Burse plătite cu două săptămâni întârziere pentru aproape 500 de elevi de la un colegiu din Prahova / Secretara liceului ar fi refuzat să se ocupe de dosarele de burse și este cercetată disciplinar

4.211 vizualizări
Foto: Ilona Andrei / G4Media
Bursele pentru cei aproape 500 de elevi bursieri de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești, județul Prahova, au fost plătite abia la două săptămâni de termenul prevăzut de legislație, relatează publicația ObservatorulPh. Cauza acestei întârzieri ar fi secretara liceului, care ar fi refuzat să proceseze cererile și dosarele depuse de elevi.

Pe 15 noiembrie a fost termenul de plată pentru 1.2 milioane de burse pentru elevi, pe lunile septembrie și octombrie, o premieră pentru educație. Chiar dacă Ministerul Educației a trimis școlilor banii pentru burse de pe 14 noiembrie, au mai fost cazuri în care elevi din țară au primit burse pe 16 sau 17 noiembrie.

Și în județul Prahova au existat întârzieri la plata burselor din cauza volumului mare de muncă din secretariatele școlilor, însă până pe 25 noiembrie toți bursierii din județ și-au primit banii, a transmis Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova pentru publicația citată.

Elevii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, unde secretara șefă ar fi refuzat să se ocupe de dosarele depuse de elevi pentru bursele sociale și de documentele pentru obținerea burselor de merit și de excelență pe motiv că „nu intră în fișa postului”, nu au primit banii nici până miercuri, 29 noiembrie.

Secretara a fost cercetată disciplinar și i-a fost redus salariul cu 10%, timp de trei luni, din cauza refuzului sistematic de a desfășura activități ce țin de fișa postului, potrivit ObservatorulPh.

Directoarea liceului „Madgearu” a precizat pentru publicația locală că după o ședință organizată la nivel de școală miercuri dimineață, 29 noiembrie, secretara șefă a acceptat să semneze documentele, urmând ca bursele școlare să fie virate celor aproximativ 500 de elevi.

Amintim că plata burselor s-a făcut și după 15 noiembrie la mai multe școli din țară. Nu s-a putut face o plată mai devreme pentru că în data de 14 noiembrie s-au plătit salariile cadrelor didactice, spune un director de școală. Elevii vor recupera în decembrie bursele plătite greșit luna aceasta, potrivit unui inspector școlar din județul Caraș-Severin.

Edupedu.ro a mai scris săptămâna aceasta că bursele de excelență pentru elevii de la școli private sunt neplătite la aproape două săptămâni de la termenul impus de Ministerul Educației. Virarea banilor pentru bursele de la școlile private urmează, însă, alt traseu față de bursele pentru elevii de la stat. Între timp, 8.500 de elevi cu medii generale sub 5 au primit sute de lei burse de merit.


10 comments
  1. liceul tehnologic UCECOM Spiru Haret din Breaza nici acum nu a dat bursele medicale ,elevilor care au acest drept.nu știe nimeni nimic,când mergem și întrebăm.sper sa se ia măsuri și la acest liceu

  2. Si dacā avem iar un caz in care directoarea numitā “din pix” inainte de concurs (si reconfirmatā formal la concurs, de cātre ISJ) incearca sā scape de o angajatā care nu îi este aservitā, ce spuneți?

  3. si cand vine vorba de majorare de salarii la auxiliari ministerul se face ca ploua sindicatele la fel.e o munca enorma lsi raspundere la Administratorii de patrimoniu,secretare

  4. Exista o comisie pentru acordarea burselor,numai secretarii pot face asta ,ceilalți ce au făcut.Adevarul că ceilalți nu sunt in stare sa evalueze , să analizeze și să rezolve dosarele de bursa.Asta este valoarea profesionala pentru ceilalți membri din comisia de bursa .La clasa poți să nu faci nimic și să încasezi bani,dar la secretariat nu se poate trebuie sa muncești.

    1. Membrii comisiei respective sunt profesori, majoritatea, nu funcționari – nu secretari, nu contabili. Nu au competențe pentru evaluarea dosarelor.

      DE CE li se aruncă în spate această nouă sarcină? Nu există în primării direcții de asistență socială? De ce nu se ocupă asistența socială de burse?!

      Secretarul trebuia să ceară nu știu ce acces pe nu știu ce platformă, iar apoi să se asigure că verifică CNP-uri (sute, mii de CNP-uri, într-o școală mai mare) ca să stabilească veniturile. Iar dacă greșea (unii nu apar cu niciun venit, alții au venituri dar nu e clar care, că sunt împărțite în fel și chip, doar un contabil, poate, înțelege ce e acolo), e bun de plată!

      Mă mir că n-au fost mai mulți secretari de școală ca d-na respectivă. Poate o frondă deschisă de toți îi lămurea pe cei din minister că sar calul. Așa, vor continua și vor fi încurajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Transporturilor a cerut bani în plus pentru plata biletelor reduse ale elevilor și studenților la călătoriile cu trenul și metroul. Drulă: Consecința eventualei nealocări: pagubă de sute de milioane în bugetul CFR Călători / Poate duce la intrarea în incapacitate de plată

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut la rectificarea bugetară bani pentru plata biletelor reduse la transportul cu trenul și metroul pentru elevi și studenți, spunând că suma alocată la începutul…
Vezi articolul

Elevii din şcolile particulare autorizate și acreditate ar putea primi burse de performanţă şi de burse de merit, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere / Calculele inițiatorilor arată că ar fi vorba de peste 15.000 de elevi beneficiari

Mai mulţi parlamentari de la toate partidele au depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege potrivit căruia elevii de la şcolile private acreditate sau autorizate ar urma să beneficieze…
Vezi articolul