BREAKING Subiecte Matematică simulare Evaluarea Națională 2023. Doar o singură problemă cu elemente din viața reală, primită de elevii de clasa a VIII-a, în rest calcule abstracte / Cel mai dificil de rezolvat – „cubul“ de la Subiectul III, punctul 6

288.638 de vizualizări
Foto: captură subiect/ Edupedu.ro
Subiectele de la simularea Evaluării Naționale 2023, primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică, marți 21 martie, au avut un timp de rezolvare de două ore, de la 9:00 la 11:00 și un punctaj din oficiu de 10 puncte. Potrivit broșurii consultate de Edupedu.ro, subiectele au fost axate mai ales pe probleme și exerciții abstracte, fără referiri la situații din viața reală. O singură problemă a avut câteva elemente din realitate, dar și aceea se rezuma la câteva operații matematice în rezolvare.

UPDATE: Baremele de corectare și notare pentru Matematică, simularea Evaluării Naționale 2023, publicate de Ministerul Educației

Primele două subiecte, de câte 30 de puncte fiecare, au avut itemi obiectivi – de tip grilă – cu un singur răspuns corect. Subiectul al III-lea a fost cu probleme de algebră și geometrie.

Cea mai dificilă problemă remarcată de elevi, la ieșirea de la proba scrisă, a fost cea de la Subiectul al III-lea, punctul 6. Baremele de corectare și notare vor fi publicate de Ministerul Educației la ora 15:00 și le veți putea descărca și de pe Edupedu.ro.

UPDATE: Rezolvarea subiectelor la Matematică de la simularea Evaluării Naționale 2023. Profesoara Florentina Pavăl: Niciunul dintre itemi nu a creat probleme unui elev conștiincios, dar pentru rezolvarea lor este nevoie de spirit de observație

Redăm subiectele primite de elevii de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2023:

Subiectul I

Încercuiește litera corespunzătoare răspunsului corect. – 30 de puncte, câte 5 puncte pentru fiecare item de mai jos

1. Numărul natural scris în baza zece, de forma 17x, divizibil cu 10, este egal cu:

  • a) 17
  • b) 70
  • c) 100
  • d) 170

2. Numărul care reprezintă 20% din 50 este egal cu:

  • a) 10
  • b) 20
  • c) 25
  • d) 100

3. Suma numerelor întregi din intervalul [−2,3], este egală cu:

  • a) −9
  • b) −3
  • c) 3
  • d) 6

4. Inversul numărului 2/3 este numărul:

  • a) -3/2
  • b) −2/3
  • c) 2/3
  • d) 3/2

5. Patru elevi, Elena, Maria, George și Mihai, au calculat media geometrică a numerelor y = 3 -2√2 și y = 3+2√2 și au obținut următoarele rezultate:

Elena √17

Maria √2

George 1

Mihai 3

Dintre cei patru elevi, cel care a calculat corect media geometrică este:

  • a) Elena
  • b) Maria
  • c) George
  • d) Mihai

6. Afirmația „Numărul 4 este mai mare decât numărul 2√5” este:

a) adevărată

b) falsă

Subiectul al II-lea – 30 de puncte, câte 5 puncte pentru fiecare item

1. În figura alăturată este reprezentat segmentul AB cu lungimea de 5 cm. Punctul C este simetricul punctului B față de punctul A, iar punctul D este simetricul punctului C față de punctul B. Lungimea segmentului CD este egală cu:

a) 5cm

b) 10cm

c) 15cm

d) 20cm

Celelalte subiecte pot fi descărcate de aici:

Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023
Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023
Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023
Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023
Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023
Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023
Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023
Foto: Edupedu.ro/Captură din broșura de simulare Evaluarea Națională 2023

20 comments
  1. Scuzati-ma dar acest subiect a fost foarte usor. Chiar si partea de geometrie este acceptabila. Spun asta ca si elev in clasa a 9-a.

      1. Exact! Aria laterala a conului circular se exprima prin generatoarea conului. Ori studiul aprofundat al conului se face in ultima unitate de invatare. Vad fara sens sa se aleaga tocmai un corp rotund cand erau atatea poliedre in care se putea evidentia o sectiune. Dar nimic nu ne mai mira!

      2. De unde sa o știe ei, când de 2-3 ani și profesorii au fost evaluati tot online. Au uitat si programa, dar … gândesc ca probabil…cine știe…
        Si ca obiecție, subiectele sunt acceptabile spre dificile, dar timpul nu este de ajuns, orice examen tine 3h, nu stiu de unde au scos-o cu 2h. Haideți sa nu-i punem pe toți la aceeasi linie. Faptul ca termini mai repede dar prost, nu este egal cu mai încet si bine.
        Ca și o părere, cu destulă experiență, subiectele ar trebui un pic altfel concepute, iar la vârsta lor un pic de timp ceva mai mult, ar “scoate stresul” efectuării rapide și automat a greșelilor…induse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Sumele pe care profesorii le vor primi pentru a participa la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice au crescut cu 30%, anunță Ministerul Educației / Mișcarea vine pe fondul grevei suspendate din Învățământ și după ce au existat intenții de boicotare a probelor de la Bac sau Evaluarea Națională

Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de…
Vezi articolul

261 dintre elevii declarați înscriși la Evaluarea Națională 2022, echivalentul a 10 clase de 26 de elevi, au dispărut peste noapte în datele declarate de minister / UPDATE: Reacția ministrului Educației

Ministerul Educației a prezentat cifre diferite cu privire la participarea la Evaluarea Națională 2022, înaintea primei probe și după desfășurarea acesteia. Din calculele bazate pe cifrele furnizate de minister reiese…
Vezi articolul

Marea repetiție națională, ziua 1: Ministerul Educației le predă profesorilor de limba și literatura română lecția despre cum să corecteze lucrările de la Evaluarea Națională 2024 chiar pe baremul probei de marți

Profesorii corectori la Limba și literatura română – proba de la Evaluarea Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt „instruiți” miercuri, 26 iunie, de la ora 9, cum să…
Vezi articolul