BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe, publicate de Ministerul Educației. Eseu de maximum 2 pagini despre relația dintre joc și învățare

5.276 de vizualizări
Subiect Titularizare Educatori 2024 Edupedu.ro / Foto: captură document
Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației. Proba scrisă a concursului național a avut loc între orele 9 și 13, pentru aproape 36.000 de candidați. Descarcă documentele de mai jos.

La subiectul I, candidații au avut redactat un eseu de 300 – 400 de cuvinte, în care să prezentați particularitățile unei fabule specificate în programa de concurs.

La subiectul al II-lea, cerința fost să facă un eseu structurat de maximum două pagini, în care să prezinte relația dintre joc și învățare.

La subiectul al III-lea au avut de prezentat rolul activităților liber-alese, din perspectiva organizării și realizării activităților ludice și de învățare în educația timpurie, având în vedere următoarele repere:

  • indicarea a trei activități liber-alese desfășurate cu copiii sub 3 ani
  • descrierea uneia dintre cele trei activități liber-alese indicate, cu exemplificare din activitatea
    didactică
  • exprimarea argumentată a unui punct de vedere referitor la rolul activităților liber-alese, din perspectiva organizării și realizării activităților în educația timpurie

Accesul candidaților în centrele de concurs a fost permis până la ora 8.00, iar examenul a început la ora 9, potrivit procedurii Ministerului Educației.

La nivel naţional sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete (6.606 urban +1.885 rural) și 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 1.384.

O analiză Edupedu.ro arată că 6.800 de candidați la examenul de angajare în școli sunt din promoția curentă, cel mai mare număr din ultimii 14 ani. Numărul mare de candidați vine în contextul în care salariul debutantului la 1 iunie 2024 este de circa 3.700 de lei net, salariu obținut în urma grevei profesorilor de anul trecut.

  • DOCUMENT Barem Educator-puericultor Titularizare 2024:
  • DOCUMENT Subiect Educator-puericultor Titularizare 2024:

Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru educatorii și puericultorii din grădinițe și creșe pot fi consultate aici.

Ce este titularizarea?

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Ce urmează după proba scrisă

Lucrările scrise ale candidaților vor fi evaluate digitalizat în centre constituite la nivel național pe discipline.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Edupedu.ro va reveni cu acestea imediat ce sunt disponibile. 

Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 31 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.


1 comment
  1. Un examen pe care îl dam degeaba ani la rand,cu materie care nu se preda niciodată. Astăzi am aflat ca s-au schimbat subiectele din 2014 ca luau profesorii note prea mari. Omani buni,acele subiecte prezentau realitate,ceea ce se făcea cu adevărat la clasa,nu reproducerea papagaliceste a unui comentariu aiurea cu drumul, Baudelaire pe care nu îl studiază nimeni nici la generala ,nici la liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 13 mii de profesori spun că s-au gândit să plece din învățământ „având în vedere situația actuală”, iar peste 18 mii nu s-ar mai fi angajat în Educație, dacă acum ar fi terminat liceul sau facultatea – chestionar al sindicatelor

Peste 13.300 de cadre didactice și personal angajat în învățământ, persoane care au răspuns unui chestionar lansat de sindicate în perioada 13-22 decembrie 2021, susțin că „s-au gândit să plece…
Vezi articolul

Ministrul Ligia Deca critică ordonanța „mătură“ dată de Guvernul Ciolacu prin care bursele școlare neplătite sunt virate la fondul de rezervă: Nu sunt de acord ca fonduri pentru burse să se întoarcă la bugetul de stat, dacă ele ar trebui să fie acordate

„Nu sunt de acord ca fonduri pentru burse să se întoarcă la bugetul de stat, dacă ele ar trebui să fie acordate. Trebuie să vedem care sunt cazurile punctuale”, a…
Vezi articolul

BREAKING Sorin Cîmpeanu: Odată cu încetarea stării de alertă, se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile din școli și universități. Dispare obligativitatea măștii pentru elevi, iar universitățile nu mai pot organiza cursuri online / Masca în școli se păstrează cu titlu de recomandare

Încetarea stării de alertă înseamnă, în educație, “revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55” și “întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011”, adică “se anulează atât toate…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, apel către parlamentari pentru clarificarea acuzațiilor asupra lui George Simion de legături cu fostul KGB: Românii au dreptul să știe cine este, de unde a apărut, cine îl sprijină, cine l-a finanțat timp de peste 10 ani și pentru cine lucrează

Rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a transmis un apel către parlamentarii români să clarifice acuzațiile asupra lui George Simion de legături cu fostul KGB…
Vezi articolul

Manifestanții pro-Palestina – notificați să părăsească până joi seară spațiul din campusul Universității din București, care invocă acțiuni de vandalizare și agresiuni fizice la adresa unor studenți

Universitatea din București a cerut manifestanților pro-Palestina care ocupă de câteva săptămâni un spațiu din campusul său să elibereze acel spațiu până joi seara, în condițiile în care, potrivit instituției…
Vezi articolul

„Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” – campanie națională pentru școlari, părinți și profesori / În România, obezitatea este al patrulea factor de risc pentru anii de viață pierduți prin dizabilitate / Broșuri online pentru copii și adulți

O campanie pentru școlari, părinți și profesori intitulată „Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” este desfășurată de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică în luna noiembrie.…
Vezi articolul