BREAKING Ministrul Cîmpeanu: Mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii cu prezență fizică, fără scenarii de funcționare

10.190 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dorește ca noul an școlar să înceapă fără scenarii de funcționare a unităților de învățământ. El a făcut anunțul într-o conferință de presă susținută marți, în care a precizat că “se pronunță clar” pentru deschiderea școlii cu prezență fizică, în aceste condiții.

Sorin Cîmpeanu: “Bazându-mă pe informațiile pe care le-am, în limitele de competență, bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri… cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Pot să vă spun că școala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Am stabilit deja o întâlnire cu Consiliul Național al Elevilor pentru săptămâna viitoare în ziua de marți. Președintele Consiliului Național al Elevilor va avea statut de invitat permanent în comitetul interministerial pentru implementarea proiectului România Educată, comitet condus de primul ministru al României în calitate de președinte și vicepreședinte fiind ministrul Educației.

Centre de vaccinare în școli: trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre în școală. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare.”


8 comments
  1. Domnul ministru își schimbă opinia după cum bate vântul. Rămâne însă extrem de activ în mass-media, da interviuri, face și desface. Azi spune ceva Maine o sucește, nu are constanta, nu are expertiza, este un migrator politic înnăscut. Anișor era mai puțin dăunătoare în același post.
    Apropo la doctorate, ar fi interesantă o prevedere că alături de CV toți conducătorii de instituții să își publice și teza de doctorat. Să vadă lumea cum și pe ce au ajuns ei șefi.

  2. Omul propune, Dumnezeu dispune… Dl. ministru “se pronunță cât se poate de clar pentru deschiderea noului an școlar cu prezență fizică” pe baza cifrelor din prezent, însă cât va fi rata de infectări/internări la ATI la jumătatea lunii septembrie (și mai ales în octombrie-noiembrie) nimeni nu poate să știe. Dacă subiectul ar fi fost tratat cu toată seriozitatea dl. ministru ar fi trebuit să analizeze toate scenariile posibile, după care să anunțe public și până la ce rată de infectări se va merge înainte integral cu prezența fizică (3 la mie, 5 la mie, etc.), după care se va aplica varianta B, varianta C, etc, pe care să le explice în detaliu. Altfel e doar încă o dovadă de amatorism în stare pură și lipsă totală de profesionalism… “Sperăm”, “vom vedea”, “ne dorim” poate foarte bine să spună și nea Gigel de pe marginea șanțului, pentru niște guvernanți cu o întreagă armată de angajați plătiți din bani publici este însă total inacceptabil!

  3. Corect. Este cazul sa convietuim cu virusul. Cum isi asterne fiecare, asa va dormi. Daca stii sa fii prudent, sa te speli te dezinfectezi, sa porti corect masca si sa te vaccinezi, ai sansa sa fie bine. N-om sta in carantine si online-uri si alerte ani de zile. Pe vremea razboiului, dincolo cadeau bombe si alaturi mergeau oamenii la opera si teatru.

  4. Domnul ministru “se pronunta” in numele sanatatii elevilor si familiilor lor, al profesorilor si familiilor lor.
    In loc sa fi pus in aceasta vara la punct împreuna cu rauvoitorul primar Nicusor, bazele unei retele de autobuze scolare(in care sa aiba acces numai elevii si cadrele didactice), ne strica tuturor vacanta (respectiv concediul) cu atatea vesti si cu personalitatea sa debordanta.

    1. Pana in clasa a 8-a elevii ar trebui sa mearga la scoala de care apartin , asa ca n-au nevoie de autobuze. Era bine sa aplice legea si sa micsoreze numarul de ore saptamanal, trebuia aplicata de 2 ani. Macar stateau mai putin inghesuiti la scoala.

      1. Adi, nu “ar trebui”. Daca si elevii cu CES au dreptul sa isi aleaga orice scoala, “pentru egalitate de sanse”, ai tu ceva impotriva celor care nu au CES?
        Fiecare familie are dreptul sa aleaga scoala unde invata copilul. Unele scoli au clase de matern, altele de intensiv(limba străină sau matematica de exemplu), altele au cantina, altele au after school aproape(unde copiii urmeaza si un sport, se joaca afara supravegheati etc).
        Nu are nimeni voie sa contrazica ceva care din punctul de vedere al unei familii, este spte binele copilului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like