BREAKING: Președintele Transelectrica a fost revocat, după ce și-a falsificat CV-ul menționând studii pe care nu le-a absolvit (Surse)

3.103 vizualizări
Marius Carasol / Foto: Facebook/Transelectrica
Președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat în această dimineață atât din funcția de președinte al companiei, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, au declarat pentru Edupedu.ro surse apropiate ședinței. Decizia a fost luată de către Consiliul de Supraveghere al companiei. Forul de conducere s-a reunit joi dimineață, după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Contactat în cursul zilei de ieri de Edupedu.ro și întrebat dacă a absolvit Universitatea Politehnica din București, așa cum scrie în CV-ul său, Marius Dănuț Carașol a răspuns: “Eu sunt într-o ședință la Sibiu, luați legătura cu colegii mei”. La insistențele Edupedu.ro și la precizarea jurnalistului că răspunsul durează câteva secunde, Carașol a declarat: “Nu pot să vorbesc. Vă mulțumesc!”, și a închis telefonul.

Consiliul de Supraveghere Transelectrica are următoarea componență, potrivit site-ului companiei:
  • Mircea Gheorghe Dumitru Coșea – președinte
  • Adrian Mitroi
  • Alin-Sorin Mitrica
  • Constantin Dumitru
  • Virginia Mihaela Toader
  • Mihaela Constantinovici
  • Florin – Radu Ciocănelea

Membrii Consiliului de Supraveghere Transelectrica sunt numiți de către Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), din care face parte și statul român, prin Ministerul Economiei. De altfel, Transelectrica este în tutela Ministerului Economiei.

Potrivit surselor Edupedu.ro, nu doar CV-ul este falsificat, ci și diploma sa de inginer. În ceea ce privește parcursul său universitar, sursele Edupedu.ro spun că Marius Carașol ar fi urmat cursurile UPB, ar fi repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Marius Dănuț Carașol, Președintele Directoratului Transelectrica.ro, scrie atât în CV-ul oficial, cât și în Biografia publicate pe site-ul gigantului energetic pe care îl conduce că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”.

Foto: www.transelectrica.ro

 

Edupedu.ro a solicitat oficial Universității Politehnica din București să comunice dacă Marius Dănuț Carașol a absolvit cursurile universității.

Răspunsul oficial al Universității Politehnica din București, la solicitarea Edupedu.ro:
Foto: Edupedu.ro

Transelectrica are un rol cheie în piața de energie electrică din România, fiind responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pieței, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic National (SEN). Infrastructura gestionată de Traselectrica este considerată infrastructură critică.

Compania este în tutela Ministerului Economiei şi administrează și operează sistemul electric de transport și asigură schimburile de electricitate între țările Europei Centrale și de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Rețeaua Europeană a Operatorilor de Transport și Sistem pentru Energie Electrică). Din 2006, Transelectrica este listată la Bursa de Valori București.

Carașol a fost președintele directoratului Transelectrica din decembrie 2018, potrivit informațiilor publicate pe de companie. În perioada 2006-2015 a lucrat la Enel, iar din 1993 până în 2006 a fost electrician la Electrica Muntenia Sud.

A absolvit Liceul Industrial nr. 4 din Alexandria.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu confirmă că s-a întâlnit cu Ion Țiriac înainte ca Ministerul Finanțelor să anunțe un ajutor de stat de 500.000 de euro pentru fiecare grădiniță privată olimpică

Grădinițele olimpice private cu ajutor de stat în valoare de câte 500.000 de euro de grădiniță, care vor primi gratuit doar maximum 8% dintre copii, ajung la decizia finală a…
Vezi articolul

Liceele profesionale și tehnice se vor putea dota cu laboratoare de informatică și ateliere de practică, aplicând direct sau prin intermediul primăriilor, într-un nou apel PNRR de 45 de milioane de euro – proiect

Liceele profesionale și tehnice vor putea depune proiecte pentru dotarea cu laboratoare de informatică și ateliere de practică, aplicând direct sau prin intermediul primăriilor, într-un nou apel PNRR de 45…
Vezi articolul

Bizarerii în clasamentul indicatorilor prin care universitățile primesc 1,15 miliarde de lei: Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea din București, pe ultimele locuri la calitatea profesorilor la Matematică și Istorie. Cele mai bune sunt Valahia Târgoviște și Universitatea Oradea / Bogdan Murgescu: Ar trebui verificate. Este și responsabilitatea universităților să nu raporteze bălării

Specializarea Matematică de la Universitatea Valahia din Târgoviște este cea mai bună din țară în anul 2020 la indicatorul calitatea resursei umane, adică a calității profesorilor universitari și a personalului…
Vezi articolul

Senatorul USR Ștefan Pălărie, despre propunerea ca elevii să fie mustrați în fața clasei, din proiectul noului Statut al Elevului: Propunerile de sancționare a copiilor trebuie discutate cu psihologi specializați pentru vârsta minorilor

Senatorul USR Ștefan Pălărie scrie, despre proiectul pentru noul Statut al Elevului, că “elementele din el aduc aminte nu de Comunism, ci de Evul Mediu – cu mustrarea elevilor în…
Vezi articolul

Kelemen Hunor, după ce un elev a murit și alți trei au fost răniți la Odorheiu Secuiesc: Întrebarea e cine a dat aviz, cine a lăsat copiii în clădire în timpul lucrărilor, aici trebuie căutați responsabilii  

„Întrebarea e cine a dat aviz, cine a lăsat copiii în clădire în timpul lucrărilor și dacă lucrurile s-au făcut conform avizelor proiectului, aici trebuie căutați responsabilii și cei vinovați…
Vezi articolul