BREAKING Modificare majoră la examene: elevii vor putea să vadă lucrările înainte de a contesta notele la Evaluarea Națională 2025 și Bacalaureat 2025, propune Ministerul Educației după valul de cereri depuse de părinți în acest an

11.536 de vizualizări
Foto: © Maurice Van Den Bosch | Dreamstime.com
Elevii vor putea să-și vadă lucrările înainte de a contesta notele la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025, transmite Ministerul Educației, care a lansat proiectele de calendar pentru examenele elevilor din anul școlar 2024-2025.

Printre principalele modificări propuse la regulile de organizare a examenelor elevilor, anunțate de instituție, se numără și „posibilitatea vizualizării lucrărilor după afișarea rezultatelor inițiale și înainte de contestații, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat”.

Modificarea făcută de Ministerul Educației este o premieră istorică, venită după un val de cereri depuse de părinți și candidați în acest an.

În luna iunie, mai multe solicitări au fost făcute de mai multe organizații către ministra Educației, Ligia Deca, pentru ca elevii să depună contestațiile la Evaluarea Națională și la Bacalaureat după ce își văd lucrările deja evaluate și notele date de fiecare dintre cei doi sau patru profesori corectori.

Ministerul Educației a răspuns celor peste 20.000 de absolvenți de liceu care au dat Bacalaureatul anul acesta și au semnat o petiție că nu vor putea să-și vadă lucrările înainte de contestație, pentru că „vizualizarea lucrărilor înainte de etapa de depunere a contestațiilor ar presupune modificarea legislației aplicabile”.

Articol în curs de actualizare.

Foto: © Maurice Van Den Bosch | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Ligia Deca: Publicarea tuturor notelor evaluatorilor la examenele naționale este o solicitare nouă și va fi analizată pentru anul următor
Absolvenții de liceu care au dat Bacalaureatul anul acesta nu vor putea să-și vadă lucrările înainte de contestație, potrivit unui răspuns al Ministerului Educației la o petiție cu aproape 20.000 de semnatari: Vizualizarea lucrărilor înainte de etapa de depunere a contestațiilor ar presupune modificarea legislației aplicabile
Contestațiile la Evaluarea Națională și la Bacalaureat să fie depuse după ce elevii își văd lucrările deja evaluate și notele date de fiecare dintre cei doi sau patru profesori corectori – solicitări făcute de mai multe organizații către ministra Educației Ligia Deca

6 comments
  1. In sfârșit ceva și în avantajul elevilor!
    Doar că, s-ar putea întâmpla, să nu se “poată aplica”. Din lipsă de “timp” și lipsa “personalului”. Asta pt că, e nevoie de 30 de zile, digitalizați fiind, până să ajungi la repartizarea computerizată.

  2. O să ceară toți! 😀

    Dar mai bine așa decât ”în orb”. Măcar așa părinții pot să-și dea seama dacă amintirile coincid cu ce a rămas scris.

  3. Acesta “posibilitate” ar fi foarte binevenita, in opozitie cu toate legile de distrugere a invatamantului care s-au dat de dupa 1989.

  4. Discriminare totală . Nivelul la care se află învățământul în ziua de azi este sub medie . Evaluare națională de anul ăsta a fost peste media pregătirilor elevilor.
    Este inacceptabil ca un copil de etnie romă să intre la un liceu de top cu media 6,57 , iar alt copil cu aceeași medie să intre la un liceu tehnic !

    1. Și dacă intra,ce?Mare realizare!Dacă nu ții pasul cu cei de top ramai repetent.Foarte mulți se transferă la alte licee pentru ca în liceele de top cartea încă e carte.Un avantaj este pentru cineva care are posibilitatea sa facă meditații și reușește sa “țină pasul” cu restul clasei.Nu ma înțelege greșit, nu fac publicitate dar am văzut cazuri și cazuri.Sunt părinți care un salariu îl dau pe meditații și asa își ajuta copilul care în mod normal nu poate singur.Daca sunt ambițioși…

  5. Incredibil.

    Deci acum o lună nu se putea dar acum se poate.

    De asta Republica Moldova e la ani lumină avans in materie de politici educaționale.

    Pt ca fac feedback rapid si eficient.

    Exact când trebuie rezolvată o problemă nu după un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Amenzi pentru părinții și directorii de școală care refuză să semneze contractul educațional, între 1.000 și 5.000 de lei / Directorii de școală pot să plătească amenda sau să presteze muncă în folosul comunității – ROFUIP 2024

Părinții sau directorii de școală care refuză să semneze contractul educațional riscă să plătească amendă între 1.000 lei și 5.000 de lei, dacă nu semnează contractul educațional, potrivit ROFUIP 2024.…
Vezi articolul

Elevul de 16 ani la Colegiul Național „Ion Creangă” din București, arestat preventiv pentru 30 de zile, este acuzat de tentativă de omor calificat / Procurorii: A premeditat săvârşirea faptei, s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit

Elevul de 16 ani de la Colegiul Național „Ion Creangă” din București care a atacat cu cuțitul o profesoară în timpul orei a fost arestat preventiv, joi, pentru 30 de…
Vezi articolul

Teodora Dumitru, ambasadoare a campaniei „Împreună pentru drepturi” a Comisiei Europene: Sunt un caz fericit, în ciuda diagnosticului, am ajuns studentă la Medicină. Dar de ce trebuie să mă consider norocoasă când vine vorba despre un drept fundamental?

Teodora Dumitru, o tânără din România care a trăit toată viața cu paralizie cerebrală, a fost numită ambasadoare a campaniei „Împreună pentru drepturi” a Comisiei Europene, alături de alte persoane…
Vezi articolul

Reprezentanții elevilor cer Ministerului Educației ca doar experți evaluatori să facă parte din consiliul agenției care acreditează școlile și să oblige școlile care nu au fost supuse evaluării periodice să fie evaluate

„Consiliul ARACIP trebuie să fie format strict din experți evaluatori, cu o experiență vastă, care să fie selectați pe baza unei proceduri interne transparente, pentru a nu subordona ARACIP-ul unor…
Vezi articolul