BREAKING Rezultatele repartizării computerizate la liceu 2022 au fost publicate

127.497 de vizualizări
Foto: 161159116 © Kadettmann | Dreamstime.com
Rezultatele admiterii la liceu 2022 a absolvenților de clasa a VIII-a au fost publicate pe admitere.edu.ro și la avizierele liceelor. Rezultatele repartizării în licee pot fi văzute introducând codul pe care fiecare elev l-a primit de la școală. 

În prima etapă peste 110 mii de elevi au fost repartizați, iar 6.852 au rămas nerepartizați.

Elevii pot verifica listele cu repartizarea pe fiecare județ în parte, precum și lista locurilor care au rămas libere. Admiterea la liceu s-a făcut pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Rezultatele de la Admiterea la liceu 2022

Repartizările pe fiecare județ în parte:

  1. ALBA
  2. ARAD
  3. ARGEȘ
  4. BUCUREȘTI
  5. BACĂU
  6. BIHOR
  7. BISTRIȚA-NĂSĂUD
  8. BRĂILA
  9. BOTOȘANI
  10. BRAȘOV
  11. BUZĂU
  12. CLUJ
  13. CĂLĂRAȘI
  14. CARAȘ SEVERIN
  15. CONSTANȚA
  16. COVASNA
  17. DÂMBOVIȚA
  18. DOLJ
  19. GORJ
  20. GALAȚI
  21. GIURGIU
  22. HUNEDOARA
  23. HARGHITA
  24. ILFOV
  25. IALOMIȚA
  26. IAȘI
  27. MEHEDINȚI
  28. MARAMUREȘ
  29. MUREȘ
  30. NEAMȚ
  31. OLT
  32. PRAHOVA
  33. SIBIU
  34. SĂLAJ
  35. SATU-MARE
  36. SUCEAVA
  37. TULCEA
  38. TIMIȘ
  39. TELEORMAN
  40. VÂLCEA
  41. VRANCEA
  42. VASLUI
Calendarul repartizării la liceu 2022

14 iulie 2022: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022 – 2023.

14 iulie 2022: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal.

Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

15 – 20 iulie 2022: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.

20 iulie 2022: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.

21, 22 și 25 iulie 2022: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană/ a municipiului București, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Amintim că, într-o analiză, Edupedu.ro a arătat cum elevii care au mediile sub 3 la Evaluarea Națională au mediile la clasă cu cel puțin 4 puncte mai mari față de cele de la examen.

Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 %, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara. Ierarhia mediilor generale de admitere la liceu 2022, pe baza căreia se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, a fost anunțată vineri, 1 iulie.

Într-o analiză recentă, Edupedu.ro a arătat cum are loc „devalorizarea” notelor la Evaluarea Națională în acest an. Și asta pentru că poziția în ierarhia de la Evaluarea Națională, în București, s-a schimbat anul acesta cu peste 1.200 de locuri față de anul trecut pentru un elev cu media 9, de exemplu. La media 7, diferența e de aproape 3.000 de locuri. (detalii aici)

Edupedu.ro a mai scris pe 4 iulie că părinții au lansat două petiții pentru suplimentarea numărului de locuri la liceele din Capitală. Ministrul Cîmpeanu a spus că sunt suficiente locuri la liceele din București.

Foto: © Kadettmann | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


11 comments
  1. Buna ziua,
    Link-urile pentru “Repartizările pe fiecare județ în parte” nu mai sunt valabile. Se pot actualiza, va rog?

    1. Buna ziua,
      Mulțumim frumos pentru semnalare, într-adevăr au fost mutate informațiile pe altă platformă. Am actualizat acum toate linkurile, dacă mai sunt neconcordanțe, vă rog să ne spuneți. Succes la Admitere!

      1. Buna ziua!
        Vad ca link-urile iar nu mai merg… Mi-ar fi utile in repartizare pentru anul acesta, deoarece cele publicate de minister nu sunt la fel de detaliate… Va rog, daca puteti, sa le actualizati.
        Multumesc!

        1. Bună ziua, linkurile de pe platforma Ministerului Educației sunt concepute să ducă în fiecare an la paginile cu rezultate din anul respectiv. Astfel că ele funcționează odată cu publicarea unor rezultate (la Bacalaureat, Evaluarea Națională, repartizare la liceu etc.) din anul respectiv, altfel nu mai funcționează, plus că după încheierea fiecărei sesiuni de rezultate, ele nu se mai găsesc deloc.

  2. Noroc cu Ionel !!!…ne învață limba română ……Dar na ….Enciclopedii ambulante ca și Ionel al nostru ,pe toate drumurile găsim ! Bravo Ionel …bravo …👏💩

  3. Se musamalizeaza multe, noi stim, ei stiu ca stim, dar mai stiu ca nu avem nicio putere. Au nevoie de oameni care sa munceasca pt ei. Acesti copii trebuie sustinuti in continuare, sa lupte, sa nu cedeze tentatiilor, sa aiba un vis al lor iar candva sa plece din tara asta din care oricat am incerca sa vrem sa fie bine, nu se poate, nu se vrea, interesele sunt altele. Copii desteptati-va, FACETI CEVA CU VIATA VOASTRA. Nu mergeti pe principiul ,,Las’ ca merge si asa”, meritati ceva mai bun, doriti-va ceva mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației se pregătește ca greva generală să țină până la examene. Schimbări de ultimă oră în regulile de la Evaluarea Națională și Admiterea la liceu 2023: se suplimentează numărul membrilor în comisii, iar președinții acestora pot fi și profesori din consiliul de administrație, nu numai directori și directori adjuncți

Metodologiile de organizare pentru Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a și Admiterea la liceu 2023 au fost modificate în mod excepțional, în ultimele două săptămâni, fără niciun anunț…
Vezi articolul

Admiterea separată la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar da acest examen de admitere este cea care intră în clasa a V-a în anul școlar 2023-2024 – Ligia Deca

Admiterea la liceu poate fi organizată pentru cel mult 60% din locuri, dacă liceul optează pentru această posibilitate, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar. Prima generație care ar urma să dea…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Calendarul de admitere la liceu 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial: Repartizarea computerizată la liceu are loc pe 16 iulie / Când sunt probele de aptitudini, de limbă modernă și admiterea elevilor cu CES

Calendarul admiterii la liceu 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Repartizarea computerizată la liceu se va desfășura pe 16 iulie, după completarea opțiunilor în fișele de înscriere. Media de…
Vezi articolul