BREAKING România obține locul 27 la Olimpiada Internațională de Matematică 2021, cu trei medalii de argint și două de bronz, în competiția dominată de China, Rusia și Coreea de Sud / Descarcă subiectele de la olimpiada internațională de matematică

6.869 de vizualizări
Foto: © Nontapan Nuntasiri | Dreamstime.com
Elevii români participanți la Olimpiada Internațională de Matematică au obținut anul acesta trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul universitar Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice. Astfel, România s-a clasat pe locul 27 pe națiuni din 107 țări participante, a mai precizat Gologan. România a ocupat locul 15 anul trecut, poziția 17 la IMO 2019, poziția 33 la IMO 2018, poziția 22 la IMO 2017, poziția 20 la IMO 2016. De remarcat că România și-a înnoit lotul olimpic, la competiția de anul acesta participând elevi de clasele a IX-a și a X-a.

Câștigătorii de anul acesta sunt: un elev de la Colegiul Național “Tudor Vianu” din București și cinci elevi de la Liceul Internațional de Informatică, școală particulară, unde există clase speciale de antrenament pentru cei mai talentați tineri matematicieni. Ei sunt:

  • David-Andrei Anghel – argint
  • Andrei Moldovan – argint
  • Diana Țolu – argint
  • Andrei-Giovani Chiriță (Colegiul Național “Tudor Vianu” din București) – bronz
  • Radu-Andrei Lecoiu – bronz
  • Robert Dragomirescu – mențiune

Olimpiada Internațională de Matematică a avut loc în Rusia, la St. Petersburg anul acesta, între 14 și 24 iulie. China a fost pe primul loc, urmată de Rusia, Coreea de Sud, SUA, Canada, Ucraina, Israel, Italia, Taiwan și Marea Britanie pe primele 10 locuri. România se află după Franța și înainte de Iran.

Mai jos, clasificările:

Foto: © Nontapan Nuntasiri | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
România obține la Olimpiada Internațională de Matematică 2020 cele mai bune rezultate din ultimii 5 ani: locul 15 pe națiuni, în competiția dominată de China, Rusia și SUA / Descarcă subiectele de la internaționala de matematică
Cum arată subiectele din 1987 și ’88 pe care Nicușor Dan le-a rezolvat la Olimpiada Internațională de Matematică, unde a obținut 2 medalii de aur “pur”. Radu Gologan: Nicușor a avut la OIM câteva soluții foarte originale

7 comments
  1. @BogdanEnescu Dl. Gologan nu o mai “conduce” echipa de 4 ani, dar dvs rămâneți eternul său susținător. Sper că nu am fost “răutăcios”.

  2. Interesant este ca atunci cand Romania era in timpul lui ceașcă, adica similar cu Rusia, China, Coreea de Sud, era pe loc fruntas la OI de Matematica, abundand medaliile de aur.
    Invatamantul in acele vremuri era de un nivel ridicat. Niciodata nu se va repeta.

      1. O conduce prin reprezentanti! Asa cum bea sampanie clasa muncitoare!
        Frontule, frontule, las-o jos ca macane!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șapte noi alianțe universitare europene, inclusiv două la care participă universități din România – printre cele 30 selectate acum să primească sprijin european prin Erasmus+ / Numărul de alianțe beneficiare crește la 50

30 de alianțe universitare europene au fost selectate în cadrul apelului Erasmus+ 2023 pentru a beneficia de sprijin financiar european pentru întărirea cooperării, ceea ce, după apelul din 2022, ridică…
Vezi articolul
Inspector general școlar Dolj

“Ăstea sunt condițiile de care dispunem la momentul de față”, spune inspectorul școlar general Dolj, cel care a decis cazarea elevilor de la Olimpiada Națională de Franceză într-unul dintre cele trei cămine nerenovate din Craiova, toate celelalte fiind noi / Ministrul Educației susține că e o problemă de management

Organizarea Olimpiadei de limba franceză din perioada 18-22 aprilie este deja în vizorul ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu anunțat deja că așteaptă explicații de la inspectorii școlari județeni privind organizarea tutor…
Vezi articolul

Emilia Șercan, în scandalul tezei de doctorat a premierului Ciucă: CNATDCU este singura instituție în măsură să emită verdicte privind titlul de doctorat, nu Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), unde a cerut premierul o analiză a tezei

Comisia de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, (UNAp) poate legal emite doar un punct de vedere, care are valoare juridică zero, scrie jurnalista Emilia Șercan pe pagina…
Vezi articolul