Bulgaria a interzis cele mai multe forme de publicitate la jocurile de noroc, inclusiv pe panourile publicitare din apropierea școlilor

105 vizualizări
Foto: © Mohd Hafiez Mohd Razali | Dreamstime.com
De vineri, 17 mai, în Bulgaria a intrat în vigoare interdicția de difuzare a reclamelor la jocurile de noroc în cele mai multe medii de informare, inclusiv pe panourile publicitare din apropierea unităților de învățământ, anunță Lupa.bg, citat de G4Media.ro, și Radio Europa Liberă.
  • Mai multe proiecte similare depuse în parlamentul din România sunt blocate de coalția PSD-PNL.

Noua lege privind jocurile de noroc introduce o interdicție aproape completă a reclamelor la jocurile de noroc la televizor, radio și pe site-urile de internet. Aceasta a fost promulgată la 14 mai în Monitorul Oficial. Conform noii legi privind jocurile de noroc, sunt prevăzute amenzi de până la 30 de mii de leva (15.000 de euro).

Citește mai mult pe G4Media.ro

Radio Europa Liberă relata recent că, potrivit noii legi, sunt interzise reclamele la jocuri de noroc, cu excepția reclamelor stradale și cele din social media, precum și n unități sportive care nu se adresează copiilor. Reclamele stradale nu pot fi amplasate pe o rază de 300 de metri în jurul școlilor și trebuie să conțină avertismente vizibile că jocurile de noroc produc dependență.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației trebuie să ia decizia introducerii cursurilor obligatorii pentru sănătate în școli, cu conținut adecvat, spune vicepreședintele Societății Naţionale de Medicină a Familiei: Eu pun la îndoială decizia părintelui de a nu expune un copil la aceste informații

Medicul Gindrovel Dumitra, vicepreședinte al Societății Naţionale de Medicină a Familiei, a declarat, marți, la Masa rotundă „Soluții pentru abordarea dezinformării și narativelor anti-științifice pe teme de sănătate”, organizată de…
Vezi articolul

Atâta timp cât nu orice școală o vedem viabilă pentru un copil, înseamnă că avem o problemă. În mod normal, n-ar mai trebui să fie hăituirea pentru admitere la o anumită școală, spune Gabriel Vrânceanu, șeful serviciului de Dezvoltare Curriculum din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, din Ministerul Educației

În mod normal, n-ar mai trebui să fie hăituirea pentru admitere la o anumită școală, spune Gabriel Vrânceanu, șeful serviciului de Dezvoltare Curriculum din cadrul Centrului Național de Politici și…
Vezi articolul