Burse de 1.000 de lei lunar, în anul școlar 2024-2025, pentru elevii performanți, oferite de Academia Română. Liceenii se pot înscrie până pe 30 aprilie. Ce trebuie să conțină dosarul

15.142 de vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
Până pe 30 aprilie, liceenii performanți se pot înscrie pentru a beneficia, în anul școlar 2024-2025, de 1.000 de lei lunar, potrivit unei document trimis de Academia Română către inspectoratele școlare. În informare se arată că Academia Română doreşte să identifice elevii supradotați, cu rezultate de excepție, care au nevoie de sprijin financiar pentru continuarea studiilor la nivel de excelență. 
  • În anul școlar 2024-2025 vor fi acordate 10 burse în valoare de 1.000 de lei lunar.

„Academia Română lansează cel de-al treilea apel de acordare a burselor pentru elevii performanți cu rezultate şcolare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Acordarea de burse pentru elevii studioși face parte din Programul intitulat „Academia Română în dialog cu tinerii”, care vizează susținerea elevilor talentați, cu potențial cognitiv deosebit”, după cum apare în document.

Conform informării, criteriile de selecție sunt:

  • Rezultate performante la concursuri şi olimpiade şcolare județene, naționale și internaționale;
  • Rezultatele şcolare excelente (media anuală cel putin 9,50);
  • Venitul per membru al familiei sub nivelul mediu national;
  • Intervalul de școlarizare: clasele IX-XII și, pentru cazuri excepționale, clasa a VIII-a. 

Dosarele de candidatură vor fi transmise până cel târziu la data de 30 aprilie 2024 și trebuie să cuprindă:

  • O scurtă scrisoare motivațională a elevului aplicant;
  • Copii după diplomele care certifică rezultatele obținute la olimpiadele județene, nationale și/sau internationale;
  • Un document din care să reiasă situația școlară din ultimii doi ani, emis de unitatea școlară;
  • O declaraţie pe proprie răspundere din partea susţinătorului legal, care să ateste situația materială. 

Elevii care îndeplinesc toate criteriile pot trimite dosarele de candidatură atât electronic, la adresa cancelaria@acad.ro, sau prin poștă.

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protestul profesorilor din Suceava, mutat de autorități în boscheți / Li s-a interzis accesul în curtea Inspectoratului Școlar și nu au primit autorizație pentru marș

Protestul de vineri al profesorilor și sindicaliștilor din Învățământ a fost mutat de autorități în boscheții din fața Inspectoratului Școlar, anunță Monitorul de Suceava, potrivit G4Media.ro. Profesorilor greviști li s-a interzis…
Vezi articolul
Cheltuielile unei familii cu Educația: comparația cu ceilalți ani

Banii pentru Educație, în „România Educată”: Creșterea finanțării școlilor care au elevi din medii defavorizate / Facilități pentru ca firmele să-și dezvolte creșe pentru angajați / Burse mai mari pentru elevii din rural

Raportul România Educată propune adăugarea unui coeficient la costul standard per elev pentru finanțarea școlilor defavorizate și posibilitatea actualizării pe parcursul anului, în situațiile în care apar creșteri salariale. Coeficientul…
Vezi articolul

“Datorită meditațiilor” elevii se concentrează mai puțin la școală, spune consilierul ministrului Educației, Radu Szekely: Un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil la masă „cum te simți, cum te pot ajuta”, decât plătindu-i meditații

Consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, a spus într-o intervenție la Digi24, că “un părinte poate face mai mult dacă îl întreabă pe copil: cum te simți, cum te pot ajuta,…
Vezi articolul

Elevii vor transmite gândurile lor în mod anonim profesorilor pentru fiecare semestru, conform fișei de feedback aprobată prin ordin de ministru de Ligia Deca în Statutul Elevului 2024, deși semestrele au fost desființate de doi ani / Prevederea din statut menționează feedbackul anual

Fișa de feedback din Statutul Elevului 2024 este luată copy-paste după precedenta, aprobată în iunie 2021 de ministrul de atunci Sorin Cîmpeanu. Cea actuală, aprobată prin ordinul de ministru 5.077/2024,…
Vezi articolul