Burse între 1.100 și 2.000 de euro pentru stagii de masterat și doctorat, postdoctorale și de cercetare în străinătate – domeniile de interes și cuantumul burselor, stabilite prin ordin al Ministerului Educației

6.291 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Cuantumul și domeniile de interes ale României în cazul burselor pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare în străinătate, în anul 2024, au fost stabilite printr-un ordin al Ministerului Educației, publicat miercuri în Monitorul Oficial. Bursele, cu valori între 1.100 și 2.000 de euro pe lună, se acordă pentru stagii de minimum 2, maximul 10 luni. 

Ministerul a aprobat, în totdal, 540 de luni de bursă pentru anul 2024, dintre care: 312 luni pentru continuarea stagiilor celor calificați la concursul din 2023, respectiv 228 de luni de bursă pentru concursul din 2024.

Sunt listate, totodată, cele peste 90 de domenii de interes pentru care se acordă astfel de studii, de la muzică la contabilitate și de la biochimie la științele educației. 

Cuantumul burselor, pe țări, în 2024 și domeniile de interes pentru burse dedicate stagiilor în străinătate – în ordinul publicat în Monitorul oficial:

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. Click bite… asa apar anunturi, ca s-ar cauta ingineri, ca este deficit mare de aproximativ 250000 de ingineri (cifra ridicola reprezentand cel mai probabil numarul total postari si repostari dintr-un an pentru posturile de inginer) in Romania si ca s-ar oferii salarii de 1000-2500 euro/net cu facilitati 😂. In realitate abia esti contactat, treci de etapele interviurilor si la sfarsit majoritatea angajatorilor abia daca iti ofera 800 euro/net cu tot cu bonuri. Dar pretentii, nu mai spun, angajatorul ar vrea sa-i bagi milione in buzunar pentru o mizerie de salariu, sa fi si statorinic, 10 ani sa lucrezi la el pe aceasi mizerie de bani. Incerc sa ma reprofilez, fara un nou master cu bursa de “29999,99 euro/luna “, desigur 😂! Daca mai fac inca un master, iarasi o sa-mi atraga atentia recrutorul ca nu este relevanta chiar daca este pe profil si ca experienta anterioara poate fi luata in calcul ca este “este lafel, dar putin mai diferit la noi” 😂. Cand nu aveam master m-i se spunea ca nu am master si experienta.. ha, ha! Asa ca inscrieti-va, luati diplome care cel mai adesea sunt lispite de valoare.

  2. doctoranzii se mai întorc sau statul roman susține invatamantul SI economia altor țari ? in mod normal doctoranzii care studiază in afara la universitatea X aplica pt o bursa oferita de acea universitate nu de statul Român. de ce doctoranzii din Romania primesc burse de 600 de euro iar cei care pleaca afara primesc dublu de la statul Român ? de ce pleaca tinerii sa studieze contabilitate in Honolulu ? ?educatia e o intreaga industrie inafara și vad ca punem umarul la afacerea altora

    1. Este vorba de “stagii”, nu de doctorate intregi desfasurate intr-o alta tara. Mai exact, studentul va fi inrolat intr-un program de invatamant in Romania, dar va avea posibilitatea de a efectua un stagiu de pana la 10 luni la o universitate dintr-o tara straina, ca parte a programului de invatamant pe care il urmeaza in Romania, la finalul caruia va reveni in tara pentru terminarea studiilor, in care va fi inglobata si experienta din tara in care a mers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației a solicitat Ministerului Sănătății să spună dacă testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor la domiciliu sub supravegherea părinților: Ar fluidiza foarte mult procesul de screening / Ministerul cere și INSP o opinie oficială privind rata de vaccinare de 60%

Testele pe bază de salivă pot fi administrate elevilor și copiilor la domiciliu sub supravegherea părinților? Această întrebare a fost adresată de Ministerul Educației, public, Ministerului Sănătății, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

VIDEO Scriitoarea Ioana Nicolaie, despre subiectele la examenele naționale: Eu nu știu cum mai pot da copiii examene astăzi dacă nu citesc alte cărți decât ce primesc ei la școală / Până acum, era un cumplit meșteșug de tâmpenie, pentru că învățau pe de rost niște comentarii absolut îngrozitoare

„Eu nu știu cum mai pot da copiii examene astăzi dacă nu citesc alte cărți decât ce primesc ei la școală. Până acum, era un cumplit meșteșug de tâmpenie, pentru…
Vezi articolul

Vlad Voiculescu: Școlile ar trebui redeschise în București / Vom avea protocoale de testare pentru elevi. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată / De asigurarea acestor lucruri se va ocupa fie conducerea școlii, fie structurile din subordinea Ministerului Sănătății

Vom avea protocoale de testare pentru elevi. Dacă un elev va fi confirmat, toată clasa va fi testată, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pentru Europa FM. Oficialul a spus…
Vezi articolul

Încercare de defăimare la adresa părintelui care a expus comportamentul abuziv al învățătoarei de la o școală din Târgu Mureș. Părintele care încearcă să o compromită pe mamă a trimis și un text de susținere pentru cadrul didactic „luat la cunoștință” de 14 persoane prezente la ședința cu părinții

Un părinte care a luat legătura cu Edupedu.ro în privința cazului învățătoarei Alexa Mariana de la școala gimnazială „Romulus Guga” din Tg. Mureș a trimis pe adresa redacției o încercare…
Vezi articolul