Parchetul General are în lucru un dosar în care este cercetat modul în care, în luna aprilie, la Curtea de Apel București, a avut loc repartizarea aleatorie a dosarului 2826/2/2022, au confirmat pentru G4Media.ro mai multe surse judiciare. În acest dosar, premierul Nicolae Ciucă a obținut din partea judecătorului Marius Iosif o sentință prin care au fost anulate cele trei sesizări depuse, în luna ianuarie, pentru verificarea suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat susținută în 2003, la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”.
Într-un răspuns pentru G4Media.ro referitor la stadiul acestui dosar, Biroul de Informare și Relații Publice din Parchetul General a transmis faptul că ”având în vedere art. 285 alin. 2 din Codul de procedură penală care statuează caracterul nepublic al procedurii în cursul urmăririi penale, precum și prevederile art. 28 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019, informațiile solicitate nu pot face obiectul comunicării.”
Aceeași sursă a declarat că procuror de caz este Mihaela Iorga Moraru, magistrat care a dobândit notorietate în spațiul public în 2017, când activa în cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) şi a avut un conflict cu şefa ei, Laura Codruţa Kovesi. În 2018, DNA a trimis-o în judecată pe Mihaela Iorga Moraru pentru favorizarea făptuitorului şi fals, fiind acuzată că a desfăşurat activităţi de anchetă în afara cadrului legal. Peste câteva luni, Înalta Curte a anulat rechizitoriul DNA.