Burse de 1.000 de lei lunar, în anul școlar 2024-2025, pentru elevii performanți, oferite de Academia Română. Liceenii se pot înscrie până pe 30 aprilie. Ce trebuie să conțină dosarul

15.077 de vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
Până pe 30 aprilie, liceenii performanți se pot înscrie pentru a beneficia, în anul școlar 2024-2025, de 1.000 de lei lunar, potrivit unei document trimis de Academia Română către inspectoratele școlare. În informare se arată că Academia Română doreşte să identifice elevii supradotați, cu rezultate de excepție, care au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea studiilor la nivel de excelență. 
  • În anul școlar 2024-2025 vor fi acordate 10 burse în valoare de 1.000 de lei lunar.

„Academia Română lansează cel de-al treilea apel de acordare a burselor pentru elevii performanți cu rezultate şcolare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Acordarea de burse pentru elevii studioși face parte din Programul intitulat „Academia Română în dialog cu tinerii”, care vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit”, după cum apare în document.

Conform informării, criteriile de selecție sunt:

  • Rezultate performante la concursuri şi olimpiade şcolare județene, naționale și internaționale;
  • Rezultatele şcolare excelente (media anuală cel putin 9,50);
  • Venitul per membru al familiei sub nivelul mediu national;
  • Intervalul de școlarizare: clasele IX-XII și, pentru cazuri excepționale, clasa a VIII-a. 

Dosarele de candidatură vor fi transmise până cel târziu la data de 30 aprilie 2024 și trebuie să cuprindă:

  • O scurtă scrisoare motivațională a elevului aplicant;
  • Copii după diplomele care certifică rezultatele obținute la olimpiadele județene, nationale și/sau internationale;
  • Un document din care să reiasă situația școlară din ultimii doi ani, emis de unitatea școlară;
  • O declaraţie pe proprie răspundere din partea susţinătorului legal, care să ateste situația materială. 

Elevii care îndeplinesc toate criteriile pot trimite dosarele de candidatură atât electronic, la adresa cancelaria@acad.ro, sau prin poștă.

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce burse vor primi elevii pentru premiile la olimpiade și concursuri școlare, în funcție de locurile obținute – proiect / Elevii de clasa a XII-a cu rezultate la olimpiade ar primi toți banii de bursă pe un an școlar întreg după ce termină cursurile

Criteriile de acordare a burselor școlare prevăzute în noua lege a educației care intră în vigoare la începutul lunii septembrie au fost publicate în dezbatere publică de Ministerul Educației vineri…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Sârbă și Slovacă maternă, au fost publicate de Ministerul Educației. Nu au apărut pentru Olimpiadele de Fizică, de Chimie – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora,…
Vezi articolul

VIDEO Marcel Ciolacu, după rezultatele la PISA 2022: Îi cer ministrei Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune. Trebuie introduse criterii de performanță în funcție de care salariile vor crește

Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut referire la rezultatele PISA 2022 și a cerut public ministrei Educației, Ligia Deca, să vină cu soluții pentru criterii de performanță în Învățământ. Declarațiile…
Vezi articolul

DOCUMENT Marian Preda, Nicolae Istudor, Adrian Papahagi, Ciprian Mihali, printre profesorii propuși să aleagă componența comisiilor de specialitate CNATDCU, pentru mandatul 2024 – 2028 – proiect

Ministerul Educației organizează o consultare publică privind componența comitetelor de selecție CNATDCU. Marian Preda, rectorul Universității din București, Nicolae Istudor, rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Adrian Papahagi,…
Vezi articolul