Parlamentul a adoptat în această seară proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021, potrivit anunțului oficial. Rezultatul votului a fost 234 „pentru” şi 170 „împotrivă”, în prima mare validare a solidității coaliției de guvernare.
Nici un amendament depus de parlamentarii opoziției nu a fost votat, astfel că bugetul este adoptat în forma transmisă de guvernul Cîțu.
Citește mai mult pe G4Media.ro
Ministerul Educației a primit un buget de 2,5% din Produsul Intern Brut în anul 2021, potrivit proiectului Legii Bugetului publicat de Ministerul Finanțelor. Anul trecut același minister primea 2,7% din PIB alocare inițială.
Suma exactă pe care Ministerul Educației o primește de la Bugetul Statului este de 28,507 miliarde lei, iar raportată la PIB-ul estimat de 1116,8 miliarde lei, pe care s-a construit bugetul 2021, înseamnă 2,55% din PIB.
Suma este mai mică decât alocarea din 2020, când primise 30,574 miliarde lei, cu peste 2 miliarde de lei mai mult potrivit Ministerului Finanțelor.
Scăderea este de 6,76% față de alocarea din 2020.
Din banii alocați, 20,031 miliarde lei sunt cheltuielile de personal, adică banii de salarii, care reprezintă 70,2% din buget, potrivit fișei de buget a Ministerului Educației.
Foto: gov.ro
3 comments
… cu incalcarea legii (acea lege care spune ca la educatie ar trebui sa fie 6%)… In aceasta situatie as vrea ca sindicatele (cu s mic!) sa se autosesizeze si sa deschida procese guvernului pentru ca nu respecta legea!
Sa consideram si noi ca legile sunt optionale?
De sa nu reducă bugetul?Cand au fost trimiși mai mulți bani directorii de partid/de școli au tăiat până si din salariile profesorilor ca sa nu se foloseasca de acele finanțe si sa le trimită înapoi.
La anul va fi 2%, apoi 1,5% și tot așa până când frustratul care a picat examenul la treapta a II-a va fi înlocuit cu un alt frustrat dă driapta.