BREAKING Subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a. Textul suport aparține autoarei Camelia Albu. Cerințele pe care le-au primit elevii

21.370 de vizualizări
Elevii de clasa a IV-a au susținut marți, 21 mai, proba la Limba română din cadrul Evaluării Naționale. Textele suport aparțin autoarei Camelia Albu. La ultimul exercițiu, cerința a fost următoarea: „Ești un pitic în Țara Piticilor Pricepuți. Care crezi că ar putea fi numele tău? Redactează, în spațiul de mai jos, un text de șase-opt enunțuri, în care să prezinți numele tău din Țara Piticilor Pricepuți și care sunt motivele pentru care ești numit așa.”

Subiectele sunt pe două numere, iar elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a le rezolva.

La testul 1, elevii au avut textul „ȚARA PITICILOR NEPRICEPUȚI”, adaptare după o povestire de Camelia Albu. La testul 2, textul a fost „ȚARA ELFILOR NEÎNDEMÂNATICI”, adaptare după o povestire de Camelia Albu.

Limba română – Testul 1:

Limba română – Testul 2:


4 comments
  1. 🤦‍♂️🤷‍♂️

    Va inteleg si sunt de acord (raspunsul celalalt era o gluma un pic amaruie, ca sa ne destindem putin).
    Va amintiti ca acum vreo 7-9 ani, mai multi parinti si copii aveau “ideea trasnita” de a inlocui “Amintirile din copilarie” ale scriitorului clasic Ion Creangă, din manualele de română (!!) cu “Harry Potter”?? Acum e perioada elfilor si orcilor, desi avem literatura română de buna calitate.
    Despre ce vorbim??!🤔

    Nu se verifica, totusi, lectiile predate la clasa?!

    Pe de alta parte eu am mare incredere in istetimea copiilor. Cei mici ne surprind de multe ori cu modalitatile lor de a ieși din incurcaturi.

    In plus, aceste “evaluari” nu primesc note si nu ajung în catalog.

    Totul mi se pare doar un circ, mare consumator de timp, energie si HARTIE!! Pomi taiati, profesori incarcati cu hartoage de corectat si de completat, parinti si elevi pusi pe jar de un “eveniment” …lipsit de finalitate si de sens …

  2. Știe cineva care este diferența dintre elfi și pitici ? Trebuie să vizionam saga ,, Stăpânul inelelor ” și continuarea lui cu piticii ! Altceva mai aplicat nu ați găsit ?

    1. …asa, pe fuga:
      – “piticii” sunt maruntei si, de cele mai multe ori, cu barbi bogate (vezi “Alba ca Zapada”);
      – “elfii” nu-s neaparat micuti, dar au urechile alungite si ascuțite si sunt taaaare frumusei (vezi “Stapanul Inelelor”)
      😂🤣😂🤣

      PS: de multe ori raspunsurile copiilor sunt istete, neasteptate si extrem de interesante.

      1. Și dacă ești un părinte echilibrat care nu dorești să-ti expui copiii (Netflix, etc) la toate tâmpeniile și inepțiile inventate de unii că nu știu ce să mai scoată, ca să iasă din tipar. Ce faceți?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Noile contracte pentru profesori “pe durata de viabilitate a postului”. Ministerul Muncii: Sintagma nu este în legislație. Contractul individual de muncă NU poate fi încheiat pe durata de viabilitate a postului

Guvernul îi pune pe directori să le facă profesorilor contracte pe perioada de viabilitate a postului, deși sintagma nu este “prevăzută în legislația Muncii” – spune Ministerul Muncii, la solicitarea…
Vezi articolul
Lucian Bode și Gerhard Karner / Foto: Facebook.com/ Lucian Bode

Ministrul austriac de Interne, în centrul unui scandal intern de plagiat. Scriitorul Stefan Weber, “vânătorul de plagiatori” din Austria, spune că ministrul a copiat lucrarea de diplomă de la absolvirea facultății

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, este vizat pe plan intern de acuzații recente de plagiat. Scriitorul și cercetătorul media Stefan Weber, alias „vânătorul de plagiatori”, a detectat fragmente…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu, reclamată la Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declarațiile despre gruparea elevilor cu dificultăți de învățare “în clasele normale”

“Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai…
Vezi articolul

Cazul portretului Reginei, înlăturat de studenți dintr-o sală a unui colegiu din Oxford – discuții despre tradiție, schimbare și “cancel culture”. Președintele colegiului: “Uneori, studenția înseamnă provocarea generației mai în vârstă. Se pare că acest lucru nu e prea dificil în zilele noastre”

Decizia luată prin vot de o organizație studențească din Oxford, de a da jos portretul Reginei Elisabeta a II-a dintr-o încăpere, din cauza trecutului “colonial al acesteia”, a stârnit o…
Vezi articolul