BREAKING Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: Masca nu este obligatorie pentru orele de sport care se desfășoară în spațiul exterior

10.189 de vizualizări
Foto: Gov.ro/Radu Badoiu
Ministerul Sănătății va elimina obligativitatea purtării măștilor de către elevi la orele de sport care se desfășoară în spații deschise. “În spațiul exterior, masca nu este obligatorie pentru orele de sport”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Oficialul a precizat că va fi modificat ordinul comun semnat alături de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru introducerea prevederii conform căreia elevii nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică și sport care se desfășoară în aer liber și cu menținerea distanțării.

Ministerul Sănătății a menținut, însă, obligativitatea purtării măștilor la orele de educație fizică și sport care se desfășoară în sala de sport.

În aceste momente, la Ministerul Sănătății sunt discuții cu privire la modificarea ordinului comun cu Ministerul Educației, pentru a le permite elevilor de clasele a VIII-a și a XII-a să vină la școală pentru a se pregăti de examene, indiferent de scenariu.

Amintim că Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a solicitat oficial Ministerului Sănătății, pe 1 martie 2021, să elimine obligativitatea purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de educație fizică desfășurate afară sau în sălile de sport, dar introducerea obligativității ca elevii să mențină o distanțare de 2 metri, evitarea sporturilor de echipă și menținerea măștilor la vestiare și către sau de la ora de educație fizică.

Răspunsul Ministerului Sănătății la solicitarea Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro:
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Foto: Edupedu.ro
Solicitarea trimisă pe 1 martie 2021 de Ministerul Educației, document obținut de Edupedu.ro:
Foto: Edupedu.ro
Informații de background

Amintim că în România, la orele de sport, conform ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, purtarea măștii este obligatorie indiferent de locul în care se desfășoară ora și de vârsta elevilor.

Sorin Cîmpeanu a anunțat pe 1 martie că a transmis la Ministerul Sănătății o analiză a Comisiei Europene cu situația din statele comunitare. “Am adresat rugămintea de a reanaliza situația din această perspectivă și sunt convins că se va ajunge la un numitor comun. Nu există alte state în care orele de educație fizică să se deruleze și să fie obligați elevii să poarte mască”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Și sindicatele din Educație și Federația părinților au cerut, într-un apel comun, ca elevii să nu mai poarte mască la orele de sport. “Este inexplicabil faptul că, atunci când s-au stabilit măsurile prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei și Ministerului Sănătății, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat că s-au inspirat din deciziile luate de alte țări, nu însă și în ceea ce privește purtarea măștilor de către elevi la orele de educație fizică. Și atunci, și în prezent, elevii din majoritatea țărilor membre UE nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică. Greșesc specialiștii din aceste țări sau noi avem o problemă?!”, au spus profesorii și părinții, în apelul transmis pe 1 martie.

Citește și:
DOCUMENT România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele, indiferent dacă orele sunt afară sau în sală. Analiza cerută de la Bruxelles de Ministerul Educației
Ministrul Educației: Nu există alte state europene care să oblige elevii să poarte mască la orele de sport
Elevii să nu mai poarte mască la orele de sport – solicitarea comună a sindicatelor din Educație și Federației părinților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primul îndreptar ortografic, ortoepic și de punctuație din ultimii 29 de ani ar putea să ajungă în librării în toamnă. Adina Dragomirescu, directoarea Institutului de Lingvistică: Ne gândim la o variantă online, dar peste câteva luni

Primul îndreptar ortografic, ortoepic și de punctuație (ÎOOP) din ultimii 29 de ani a fost trimis la tipar, anunță Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti” al Academiei Române,…
Vezi articolul

Asociația Psihologilor din România: Educația sexuală promovează sănătatea fizică și mentală a copiilor și adolescenților și ajută la protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală, sarcinilor nedorite sau abuzului sexual

“Accesul copiilor la informații relevante privind sexualitatea umană, adaptate pentru specificul vârstei, promovează pe termen scurt, mediu și lung sănătatea fizică și mentală a copiilor și a adolescenților. Educația sexuală…
Vezi articolul
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Director de școală, despre corectarea digitalizată de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024: Dacă un evaluator dă zero puncte și un evaluator dă cinci puncte, cred că trebuie îmbunătățită aplicația

Iulius Timar, director Colegiul Național Onisifor, a declarat pentru Antena 3 CNN, în legătură cu evaluarea digitalizată a lucrărilor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, că aplicația trebuie îmbunătățită:…
Vezi articolul

Evaluarea Națională 2023 la Limba română. Sfaturi pentru elevi de la profesorul Cătălin Zaman: Să se întoarcă la texte pentru informații ori de câte ori e nevoie, când se simt nesiguri, pentru că timp este suficient

Elevii de clasa a VIII-a care urmează să susțină proba de Limba română ar trebui să citească cu atenție și fără grabă cele două texte date, pentru a nu pierde…
Vezi articolul

ANALIZĂ Ligia Deca anunță și ea că trebuie să investigheze cauzele și să reducă numărul celor care nu se prezintă la examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională, la fel cum anunța și predecesorul ei, Sorin Cîmpeanu, anul trecut. Nicio analiză nu a fost vreodată publicată, iar subiectul a fost îngropat imediat după examene

Numărul tot mai scăzut de la an la an al elevilor înscriși la examenele naționale, Evaluare Națională sau Bacalaureat, pare să fie în atenția Ministerului Educației doar în pragul examenelor,…
Vezi articolul