BREAKING Subiectele de la Evaluarea Națională de clasa a II-a, citire. Elevii au primit un text din „Fetița care l-a luat pe „Nu” în brațe”, adaptare după Octav Pancu-Iași

Subiectele date marți la Evaluarea Națională de la finalul clasei a II-a au avut un text suport din „Fetița care l-a luat pe „Nu” în brațe”, adaptare după Octav Pancu-Iași, conform documentelor primite de elevi la test, consultate de Edupedu.ro. Pe baza textului suport, elevii au avut mai multe întrebări, la care puteau răspunde în 30 de minute, potrivit metodologiei, ca și în cazul testului de Limbă română – scris.

UPDATE: Ministerul Educației a publicat la ora 15:00 subiectele primite de elevi. Descarcă mai jos documentele în format .pdf.

Textul primit a fost următorul:

„Cuvintele poveștilor le iau din cărți…

Într-o zi, a dispărut un cuvânt. Căutându-l prin cărți, am găsit cuvintele „Hărnicie” și „Politețe”.

− Unde este cuvântul „Nu”?, le-am întrebat.

− L-a luat o fetiță în brațe! Când mama o roagă să pună masa sau să o ajute pe bunica atunci când vine de la piață, fetița spune mereu „Nu!”.

− Haideți la fetiță!, spun cuvintele.

Aceasta dormea. „Nu” era treaz.

− Nu mă întorc! Aici e bine, spuse el.

Deodată, mama îi strigă fetiței:

− Trezește-te, te rog! Ajută-ne!

În locul fetiței, „Hărnicia” și „Politețea” săriră în ajutor.

Când fetița se trezi, mama și bunica îi mulțumiră, oferindu-i daruri. Întinzând mâinile să le primească, fetița îl scăpă pe „Nu” din brațe.”

Întrebările la care au avut de formulat răspunsuri pot fi văzute în capturile de mai jos:

Testul nr. 1

Testul nr. 2

Calendar Evaluare Națională clasa a II-a
De ce este nevoie de evaluare la clasa a II-a

Evaluarea la clasa a II-a este prima testare în cadrul căreia copilul este expus unor subiecte făcute de altcineva decât cadrul didactic cu care este obișnuit. Părinții pot compara, astfel, rezultatele obținute de copil la această testare națională cu rezultatele obișnuite primite de elev de la învățătoare și pot vedea dacă a fost evaluat corect în timpul anului.

Rezultatele ar trebui să îi ajute pe părinți să afle pe ce anume să insiste, în lucrul cu copiii, pe timpul verii.

Un alt obiectiv al evaluărilor este de a-i obișnui pe copii cu condițiile de examen, pentru a nu se trezi la final de clasa a VIII-a, când au un examen care le hotărăște traseul școlar, pentru prima oară în fața unei evaluări naționale.

Aceste testări trebuie să radiografieze în mod real în ce măsură au înțeles copiii elementele prevăzute de curriculumul național, dar și efortul depus de învățători.

Exit mobile version