Bucureștiul trece în scenariul roșu COVID. Rata de infectare a ajuns la 3,3 la mie, de la care certificatul verde devine obligatoriu / Școlile și grădinițele rămân deschise până la 6 la mie

5.263 de vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
Bucureștiul trece în scenariul roșu COVID, după ce rata de infectare a ajuns miercuri la 3,3 la mie, de la care certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități, începând cu vârsta de 6 ani, scrie G4Media.ro. Scenariul pentru școli și grădinițe este în continuare verde, cu unitățile de învățământ deschise până la o rată de incidență de 6 la 1.000 de locuitori.

Instituția prefectului a anunțat că rata de infectare a ajuns la 3,3 la mia de locuitori. Marți, rata de incidență era 2,90 la mie, iar luni – 2,57 la mie.

Pentru ca certificatul verde să devină obligatoriu în Capitală este necesară întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Ședința urmează să aibă loc miercuri, potrivit surselor G4Media.ro.

Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste 6 ani.

Prevederile referitoare la certificatul verde și articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Adică ni se impun restricții in momentul în care o localitate ajunge cu rata de infectare la 3 la mie, dar școlile rămân deschise până se atinge valoare de 6 la mie? Mi se pare mie sau acest prag de 6 la 1000 de locuitori este pus intentionat ca să nu poată fi atins? Ce pot să zic… e o adevărată plăcere să stau înghesuit în clasă cu alți 30 de elevi pe timp de pandemie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui…
Vezi articolul

Reguli noi pentru promovarea în Universități: Pentru funcția de profesor universitar, candidații trebuie să dețină atestatul de abilitare / La fiecare urcare în funcție va trebui un nou certificat și aviz medical, certificat de integritate și cazier judiciar

Pentru înscrierea la examenul de promovare în funcţia de profesor universitar este necesară deținerea atestatului de abilitare, conform Metodologiei-cadru privind organizarea şi desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, în…
Vezi articolul

Limitarea la maximum 2 mandate a președintelui ARACIP și introducerea sindicatelor, elevilor și părinților în conducerea Agenției care auditează și acreditează școlile – propunerile Asociației Școlilor Particulare trimise către Guvern

Asociația Școlilor Particulare a propus Guvernului Orban să modifice regulamentul Agenției care auditează, autorizează și acreditează toate școlile și grădinițele. În contextul în care ministrul Educației a anunțat revizuirea tuturor…
Vezi articolul