Bulgaria a interzis cele mai multe forme de publicitate la jocurile de noroc, inclusiv pe panourile publicitare din apropierea școlilor

130 de vizualizări
țigări electronice în școli
Foto: © Mohd Hafiez Mohd Razali | Dreamstime.com
De vineri, 17 mai, în Bulgaria a intrat în vigoare interdicția de difuzare a reclamelor la jocurile de noroc în cele mai multe medii de informare, inclusiv pe panourile publicitare din apropierea unităților de învățământ, anunță Lupa.bg, citat de G4Media.ro, și Radio Europa Liberă.
  • Mai multe proiecte similare depuse în parlamentul din România sunt blocate de coalția PSD-PNL.

Noua lege privind jocurile de noroc introduce o interdicție aproape completă a reclamelor la jocurile de noroc la televizor, radio și pe site-urile de internet. Aceasta a fost promulgată la 14 mai în Monitorul Oficial. Conform noii legi privind jocurile de noroc, sunt prevăzute amenzi de până la 30 de mii de leva (15.000 de euro).

Citește mai mult pe G4Media.ro

Radio Europa Liberă relata recent că, potrivit noii legi, sunt interzise reclamele la jocuri de noroc, cu excepția reclamelor stradale și cele din social media, precum și n unități sportive care nu se adresează copiilor. Reclamele stradale nu pot fi amplasate pe o rază de 300 de metri în jurul școlilor și trebuie să conțină avertismente vizibile că jocurile de noroc produc dependență.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Componența Consiliului Național al Cercetării Științifice, for ce stabilește standardele în cercetare, a fost actualizată: intră un membru nou, ies doi / 13 dintre cei 21 de membri desemnați în 2020 pentru un mandat de 4 ani rămân în funcție

Componența Consiliului Național al Cercetării Științifice a fost modificată printr-un ordin publicat, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial. Față de ultima componență valabilă, schimbările sunt limitate – numărul membrilor a fost…
Vezi articolul

Directoarea Andreia Bodea, despre posibilitatea ca școlile să solicite un profesor psiholog: Sunt mai mult decât sceptică în privinţa implementării. Nu ştiu cum ar face faţă. Ar trebui, cred, să lucreze nonstop, pentru că sunt probleme

Andreia Bodea, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, a vorbit, pentru Prima TV, despre posibilitatea ca școlile să solicite un profesor psiholog: „Nu ştiu cum ar face faţă. Ar…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, despre cabinete de vaccinare în școli: Este nevoie de spaţii care să permită separarea fluxurilor, ştiut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezenţa unuia dintre părinţi sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz / “Scenarii de sertar” există pentru începerea școlii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seară că pentru a se organiza vaccinarea într-un cabinet medical şcolar este nevoie să fie asigurate „toate acele condiţii de infrastructură”. El a…
Vezi articolul