Bulgaria: Absolvenții de studii superioare nu mai vor să emigreze

412 vizualizări
Sofia, Bulgaria / Foto: © Dreamstime.com
Aproximativ fiecare al zecelea bulgar – 11,9%, nu numai că intenționează să emigreze în străinătate, dar a luat deja o astfel de decizie și este foarte probabil să o pună în practică foarte curând, transmite publicația bulgară 24Chasa, citată de Rador și preluată de G4Media.ro.

„A primi venituri mai mari” sau „A economisi bani” este motivul pentru 21,9% dintre persoane, iar pentru 4,7% – „Să se realizeze profesional”. Doar 3,2% dintre potențialii migranți cu vârsta cuprinsă între 15 și 74 de ani sunt categorici în decizia lor că nu mai doresc să locuiască în Bulgaria.

Cu cât educația respondentului este mai mare, cu atât își exprimă mai puțin dorința de a emigra din țară, arată rezultatele.

Defalcarea pe etnii arată că etnicii turci și romi manifestă o dorință ceva mai mică decât bulgarii de a-și schimba locul de reședință. La întrebarea despre intențiile de a se muta în alt loc în Bulgaria, persoanele cu studii superioare care intenționează să-și schimbe locul de reședință sunt cu zece puncte procentuale mai numeroase decât cele care răspund la fel, dar au studii primare sau medii, iar când vine vorba de emigrarea în străinătate, absolvenții de studii superioare se dovedesc a fi mai puțini decât persoanele cu o calificare scăzută și studii medii.

Articolul complet, pe G4Media.ro.

Foto: © Tigger76Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ioana Lazăr, secretarul general la Ministerului Educației: Înregistrările audio-video din sălile de clasă pot fi folosite numai în scopul investigării cazurilor de violență fizică sau psihică, respectiv a cazurilor ce vizează protecția bunurilor

Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației, a declarat, într-o intervenție la Radio România Actualități, în ce situații pot fi folosite înregistrările audio-video din sălile de clasă: „numai în scopul…
Vezi articolul

Bursele elevilor de la liceele militare ar urma să fie plătite de Ministerul Apărării Naționale / Ministerul Educației vrea să modifice legea învățământului preuniversitar pentru a debloca plata – proiect

Pentru a debloca plata burselor pentru elevii din liceele militare, Ministerul Educației vrea să modifice prevederile art. 42 din legea învățământului preuniversitar, iar finanțarea burselor ar fi urma să fie…
Vezi articolul

Proiectul legii Învățământului preuniversitar, aflat în Parlament, nu prevede sancțiuni în cazul unor agresiuni asupra cadrelor didactice. Acestea sunt prevăzute în Codul Penal

Actuala variantă a legii Învățământului Preuniversitar, care se află acum în Parlament, prevede interzicerea comportamentelor “care pot pune în pericol sănătatea sau integritatea fizică/psihică ale beneficiarilor primari și ale personalului…
Vezi articolul

Universitatea din București, după amenda pentru cantină: Întreg aparatul administrativ al Universității servește zi de zi masa la cantină, inclusiv dl rector și prorectorii

Sănătatea studenților și a profesorilor care mănâncă la cantina Universității din București nu este pusă în pericol, anunță purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ superior. Într-un răspuns la solicitarea…
Vezi articolul