BREAKING Subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a. Textul suport aparține autoarei Camelia Albu. Cerințele pe care le-au primit elevii

21.202 vizualizări
Elevii de clasa a IV-a au susținut marți, 21 mai, proba la Limba română din cadrul Evaluării Naționale. Textele suport aparțin autoarei Camelia Albu. La ultimul exercițiu, cerința a fost următoarea: „Ești un pitic în Țara Piticilor Pricepuți. Care crezi că ar putea fi numele tău? Redactează, în spațiul de mai jos, un text de șase-opt enunțuri, în care să prezinți numele tău din Țara Piticilor Pricepuți și care sunt motivele pentru care ești numit așa.”

Subiectele sunt pe două numere, iar elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a le rezolva.

La testul 1, elevii au avut textul „ȚARA PITICILOR NEPRICEPUȚI”, adaptare după o povestire de Camelia Albu. La testul 2, textul a fost „ȚARA ELFILOR NEÎNDEMÂNATICI”, adaptare după o povestire de Camelia Albu.

Limba română – Testul 1:

Limba română – Testul 2:


4 comments
  1. 🤦‍♂️🤷‍♂️

    Va inteleg si sunt de acord (raspunsul celalalt era o gluma un pic amaruie, ca sa ne destindem putin).
    Va amintiti ca acum vreo 7-9 ani, mai multi parinti si copii aveau “ideea trasnita” de a inlocui “Amintirile din copilarie” ale scriitorului clasic Ion Creangă, din manualele de română (!!) cu “Harry Potter”?? Acum e perioada elfilor si orcilor, desi avem literatura română de buna calitate.
    Despre ce vorbim??!🤔

    Nu se verifica, totusi, lectiile predate la clasa?!

    Pe de alta parte eu am mare incredere in istetimea copiilor. Cei mici ne surprind de multe ori cu modalitatile lor de a ieși din incurcaturi.

    In plus, aceste “evaluari” nu primesc note si nu ajung în catalog.

    Totul mi se pare doar un circ, mare consumator de timp, energie si HARTIE!! Pomi taiati, profesori incarcati cu hartoage de corectat si de completat, parinti si elevi pusi pe jar de un “eveniment” …lipsit de finalitate si de sens …

  2. Știe cineva care este diferența dintre elfi și pitici ? Trebuie să vizionam saga ,, Stăpânul inelelor ” și continuarea lui cu piticii ! Altceva mai aplicat nu ați găsit ?

    1. …asa, pe fuga:
      – “piticii” sunt maruntei si, de cele mai multe ori, cu barbi bogate (vezi “Alba ca Zapada”);
      – “elfii” nu-s neaparat micuti, dar au urechile alungite si ascuțite si sunt taaaare frumusei (vezi “Stapanul Inelelor”)
      😂🤣😂🤣

      PS: de multe ori raspunsurile copiilor sunt istete, neasteptate si extrem de interesante.

      1. Și dacă ești un părinte echilibrat care nu dorești să-ti expui copiii (Netflix, etc) la toate tâmpeniile și inepțiile inventate de unii că nu știu ce să mai scoată, ca să iasă din tipar. Ce faceți?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Despărțirea de colegii din clasele primare, din cauza limitării la 29 a numărului de copii în clasa a V-a, provoacă „probleme mari” și „posibile riscuri de traumatizare a unor copii încă mici”, spune ministrul Educației: Fiecare director trebuie să găsească soluții

Ministrul Educației a vorbit despre „probleme mari, la clasa a V-a mai ales din perspectiva, să spunem, a posibilelor riscuri de traumatizare a unor copii încă mici prin schimbările de…
Vezi articolul

Bătălia electorală pentru funcția de rector la Universitatea din București, faza pe acuzații de încălcare a legii: cazul stagiului doctoral al senatoarei Roberta Anastase. Cristian Preda reclamă o posibilă problemă în dispozițiile rectorului / Marian Preda: Situația e la Cristian Preda „în ogradă” – o școală doctorală cu „probleme pe care, culmea, le aruncă în cârca rectoratului”

Campania pentru funcția de rector al Universității din București, la care candidează rectorul în exercițiu, Marian Preda, și decanul Facultății de Științe Politice, Cristian Preda, a intrat miercuri în faza…
Vezi articolul

Deca a început consfătuirile cu inspectorii școlari generali la Poiana Brașov. Stadiul școlilor înainte de începerea cursurilor, noutățile legislative și planul de combatere a violenței – în discuții / Ministra anunță conferință de la hotel, la ora 12

Consfătuirile ministrei Educației, Ligia Deca, cu inspectorii școlari generali din țară, au început la Poiana Brașov. Joi, ministra va discuta cu șefii de ISJ/ISMB despre noutățile legislative, planul de combatere…
Vezi articolul

Avem elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, dar care la examenele naționale obțin o notă mică, spune Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj: Ei nu sunt obișnuiți să-și gestioneze aceste emoții care apar pe parcursul desfășurării examenului național. Sunt foarte importante simulările

„Avem elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, dar care la examenele naționale obțin o notă mică”, a declarat Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, pentru…
Vezi articolul

Florin Cîțu spune că, pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării, nu știe dacă Boloș va fi nominalizat: El nu e nici cercetător, nici expert în digitalizare / Aștept să vină colegii cu o propunere, două și cu o fundamentare și vom supune la vot

Președintele PNL, Florin Cîțu, a fost întrebat joi seară într-o emisiune la Antena3 dacă Marcel Boloș este cel care va fi propus ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, având în…
Vezi articolul