BREAKING Marius Carașol, fostul director Transelectrica, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru că și-a falsificat diploma de studii

1.821 de vizualizări
Marius Carasol / Foto: Facebook/Transelectrica
Marius Carașol, fostul șef Transelectrica, a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, precum și interzicerea unor drepturi. Decizia Curții de Apel București este definitivă și menține sentința dată de Judecătoria Sectorului 1 București.

Amintim că acesta este cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească. O investigație Edupedu.ro a arătat în exclusivitate că Marius Carașol a folosit o diplomă falsă de licență pentru a se putea angaja ca director general al companiei cu capital de stat Transelectrica.

Decizia definitivă a Curții de Apel București:

Solutia pe scurt: Decizia penală nr. 802/A din data de 07.09.2020. În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București și partea civilă Compania Națională de Transport a Energiei Electrice ”Transelectrica”SA împotriva sentinței penale nr.99 din data de 17.02.2020, pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 București, Secția Penală în dosarul nr.37130/299/2019. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul declarat de procuror rămân în sarcina statului. În temeiul art.275 alin.2 Cod procedură penală obligă apelanta parte civilă la plata sumei de 50 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07 septembrie 2020.
Document: Hotarâre 802/2020 07.09.2020

Sursa

Președintele Transelectrica și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea Politehnica din București a răspuns, pentru Edupedu.ro, următoarele: “Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”. Carașol nu și-a falsificat, însă, doar CV-ul, ci și diploma sa de inginer.

Carașol a fost trimis în judecată în decembrie 2019, după ce în noiembrie fusese reținut de procurori pentru modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză. Marius Dănuț Carașol a fost revocat în septembrie atât din funcția de președinte al companiei Transelectrica, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, de către Consiliul de Supraveghere al companiei.

EXCLUSIV Dovezile falsului diplomei de inginer din cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească:
Foto: Edupedu.ro

Amintim că Marius Dănuț Carașol a fost revocat în septembrie 2019 atât din funcția de președinte al companiei Transelectrica, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, de către Consiliul de Supraveghere al companiei.

Forul de conducere s-a reunit în ședință după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nicio școală cu toaletă în curte nu a fost modernizată în ultimul an, sub ministrul Deca: PNL anunță cifre similare cu cele declarate de fostul ministru Cîmpeanu în septembrie 2022 / Actualul premier Ciolacu declara atunci că toaletele din fundul curții trebuie să dispară din “România educată”

Nicio școală cu toaletă în curte din cele 180 luate în evidența lunii septembrie de anul trecut n-a fost modernizată până acum, cu două săptămâni înainte să înceapă noul an…
Vezi articolul

UPDATE Premierul Ciucă anunță o întâlnire duminică, la guvern, cu sindicatele din Educație, în contextul grevei generale din școli, anunțată pentru luni, după ce șeful PSD, Marcel Ciolacu, ar fi suspendat negocierile pentru noul guvern până la „rezolvarea solicitărilor sindicatelor”

Întâlnire duminică, la Palatul Victoria, anunțată de Nicolae Ciucă pentru ora 14:00, cu sindicatele din Educație, după ce inițial era anunțată pentru ora 12:00 „Am convocat o întâlnire cu sindicatele,…
Vezi articolul

Voucherele de vacanță se impozitează cu 20%. Spre deosebire de anul trecut, profesorii și angajații din învățământ sunt pe minus cu 25 de lei / Cornelia Popa Stavri: Se reține din salarii suma de 320 de lei

În 2024, voucherele de vacanță se impozitează cu 20%, conform actualelor prevederi legale, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Cornelia Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4…
Vezi articolul