BREAKING Profesorii care refuză să predea online intră în comisia de disciplină și riscă desfacerea contractului de muncă, avertizează Inspectoratul Școlar București

10.531 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Inspectoratul Școlar București avertizează cu desfacerea contractului de muncă cadrele didactice care refuză să predea online, scrie EuropaFM.ro.

Inspectorii încep controalele pentru a vedea dacă învățătorii și profesorii folosesc platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, scrie publicația citată.

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București: „Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”. 

Reporter: Ce înseamnă sancțiuni drastice? 

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București: „Până la desfacerea contractului de muncă”.

Declarațiile vin după ce școlile s-au deschis de două săptămâni, iar în ultimele 3 zile lucrătoare toate unitățile de învățământ în care s-au organizat secții de votare au funcționat 100 în online.

Pe 21 septembrie, premierul Ludovic Orban spunea despre profesorii care nu vor să predea online: „Vom lua măsurile legale care se impun. Dacă va fi necesar să facem modificări ale legii, vom face”

Foto: Pexels.com


19 comments
  1. De ce se dau calculatoare doar la titulari?
    Eu nu mi permit sa mi cumpar,nu am bani sa mi platesc net,curent..!!pare rau!
    Facem ore onlaine dar daca nu merge netul…s au alte impedimente…cine este vinovat!!??

  2. Urat! De 22 de ani scriu pe tabla cu creta ca in sec.2 …si vai stam onlaine facem inv.prin tehnica moderna! Hahaha!
    Sa mi de a ministerul calculator eu chiar nu am bani sa mi cumpar si sa platesc si net de acasa pe banii mei…!!pana acum scandal ca merg copiii cu telefoane la sc.acum sunt bune ,nu?vai de noi!!

  3. Alta care habar n-are de legislatia in vigoare. Purtatoarea lui peste prajit, lipsita de proprietatea termenilor, nu stie ca in Fisa postului, anexa a Contractului de munca scrie, mai nou, ca profesorul are obligatia de a desfasura activitate de predare-invatare-evaluare cu ajutorul mijloacelor de invatare online. Nu scrie nicaieri ca online-ul trebuie sa fie filmat si sincron. Asta asa, de-un pamplezir. Deci online esti si daca stai un an intreg si trimiti/primesti mailuri cu PPT-uri.
    Nu sunt multi care refuza orele filmate. Ceea ce deranjeaza este ideea creatza de a transforma ora aia, a profesorului si a clasei, intr-un reality show cu spectatori: parinti, bunici, cristine(se stiu ele!). Pai asa vrem si noi o camera in biroul purtatoarei, sa vedem si noi ce plusvaloare produce ea in fiecare zi.

    1. Văd că ați făcut o fixație pentru Cristine. Pentru a nu vă dezamăgi, observ ca sunteți foarte “ocupat/ă” cu activitatea școlară. Aveți foarte multe comentarii pe acest site.

    2. Bravo, B. Nu doar ca nu scrie ca suntem obligati la sincron, ba chiar enumera tipurile de predare online din care profesorul alege. Spre exemplu, eu, intr-un mediu aproape sarac, unde elevii au telefoane de 512 memorie, ce sincron pot face? Si pe ce internet? Ca-ti trebuie internet nelimitat si de mare viteza? Atunci, foarte bine, imi adaptez predarea posibilitatilor elevilor: m-am inregistrat vorbind si am comprimat mult inregistrea sa fie mica, am trimis video si documente pe Whatsapp, ca nu le intra Facebook si invers. Am intors si rasintors sute de poze si mi-am pus ochelarii de zeci de ori sa vad niste poze la intuneric si de o rezolutie foarte slaba. Am corectat la ora 23:50 noaptea pentru ca: ‘doamna nu mai am memorie, tre’ sa sterg ca am maine si la mate tema’ sau ‘ doamna, maine ia tata telefonul ca pleaca la mamaia la prasit si nu pot face tema, v-o trimit duminica’ sau’ nu am avut telefonul, acum stau la bunica, parintii s-au despartit, mama e in Germania si fratele meu e la tata”. Si cate si mai cate, care, pentru sustinatoarea noastra draga, ar fi doar niste povesti daca noi nu ne-am lovi de ele in incercarea de a educa si cate 15 clase, desi ni se spune ca am stat doar degeaba si am trimis niste foi. Se spune ca niciodata nu ajunge cel satul sa inteleaga flamandul pana nu ajunge sa fie in locul lui. Poftiti in invatamant. Nu ieri, nu maine, ci, azi, in plina pandemie, cu mainile goale si o tona de “…cat” in cap turnat de: Minister, parinti si elevi.

  4. Propunere:
    Sa-i plateasca pe profesori cu salariul intreg si sa nu faca nimic.
    Asa cum s-a procedat din martie pana in septembrie.
    Oricum, la ce cursuri se faceau inainte de pandemie….
    Si atunci si personalul sanitar si cel din fabrici sa mearga acasa ca are tara asta bani sa ne plateasca.
    Sa va fie rusine! Asa cadre didactice, mai bine lipsa!

  5. Cu ce vă deranjează că sunteți filmați? Meditațiile le țineți și sunteți filmați. Cel cu două clase vrea să ajungă copilul lui mai deștept. Vor lua cărțile și vor învață singuri. Devin autodidacți Atunci să mai vedeți salarii.

    1. Pai ține-ți zamfirico(!) plodu acasă! Ce naiba îi mai trimitem la școală? Economisim bani de pachețel, abonament de transport, nici de haine nu prea mai au nevoie!!! Și cumpără-i și un abecedar, că sigur va învăța să scrie și să citească de acolo, singur!!!

  6. Ceva modificari prin contracte? Intai
    Sau poate chiar ceva dotari tehnice cumparate de angajator? Ceva conexiuni de date platite tot de acela? Adrese de e-mail si telefoane (aparate) puse la dispozitie tot de angajator? ca sa nu mai amintim de cursuri de instruire facute in acele 8 ore de program zilnic….
    Dar la fumigenele astora buni sunt destui ce pun botu (expresia e chiar akademica).

  7. Corect. In ora nu e ACCES. In scoala de zi cu zi nu sunt cu parintii in clasa, cu intrusi si in inspectie continua. Sunt profesor, nu vedeta tv. Ma descurc in fata unei clase, dar nu sunt public speaker, webinar host sau asistenta tv. Emotional, m am pregatit pentru profesorat, nu pentru trac de platou si sa se uite orice parinte cu 2 clase sa mi numere dintii din gura si inelele de pe deget(pe care le am prea multe sau de ce nu am deloc). In completarea cunostintelor mele scrise sau verbale, poate veni foarte bine mult premiata emisiune Telescoala, cu oameni pregatiti pentru asa ceva. Eu imi fac datoria, dar nu vreau sa fiu filmata, analizata, este dreptul meu la imagine.

    1. Este interesant cum in cateva randuri aratati lipsa totala de consideratie fata parinti, avand in vedere ca in mod normal trebuie sa colaborati cu acestia in beneficiul copiilor. Se pare ca, in opinia dvs., parintii, daca asista la ore, nu o sa faca altceva decat sa va analizeze din punct de vedere fizic. Nu cumva temerea este ca sunt atenti la vocabularul pe care il folositi, la solutiile pe care le gasiti sau poate nu in a implica toti copiii din clasa, la noutatile din domeniu cu care ii atrageti, la energia si disponibilitatea pe care le aratati n timpul orei de curs, la tehnicile pe care le folositi pentru a detensiona anumite situatii..? Va asigur ca si un parinte cu “2 clase” “recunoaste* un profesor care este dedicat dezvoltarii tuturor copiilor pe care in clasa.

      1. Ba da. Sigur. Cum sa nu? Exact asta vor urmari parintii, foarte bine pregatiti in ale lexicului de specialitate (inclusiv pentru limbile straine, nu?), in ale metodicii si psiho-pedagogiei, in ale managementului grupului de elevi. Poate organizam dupa ore si un think tank educativ precedat de-un brainstorming intens sau, si mai bine, invitam parintele la un pair teaching, sa poata in sfarsit sa ne faca de ras.
        Sigur ca noi toti, ca demni reprezentanti ai natiei, ne pricepem la toate si mai ales in a da sfaturi si solutii in stanga si in dreapta, chiar atunci cand avem tot atatea clase cat are trenul.

  8. Ha, ha, ha. Cand o sa vada tribunalul conteactul meu de comodat cu statul pentru device cu internet sau chitanta de la el cumparat de Minister, atunci voi pierde un astfel de proces. Nu am semnat din 1 sept. 2019 nicio fisa a postului, niciun act aditional, niciun contract sau document nou si nu am primit nici macar 1MASCA de la stat in plina pandemie, intr un domeniu de munca cu grad maxim de contagiozitate. Asteptati-va la zecii de mii de procese daca va mananca. Eu mi-am platit sindicatul, are cine lupta pentru mine prin procese. Nici macar nu misc un deget, nici nu ma deplasez…

  9. Sa desfaca toate contractele de munca! Deja este lipsa de cadre didactice! Poate se reprofileaza Orban! Ma intreb cum ar preda!

    1. Da, da. Asa au facut si cu medicii: i-au scuipat, i-au facut spagari, i-au fugarit din tara, i-au filmat cum iau, vezi-Doamne mita cate un cos de oua sau o gaina si au ajuns la DNA. APOI, cand au vazut ca au nevoie de ei, vai, hai sa le dam bonusuri, osanale falsee si vrajeli gen” voi, cei din linia intai’. Sa desfaca toate contractele si sa vina Orban sa predea. De cand e lumea si pamantul bufonii si trubadurii au facut curtea sa uite de foame si probleme. Poate ridica Orban si economia si cultura cu o mandolina. Ce profesori? Ce ore? Mandolina live pe zoom. Usurel, dom’ profesor Orban, ca scapati mandolina din mana de la laptopul pe care-l tot plimbati prin casa cum imi plimb eu cainele hibrid prin parc. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Noile contracte pentru profesori “pe durata de viabilitate a postului”. Ministerul Muncii: Sintagma nu este în legislație. Contractul individual de muncă NU poate fi încheiat pe durata de viabilitate a postului

Guvernul îi pune pe directori să le facă profesorilor contracte pe perioada de viabilitate a postului, deși sintagma nu este “prevăzută în legislația Muncii” – spune Ministerul Muncii, la solicitarea…
Vezi articolul

Școlile din zone defavorizate se pot înscrie până pe 13 octombrie în programul „Comunitățile defavorizate merită școli digitalizate”, al Adservio, susținut de E.ON Software Development / 1.000 de elevi, părinții și profesorii lor vor avea catalog electronic gratuit (P)

Adservio și E.ON Software Development (ESD) ajută elevii din zonele defavorizate ale României să aibă acces la educație digitală. Datorită impactului pozitiv major al campaniilor de acest tip inițiate de…
Vezi articolul