Burse de până la 13.500 de euro pentru 100 de doctoranzi și post-doctoranzi români, prin Ministerul Cercetării, cu scopul creșterii atractivității pentru cariera de cercetare

3.159 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
7 milioane de lei este bugetul unui program anunțat, luni, de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru a susține prin burse activitățile de cercetare ale unor doctoranzi și post-doctoranzi români. Potrivit anunțului MCID, „Bursele Ștefan Odobleja” au drept scop să sprijine un număr de 100 de cercetători tineri cu până la 13.500 de euro fiecare, bani alocați pe durata unui an academic.

Anunțul precizează că este vorba despre un program ale cărui obiective sunt creșterea numărului de burse alocate pe bază de competiție doctoranzilor și post-doctoranzilor, respectiv creșterea atractivității carierei de cercetare.

Fondurile sunt alocate în baza Planului Național de Cercetare Dezvoltare și Inovare (PNCDI IV). Bursele „Ștefan Odobleja” sunt o competiție multianuală care se derulează pe întreaga perioadă de implementare a PNCDI IV, finanțările fiind aprobate anual de către MCID.

Ministerul precizează că, pentru un an calendaristic, bugetul competiției se va estima după aprobarea Legii bugetului de stat aferentă anului respectiv. Contractarea cererilor de finanțare admise se va face din bugetul anului respectiv, în ordinea depunerii și în limita creditelor bugetare aprobate de MCID cu această destinație.

Depunerea cererilor de finanţare se realizează într-o singură etapă, utilizându-se platforma de depunere online a UEFISCDI, potrivit anunțului MCID.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un preot profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu cere oprirea vaccinării bazându-se pe teorii conspiraționiste și pe opiniile controversaților doctori, Monica Pop și Vasile Astărăstoae

Preotul profesor Vasile Mihoc, îndrumător de doctorate la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cere oprirea vaccinării invocând argumente pseudo-științifice preluate de la oftalmoloaga Monica…
Vezi articolul

Noul Regulament de organizare și funcționare a Consiliului Elevilor: Organizația este obligată să dea raportul anual Ministerului Educației și, în premieră, își creează organizații de juniori în toate gimnaziile

Noul regulament de organizare și funcționare a Consiliul Național al Elevilor a fost publicat în Monitorul Oficial în data 8 iulie și prevede printre altele, faptul că organizația trebuie să…
Vezi articolul
SRI / Foto: Facebook SRI

Situația din învățământ, înainte și în timpul pandemiei Covid-19 –  menționată de SRI în raportul pe 2020, la capitolul “Riscuri și amenințări la adresa valorilor constituționale”: infrastructură și resurse deficitare, decalaje accentuate în accesul la școala online

Situația din învățământul românesc, atât prin felul cum se prezenta înaintea pandemiei Covid-19 cât și prin schimbări cauzate de aceasta, este menționată la capitolul “Riscuri și amenințări la adresa valorilor…
Vezi articolul
Daniel Funeriu, Vasile Dincu, Mihaela Nabar si Dacian Dolean la Conferinta Reforma digitala a educatiei, marti 8 iunie

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Daniel Funeriu, Vasile Dîncu, Mihaela Nabăr și Dacian Dolean discută marți, 8 iunie, de la 16:50, despre reforma digitală în educație, îngrijorări sociologice, digitalizarea școlii de la sat și exemple de bune-practici din SUA

Ce rezultate ar fi întors școala românească, dacă reforma digitală începea în 2011? Care sunt paradoxurile digitalizării forțate a educației și îngrijorările din perspectiva sociologului? Cum arată un conținut educațional…
Vezi articolul