Bula socială – soluție avută în vedere de universitățile britanice, pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului în următorul an

1.352 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Mai multe universități britanice au în vedere ca, din anul 2020-2021, să îi cazeze pe studenți în “bule sociale”: aceștia să poată locui doar împreună cu alți studenți care urmează aceleași cursuri/facultăți sau care sunt în același an, astfel încât să limiteze contactele și să se reducă riscul de infectare cu noul coronavirus, potrivit The Guardian.

The Guardian o citează pe Liz Barnes, vice-cancelar la Universitatea din Staffordshire, potivit căreia aceste “bule” le-ar permite studenților acces la facilitățile oferite de campus.
În același timp, ele ar limita numărul de persoane cu care ei interacționează. Interesul acestor instituții este să îi convingă pe studenți că nu vor avea experiențe educaționale mai slabe, în actualul context.

Este citată, de asemenea, vice-cancelarul Universității Brunel, Julia Buckingham, potrivit căreia instituțiile de învățământ superior nu vor rămâne complet online din toamnă, ci vor încerca să ofere studenților o educație mixtă, care să combine cursuri online cu seminarii față înfa ță, în funcție de recomandările autorităților privind distanțarea fizică și socială.

The Guardian citează, totodată, un sondaj realizat printre cei care depun dosare de încriere în universitățile britanice: trei sferturi dintre aceștia spun că ar prefera ca anul să înceapă mai târziu, dacă asta ar însemna că vor avea mai multe experiențe față în față și mai puține lecții online.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Preotul care a făcut declarațiile scandaloase despre viol și femeile musulmane a demisionat din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă. Surse: Răducă se va pensiona în cursul acestui an

Preotul care a făcut declarațiile scandaloase despre viol și despre femeile musulmane a demisionat în această după-amiază din funcția de prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă, a anunțat Universitatea din…
Vezi articolul
ANOSR

Studenții Universității Maritime din Constanța discută astăzi cu rectorul Universității Politehnica din București. Aceștia se opun unei posibile desființări a Universității Maritime

Studenții Universității Maritime din Constanța se întâlnesc astăzi, 16 noiembrie 2022, cu Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București (UPB), după ce presa din Constanța a anunțat negocieri de fuziune…
Vezi articolul

Mihnea Costoiu, rector de trei mandate la Politehnica din București, a fost exmatriculat de la două doctorate, unul de la universitatea sa, celălalt, de la Academia SRI. Ninel Peia și Nicolae Bănicioiu au ratat și ei titlurile de doctor

Universitatea Politehnica din București (UPB) este condusă din anul 2012 de un cadru didactic fără doctorat. Ajuns la 48 de ani, Mihnea Costoiu a pierdut deja două trenuri de doctor.…
Vezi articolul

Creșterea subvenției pentru bursele studenților la 242 de lei pe lună, solicitată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești, în condițiile în care nu a mai fost actualizată de aproape 5 ani

Creșterea subvenției pentru bursele studenților, de la 201 lei, cât este acum, la 242 de lei pe lună/student bugetat este solicitată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR),…
Vezi articolul