UPDATE BREAKING Rata de promovare de doar 29,3% la Bacalaureat 2024, sesiunea august – cea mai mică din ultimii 5 ani

5.521 de vizualizări
Foto: Grafic Edupedu.ro
Rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă 2024 este de 24,37%, după cum arată rezultatele inițiale publicate la ora 11:59 de Ministerul Educației. Calculul Edupedu.ro este făcut pe baza numărului total de candidați înscriși la această sesiune – peste 33.600.
  • UPDATE 13:10 Rata de promovare este de doar 29,3% la Bacalaureat 2024, sesiunea august, arată informațiile transmise de Ministerul Educației. Calculul este făcut pe baza numărului de candidați care au susținut probele de examen. Este cea mai mică rată din ultimii 5 ani.

Continuare știrii inițiale: Rata de promovare de puțin peste 24% este cea mai mică din ultimii 7 ani, conform datelor analizate de Edupedu.ro. Calculele sunt făcute pe baza datelor publicate de Ministerul Educației luni la prânz, raportat la numărul total de candidați înscriși la această sesiune.

Mai exact, 8.206 candidați din cei 33.676 înscriși au reușit să ia medii de 6 sau peste 6, condiție de promovare a Bacalaureatului, potrivit notelor inițiale de pe bacalaureat.edu.ro.

La această sesiune au fost înscriși peste 33.600 de absolvenți de liceu, a transmis Ministerul Educației. Dintre aceștia, aproape două treimi (65,47%) sunt din promoția curentă.

Rata de promovare de aproape 25% este cea mai mică din 2017 încoace, arată datele Ministerului Educației analizate de Edupedu.ro.

Vezi aici rezultatele inițiale de la BAC 2024, sesiunea de toamnă – notele înainte de contestații, pe județe.

Anul trecut, la examenul de Bac, sesiunea de toamnă, rata cumulată de promovare – rezultate inițiale de la toate promoțiile – a fost 29,8%, potrivit unui comunicat la Ministerului Educației. Acest lucru însemna că mai puțin de 3 din 10 candidați au promovat a doua sesiune de BAC 2023.

DOCUMENT DESCARCĂ Dosar de presă Rezultate inițiale – 26 august 2024:

Articol în curs de actualizare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cum se calculează vechimea pentru înscrierea la gradele didactice II și I

Toate școlile trebuie să arhiveze documentele justificative ale profesorilor și angajaților care au primit anul trecut primele de carieră didactică și de carieră profesională – adresă a Ministerului Educației

Inspectoratele școlare sunt rugate de Ministerul Educației să solicite școlilor să arhiveze documentele justificative ale profesorilor și angajaților care au primit anul trecut primele de carieră didactică și de carieră…
Vezi articolul

Sunt peste 160 de grădinițe private în București, cu 30% mai multe ca cele de stat. Numărul celor private a crescut doar în ultimul an cu 15%, în timp ce statul nu a mai construit nicio grădiniță nouă în ultimii 24 de ani

Numărul grădinițelor particulare din București a ajuns la 161, potrivit datelor Raportului Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), pentru anul școlar 2020-2021. În anul școlar menționat, grădinițele de stat erau…
Vezi articolul

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024 – adresă a Ministerului Educației / Pentru aceste burse, se va lua în calcul salariul minim net pe economie la data depunerii cererii. Lista elevilor se poate actualiza lunar

Bursele sociale se plătesc integral, pe lunile septembrie 2023 – august 2024, potrivit unei adrese a Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro. „Nu există nicio reducere a acestor burse în…
Vezi articolul

OFICIAL România are 302.173 copii și elevi defavorizați, dar Guvernul oferă câte 500 de lei doar pentru 260.000 dintre ei. Banii vin sub formă de “tichete educaționale” pentru haine și materiale școlare. Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial

România are 302.173 copii și elevi defavorizați, potrivit Ministerului Educației, dar Guvernul a decis să ofere câte 500 de lei doar pentru 260.000 dintre ei, potrivit Ordonanței de Urgență a…
Vezi articolul

VIDEO Octavian, membru al Boardului Copiilor UNICEF: Propunem introducerea unui nou obiect de studiu care să ne învețe cum să gestionăm gândurile și emoțiile, dar și training-uri pentru profesori ca să poată identifica cât mai devreme provocări legate de sănătatea mintală

O propunere legată de sănătatea mintală a copiilor a venit luni de la Octavian, în vârstă de 17 ani, membru al Boardului Copiilor UNICEF: Copiii consideră sănătatea mintală ca fiind…
Vezi articolul