BREAKING Marius Carașol, fostul director Transelectrica, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a falsificat diploma de studii

1.877 de vizualizări
Marius Carasol / Foto: Facebook/Transelectrica
Marius Carașol, fostul șef Transelectrica, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, precum și interzicerea unor drepturi. Decizia Curții de Apel București este definitivă și menține sentința dată de Judecătoria Sectorului 1 București.

Amintim că acesta este cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească. O investigație Edupedu.ro a arătat în exclusivitate că Marius Carașol a folosit o diplomă falsă de licență pentru a se putea angaja ca director general al companiei cu capital de stat Transelectrica.

Decizia definitivă a Curții de Apel București:

Solutia pe scurt: Decizia penală nr. 802/A din data de 07.09.2020. În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și partea civilă Compania Națională de Transport a Energiei Electrice ”Transelectrica”SA împotriva sentinței penale nr.99 din data de 17.02.2020, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 București, Secția Penală în dosarul nr.37130/299/2019. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul declarat de procuror rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă apelanta parte civilă la plata sumei de 50 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 septembrie 2020.
Document: Hotarâre 802/2020 07.09.2020

Sursa

Președintele Transelectrica și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea Politehnica din București a răspuns, pentru Edupedu.ro, următoarele: “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”. Carașol nu și-a falsificat, însă, doar CV-ul, ci și diploma sa de inginer.

Carașol a fost trimis în judecată în decembrie 2019, după ce în noiembrie fusese reținut de procurori pentru modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză. Marius Dănuț Carașol a fost revocat în septembrie atât din funcția de președinte al companiei Transelectrica, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, de către Consiliul de Supraveghere al companiei.

EXCLUSIV Dovezile falsului diplomei de inginer din cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească:
Foto: Edupedu.ro

Amintim că Marius Dănuț Carașol a fost revocat în septembrie 2019 atât din funcția de președinte al companiei Transelectrica, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, de către Consiliul de Supraveghere al companiei.

Forul de conducere s-a reunit în ședință după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Politizarea educației, la loc comanda. Ligia Deca a cedat presiunii partidelor și a șters de pe lista incompatibilităților pentru directorii și inspectorii școlari funcțiile de consilieri locali sau județeni, în proiectul legii învățământului preuniversitar

Proiectul legii învățământului preuniversitar nu mai conține incompatibilitatea directorilor și inspectorilor școlari cu funcțiile de consilier local sau județean, care exista în versiunea proiectului obținut pe surse de Edupedu.ro. Eloiminarea…
Vezi articolul

STENOGRAME Șpaga de la Constanța – 5.000 de euro pentru transferul unei eleve la Colegiul Național Mircea cel Bătrân – inspectoarea care a lua banii și a recunoscut, condamnată la 2 ani cu suspendare. DNA și-a retras acuzațiile aduse părintelui mituitor și intermediarei șpăgii / „Am o prietenă bogată, fii-sa a dat în a IV-a la „Mircea” şi a căzut. Dă 5.000 de euro. E disperată” (…) ,,Ne vedem diseară să-ţi dau. Mi-a lăsat ce trebuie….primul kil de nuci”

Mama unei eleve care a dat 5.000 de euro șpagă unei inspectorare școlare de la ISJ Constanța, pentru a-și transfera fata de la Școala Generală nr. 43 la Colegiul Național…
Vezi articolul

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași primește finanțare aproape un milion de lei de la Ministerul Educației pentru activități didactice din cadrul Școlii Gimnaziale „Junior” / Universitatea a primit în folosință și un spațiu de creație al Academiei Române care, în prezent, este “inutilizabil”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a obținut de la Ministerul Educației o finanțare de aproape un milion de lei, bani ce vor fi alocați pentru activități didactice de învățământ…
Vezi articolul