii ce au avut medii mari in clasa a 8.a, dar la examen au sub 9.5, nu pentru ca erau mai slabi ci pentru ca de multe ori emotiile isi spun cuvantul.

      1. Generația care acum este în clasa a XI -a ,a fost bătaia de joc toți acești ani ,și acum la fel sunt discriminați față de ceilalți .Dacă toți iau burse cu media anuală ei de ce să nu ia ,rușine să vă fie ,iau burse de merit cei cu 6,7 din clasele mai slabe !😨😨

        1. Cred ca va referiti la clasa a IX-a, nu la a XI-a. Sa stiti ca la fel s-au dat bursele elevilor de clasa a IX-a si pana acum. Fiul meu, care acum este in clasa a XI-a, a luat bursa pe baza notei de admitere la liceu.

    3. Se sugerează cumva!?… “Elevii din clasa a opta să învețe doar materiile de la capacitate .” Să plătească meditație…celelalte discipline să devină opționale….cum vă simțiți domnilor profesori?

  31. Si castigatorii concursurilor nationale organizate de Minister tot la Burse de MERIT raman?
    In continuare se fac diferente de ,,Merite,, …..
    Ar trebuie ca nici un parinte sa nu isi mai lase copii sa participe la aceste concursuri nationale pentru ca nu se mai merita si oricum si fara participare la aceste concursuri tot o sa ia Bursa de merit!
    Cine participa la aceste concursuri ori se incadreaza la medii de peste 9.50 sau mai in partea cealalta de 30 % din clasa !

  32. La ni în poiana DB nu sau mai dat burse din martie și cred că nici nu mai au de gînd rușine din partea lor acum ne pune să alergăm să facem acte din nou și pt ce pentru că ori cum nu vor da nimik

    1. La felul în care ai scris acest comentariu, cu siguranță nu te-ai fi încadrat la bursa de merit. Te-ai fi încadrat în categoria elevilor mediocri.

          1. Pacat ca, de nervi si suparare, se cearta aici intre ei atatia oameni cumsecade pt aceste burse pe care copiii cu note mari si bani putini le merita, in timp ce persoanele cu putere de decizie in chestiunea burselor au bani, dar nu au niciun interes si nici bunavointa sa-i sprijine pe acesti copii si pe parintii lor, parinti care nu au bani multi si uneori nu scriu corect, dar își sprijina si isi sustin asa cum pot ei copiii, din tot sufletul lor de parinti iubitori si constienti de eforturile copiilor cu medii peste 9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Apeluri insistente la încredere în guvern, minciuni pe tema “memorandumului-declarație” și informații despre bani dați și pentru salariile din alte domenii – Declarațiile complete făcute de miniștrii guvernului Ciucă în ajunul protestului de vineri al profesorilor

“Încredere” și sinonime ale acesteia au fost cuvinte-cheie în apelurile adresate de 3 miniștri ai Guvernului României la adresa profesorilor, în declarațiile făcute la finalul ședinței de guvern de joi.…
Vezi articolul