Subiectele și baremele de la Titularizare 2021 au fost publicate

53.032 de vizualizări
Subiectele și baremele de la Titularizare 2021 au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15. Concursul de titularizare a avut proba scrisă miercuri, 21 iulie.

În total, 34.120 de candidați s-au înscris la proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar (sesiunea 2021). Dintre aceștia, 5.190 de candidați au fost din promoția curentă.

Pentru învățători, în acest an au fost reintroduse subiectele la Matematică.

Descarcă subiectele de aici:

Toate subiectele și baremele pot fi descărcate de aici (click dreapta, Save as/Salvează linkul ca)

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00.

Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

La nivel naţional sunt disponibile 4.814 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.500 în mediul urban şi 1.314 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1103), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (828) şi muzică instrumentală (310).

Foto: captura subiecte


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Servicii gratuite și reduse pentru profesori, în parteneriat cu sindicatele cadrelor didactice, în campania “10 la sănătate dentară” – un proiect Clinicile Dentare Dr. Leahu, cu FSE “Spiru Haret”, TBI Bank și bredent (P)

Rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu, împreună cu Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret, TBI Bank și bredent lansează un proiect prin care facilitează accesul tuturor cadrelor didactice din România la…
Vezi articolul

Ministerul Educației recunoaște oficial atacul la vechimea profesorilor greviști, executat de Guvernul Ciucă prin ordonanța dată în plin conflict de muncă. Instituția modifică în premieră condițiile de participare la examenele de grad didactic, cu o derogare de 22 de zile din vechimea necesară

Ordonanța de urgență 42/2023 dată de Guvern în plină grevă a profesorilor, care a intrat în vigoare joi, 25 mai, le afectează vechimea la catedră profesorilor participanți la grevă, iar…
Vezi articolul

Titularizarea în învățământ fără susținerea concursului la nesfârșit, cerută de peste 1.200 de profesori care deja au luat peste 7 la examenul de intrare în profesie și cu toate acestea sunt obligați să-l susțină iar și iar, ca să prindă post, conform sistemului actual / Titularizarea „pe viabilitatea postului” nu este temeinic reglementată, susțin aceștia

Peste 1.200 de profesori calificați solicită titularizarea în Învățământ fără a susține din nou concursul național, după ce s-au angajat pe perioadă determinată în școli, se arată într-un memoriu primit…
Vezi articolul

„Au încercat un șantaj emoțional sau de altă natură, au încercat să îndrepte părinții și elevii împotriva noastră“, spune Marius Nistor, de la FSE Spiru Haret, despre cum a fost la Guvern, cu premierul Ciucă: Nu este normal așa ceva, dacă ne dorim să trăim într-o societate normală, democratică

Prim-ministrul Nicolae Ciucă și autoritățile guvernamentale „au încercat un oarecare șantaj emoțional sau de altă natură, au încercat să îndrepte părinții și elevii împotriva noastră“, a declarat la B1TV Marius…
Vezi articolul