Bugetul de stat a fost votat de Parlament fără nici un amendament. Ministerul Educației a primit un buget de 2,5% din Produsul Intern Brut în anul 2021

4.141 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Parlamentul a adoptat în această seară proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021, potrivit anunțului oficial. Rezultatul votului a fost 234 „pentru” şi 170 „împotrivă”, în prima mare validare a solidității coaliției de guvernare.

Nici un amendament depus de parlamentarii opoziției nu a fost votat, astfel că bugetul este adoptat în forma transmisă de guvernul Cîțu.

Citește mai mult pe G4Media.ro

Ministerul Educației a primit un buget de 2,5% din Produsul Intern Brut în anul 2021, potrivit proiectului Legii Bugetului publicat de Ministerul Finanțelor. Anul trecut același minister primea 2,7% din PIB alocare inițială.

Suma exactă pe care Ministerul Educației o primește de la Bugetul Statului este de 28,507 miliarde lei, iar raportată la PIB-ul estimat de 1116,8 miliarde lei, pe care s-a construit bugetul 2021, înseamnă 2,55% din PIB.

Suma este mai mică decât alocarea din 2020, când primise 30,574 miliarde lei, cu peste 2 miliarde de lei mai mult potrivit Ministerului Finanțelor.

Scăderea este de 6,76% față de alocarea din 2020.

Din banii alocați, 20,031 miliarde lei sunt cheltuielile de personal, adică banii de salarii, care reprezintă 70,2% din buget, potrivit fișei de buget a Ministerului Educației.

Foto: gov.ro

Citește și:
„Dictatură!”, „Să vă judece poporul!”, „Nu sunteți la piață!” – replici schimbate în scandalul din ședința comisiilor reunite de la Parlament. Intotero și Anisie au venit cu explicații la finalul zilei

3 comments
  1. … cu incalcarea legii (acea lege care spune ca la educatie ar trebui sa fie 6%)… In aceasta situatie as vrea ca sindicatele (cu s mic!) sa se autosesizeze si sa deschida procese guvernului pentru ca nu respecta legea!

    Sa consideram si noi ca legile sunt optionale?

  2. De sa nu reducă bugetul?Cand au fost trimiși mai mulți bani directorii de partid/de școli au tăiat până si din salariile profesorilor ca sa nu se foloseasca de acele finanțe si sa le trimită înapoi.

  3. La anul va fi 2%, apoi 1,5% și tot așa până când frustratul care a picat examenul la treapta a II-a va fi înlocuit cu un alt frustrat dă driapta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Într-o clasă de liceu vor fi maximum 26 de elevi. Președintele Federației Părinților susține că ministrul Educației i-a anunțat că se face recalibrarea cifrelor de școlarizare pentru filiera teoretică, după apariția criticilor privind desființarea claselor

În clasele de liceu, pe filiera teoretică, numărul maxim de elevi într-o clasă va scădea de la 28 la 26, conform asigurărilor pe care Iulian Cristache, președintele Federației părinților, spune…
Vezi articolul

“Dacă nu așezăm educația pe un soclu etic solid, orice am face se va nărui la prima adiere de vânt potrivnic” – mesajul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, către profesorii actuali și viitori / Apel la întărirea formării inițiale și continue: “Noi trebuie să aducem excelența în educație rapid”

“Câștigătorii competiției globale de mâine sunt cei care azi deprind analiza critică și discernământul în școli. Cei care pot să facă diferența dintre adevăr și minciună, cei care pot să…
Vezi articolul

Regulile pentru probele de la Evaluarea Națională 2024. Subiectele rezolvate pe ciornă nu se iau în considerare. La Limba română sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră

Evaluarea Națională 2024 începe marți, 25 iunie, cu proba scrisă la Limba română, potrivit calendarului oficial. Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și…
Vezi articolul