BREAKING Ministerul Educației retrage ierarhia greșită pentru admiterea la liceu 2023, publicată marți

36.937 de vizualizări
Ierarhia greșită, publicată marți de Ministerul Educației, va fi retrasă spune pentru Edupedu.ro secretarul de stat Florian Lixandru, din Ministerul Educației, responsabilul pentru Admiterea la liceu. Acesta anunță că ierarhia nu respectă criteriile de departajare prevăzute de lege, lucru constatat de toți elevii și toți părinții care au trăit ore de incertitudine după ce Ministerul Educației a pus mediile aranjate greșit.

„Am luat legatura cu cei care se ocupa de aplicatie pentru a verifica înca o dată daca este respectată ordinea criteriilor de departajare. Aceesul la ierarhie va fi blocat până se vor finaliza verificarile. Termenul de publicare este 5 iulie”, a spus pentru Edupedu.ro Florian Lixandru.

Lixadru a fost și președintele Comsiei naționale de organizare a ambelor examene naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Reația vine după ce edupedu.ro a scris despre haosul provocat de Ministerul Educației prin publicarea ierarhiei de admitere la liceu greșite. Au fost induși în eroare peste 154 de mii de elevi și părinții lor. Mediile elevilor erau ordonate după media de absolvire a gimnaziului și nu după notele de la română și matematică, criteriile principale de departajare.

Articol în curs de actualizare


21 comments
  1. Ieri camd verificam nota la contestatie sub ochii mei s-a modificat de de foua ori nota la romana si de trei ori nota la matematica!! Apareau si dispareau notele!! Noi am facut conteststie la matematica si i s-a scazut 20 de sutimi ! Notele aparut erau mai mari fata de prima nota obtinuta!!
    La romana nu imteleg de ce se tot modificau??
    Oare nota de la contestsie este reala??

  2. sunt niște incapabi ! retardați mintal mulți dintre ei sau mare parte ! la corectat merg toți ratații profesional! corectorii ar trebui să fie profesori care au demonstrat niște rezultate , sunt trimiși la corectat toți oligofrenii care au luat definitivatul a3a , a4a oara ! și pe lângă asta sunt sub anonimat nu te poți atinge de ei !
    Înregistrările video/audio din sălile de corectare!!!!cine zice ca s-au respectat regulile care sunt multe! suntem o tara de prosti , dam bani pe meditații sa fie note mari la evaluare !

  3. Nu este corect primul criteriu de departajare nota la Limba Romană pentru un copil care dorește sa intre la profil mate-info. Este total defavorizat dacă a mai și luat nota mai micuța la romană. I se da in cap de 2 ori!! Trebuia lăsat primul criteriu, media anilor V-VIII.

  4. Ferească D-zeu! E tot ce pot să spun! Nu am nici copii în România,nici rude nu prea mai am.Dar am un mare regret,acela că s-a ales praful până și de educația copiilor.
    Ar trebui toți puși la zid și să plătească pentru că au distrus și vândut țara.
    Într-o lume normală, pentru un viitor sănătos educația, apărarea/ordinea și cercetarea sunt domenii vitale.
    Eu tot sper la o revoltă mondială împotriva hoției, prostiei și bineînțeles a curentului neomarxist care încet dar sigur ne vor schimba cu totul modul de viață dar nicidecum în bine.

    Ajută Doamne poporul român!

  5. niște incapabili daca copilul a invatat,extraordinar, cu note de 9 și 10 din cauza stresului ia mai puțin la romana ,scade media ,trebuie să se țină cont de media ultimilor ani ,,niște incapabili de pupancuristi,si comuniști..

  6. Nici notele nu sunt corecte; candidati ce sperau la 20-30 sutimi au primit la contestatii 70-80 de sutimi si invers. Nu puteti face departajari realiste pe subiecte serioase! Testati atentia si emotiile, mai putin cunostintele sau competentele. Copii care merg la olimpiade pot rata usor ex datorita atentiei iar cei modesti devin performanti. Ati facut din mediocritate o performanta! Rusine!

  7. Ierarhizarea propusă este total inadecvata pentru cei care au limba maternă altă limbă decât romana.
    Nu toate școlile au predare doar în limba romană și vom fi în situația în care dacă liceul la care se dorește înscrierea este cu limba maternă germană sau maghiară, elevii care au note mari la limba maternă să fie dezavantajați pe motiv ca alt elev are nota mai mare la romană, materie care este secundară, subsidiară celei specifice liceului cu alta limbă maternă.
    Aceeași situație este si in cazul secțiilor de informatică în care au avantaj cei care au notă mai mare la română în condițiile în care pentru aceasta specialitate este mai mare nevoie de matematică.
    Gândire pe viteză înainte, fără a analiza toate aceste aspecte.

  8. lol, cand pui un contabil sa se ocupe de project management doar pentru ca are carnet de partid normal ca iese haos.
    Prostia la putere!

    1. Corect! Pe ce criterii este pus de economist în aceasta funcție? Criteriul e carnetul de partid, cu atât mai mult cu cât PSD este pe val! Trăiască acoliții și prietenii de partid, ca doar traim în România!

  9. Primul criteriu care se ia in considerare la departajarea elevilor cu medii generale egale il reprezinta nota la lb.romana. Verificati va rog si veti observa ca acest criteriu nu este respectat. Daca nota la lb romana s-a modificat(crescator) in urma contestatiei, in noua ierarhizare a elevilor nu a fost luat in calcul acest criteriu. EXEMPLU La medie generala egala sa spunem 8,50, elevul care are 8,70 la lb.romana este ierarhizat sub elevul care are 8,40 la lb.romana. Despre asta este vorba!

    1. Salut! Confirm! Nota de la limba romana a crescut cu 30 de sutimi, dar in ierarhie a ramas pe aceeasi pozitie ca inainte de contestatie. Oare unde se poate semnala acest aspect?

  10. Realitatea toți de la minister sunt incapabili,superficiali ,prosti și ticăloși.De când este mumia asta de Ligia Deca ministru,totul este praf,nu se mai face nimic la minister ,totul este făcut prost și ,,pe genunchi” , exemplific numai ce nu a funcționat din ian.2023,vezi calendarul de mobilitate a personalului didactic care s a modificat,calendarul pentru înscriere la grădiniță și pregătitoare care s a emis târziu,variantele de Edusal care vin târziu și calculează salariile incorect,aprobarea târziu a planului de școlarizare,lipsa de informare și incoerenta pentru examenele de competențe……etc.Jos prostii și incapabilii,numiți oameni profesioniști în funcții,nu slugile voastre proaste ,pupincuriste și securiste.

  11. Ierahii gresite, pana la urma repartizare in voia sortii.

    Asta inseamna servicii IT externalizate la niste babuini de la firme agreeate care ptr un salar de 3000 dolari lunar au selectat prost o functie intr-un excel in 2 minute de lucru inainte de pauza de tigare.

    Cam cum e si cu programele alea de salarizare in invatamant de dau salarii diferite la incadrari identice.

    Si totusi inca guvernul nu ridica scutirile de taxe si impozitele ptr aceasta cateorie.

    Si totusi nu plateste nimeni daune ptr aceste erori??

  12. Corect era să se țină cont și de mediile caselor 5-8,după pandemia și greva profesorilor!!!

  13. Am încercat să ajutăm o parte din pile oferindu-le subiectele înainte de examen. Facem asta de ani de zile.
    Alte pile au putut fi ajutate în centrele de examen. S-a putut bifa și completa pe lucrări chiar în centrul de examinare, înainte de trimiterea lucrărilor la corectare. Oricum nu verifică nimeni înregistrările audio video.
    Chiar și așa, dacă nu a fost suficient, majoritatea notelor au fost mărite la contestații.
    Dar acum ați înnebunit de tot! Vreți departajare pe limba română. Păi și noi cum ajutăm pilele cu mediile V-VIII umflate? Păi fără șmecherie ce Românie educată vreți voi?

  14. ce criteriu de repartizare este acesta ..dacă mediile de la EN sunt aceleași și la romana sunt aceleași normal ca la matematica sunt aceleași și atunci care ar fi logica acestui criteriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ultima zi în care elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023 / Repartizarea pe locurile distinct alocate acestora se face pe 13 iulie

În zilele de 10 și 11 iulie, elevii rromi și cei cu cerințe educaționale speciale (CES) pot completa fișele de opțiuni pentru admiterea la liceu 2023, conform calendarului oficial. Repartizarea…
Vezi articolul

Cîmpeanu: 1.332 de elevi nu au fost repartizați în prima etapă / În 2022 nu vor fi schimbări în metodologia de admitere la liceu. Cîmpeanu, pe 9 iulie: Examenul de admitere în liceu s-ar putea întâmpla din toamna anului în care va trece o nouă Lege a Educației. O formă coerentă am putea avea din toamna acestui an

În total, 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă, a declarat astăzi ministrul Sorin Cîmpeanu la B1 TV. Acesta a mai spus că primele schimbări…
Vezi articolul