UPDATE BREAKING Rata de promovare de doar 29,3% la Bacalaureat 2024, sesiunea august – cea mai mică din ultimii 5 ani

5.627 de vizualizări
Foto: Grafic Edupedu.ro
Rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă 2024 este de 24,37%, după cum arată rezultatele inițiale publicate la ora 11:59 de Ministerul Educației. Calculul Edupedu.ro este făcut pe baza numărului total de candidați înscriși la această sesiune – peste 33.600.
  • UPDATE 13:10 Rata de promovare este de doar 29,3% la Bacalaureat 2024, sesiunea august, arată informațiile transmise de Ministerul Educației. Calculul este făcut pe baza numărului de candidați care au susținut probele de examen. Este cea mai mică rată din ultimii 5 ani.

Continuare știrii inițiale: Rata de promovare de puțin peste 24% este cea mai mică din ultimii 7 ani, conform datelor analizate de Edupedu.ro. Calculele sunt făcute pe baza datelor publicate de Ministerul Educației luni la prânz, raportat la numărul total de candidați înscriși la această sesiune.

Mai exact, 8.206 candidați din cei 33.676 înscriși au reușit să ia medii de 6 sau peste 6, condiție de promovare a Bacalaureatului, potrivit notelor inițiale de pe bacalaureat.edu.ro.

La această sesiune au fost înscriși peste 33.600 de absolvenți de liceu, a transmis Ministerul Educației. Dintre aceștia, aproape două treimi (65,47%) sunt din promoția curentă.

Rata de promovare de aproape 25% este cea mai mică din 2017 încoace, arată datele Ministerului Educației analizate de Edupedu.ro.

Vezi aici rezultatele inițiale de la BAC 2024, sesiunea de toamnă – notele înainte de contestații, pe județe.

Anul trecut, la examenul de Bac, sesiunea de toamnă, rata cumulată de promovare – rezultate inițiale de la toate promoțiile – a fost 29,8%, potrivit unui comunicat la Ministerului Educației. Acest lucru însemna că mai puțin de 3 din 10 candidați au promovat a doua sesiune de BAC 2023.

DOCUMENT DESCARCĂ Dosar de presă Rezultate inițiale – 26 august 2024:

Articol în curs de actualizare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Noul Regulament de funcționare a CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, a fost adoptat / Consiliul, devenit „comisie” cu autoritate diluată în cazul doctoratelor, proclamă „toleranță zero” față de plagiat / Numărul membrilor crește la 43

Prevederile din noua Lege a Învățământului Superior, adoptată anul trecut, ce diluează atribuțiile pe care le are în cazul doctoratelor CNATDCU, forul responsabil cu atestarea titlurilor universitare, devin aplicabile prin…
Vezi articolul

Raluca Turcan revine: Scenariile care includ înghețarea anului sunt „o analiză lucidă pe care eu am pus-o pe masă”. Vom încerca să facem cât mai eficientă pregătirea online a elevilor, pentru ca evaluarea să se facă pe ce s-a predat în acest an școlar

După ce a lansat ideea că un al treilea scenariu posibil pentru anul școlar actual ar fi înghețarea lui, adică repetarea anului de către toți elevii, vicepremierul Raluca Turcan a…
Vezi articolul

Profesoară, despre echipamentele pentru testarea standardizată: Nu am cum să furnizez echipamente și conexiune pentru toți elevii / Directorul companiei care deține platforma: Să-i roage pe copii să vină cu telefonul propriu / Ministrul Cîmpeanu spunea recent că “ne-am asigurat că toți acești elevi vor avea acces la aceste dispozitive electronice”

O profesoară a semnalat că în școala în care predă nu există echipamente pentru toți elevii care vor susține testarea standardizată, deși ministrul Educației a declarat săptămâna aceasta la TVR…
Vezi articolul

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025. Planificarea interviurilor a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București – document

Planificarea interviurilor pentru profesorii metodiști, an școlar 2024-2025, a fost publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Amintim că Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști…
Vezi articolul