BREAKING Lista școlilor cu risc seismic I din România, publicată de Ministerul Educației

9.809 vizualizări
Foto: © Saryanto | Dreamstime.com
Ministerul Educației a publicat lista celor 21 de școli aflate în risc seismic I, în urma ședinței comitetului interministerial de marți, de la Palatul Victoria. Potrivit ministerului, “39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații”.
  • Guvernul a anunțat marți că sunt doar “21 de școli cu risc seismic I în toată România, anunță Guvernul, care spunea săptămâna trecută că sunt 118 clădiri”. Justificarea fiind că unele au urmat programe de consolidare, iar altele sunt, în prezent, în conservare, nefiind folosite. – detalii aici

Ministerul Educației a publicat lista celor 21 de școli în care învață elevi și copii de grădiniță și care au risc de seism I. Sunt 5 grădinițe din județele Bacău, Iași, Maramureș, Olt și Suceava.

O singură clădire din București se află pe listă – sala de sport a Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” București, potrivit ministerului Educației.

Cele mai multe sunt în județele Ilfov și Iași, câte 3 clădiri.

“În luna septembrie 2022, în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), 118 de clădiri cu destinația învățământ figurau ca fiind încadrate în clasa de risc seismic I. Precizăm că datele sunt introduse de la nivelul fiecărei unități de învățământ și că în centralizarea din luna septembrie 2022 figurau clădiri care, în prezent, sunt fie în reabilitare, fie în conservare, nefiind folosite pentru activități didactice.

În urma reactualizării datelor din Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), de către conducerile unităților de învățământ, menționăm că 39 de clădiri sunt încadrate în clasa de risc seismic I, din care doar 21 sunt în uz. Dintre aceste 21 de clădiri, 15 clădiri au destinația săli de clasă/laboratoare, iar 6 clădiri au alte destinații.

Regăsiți, mai jos, lista unităților de învățământ care au în uz câte o clădire, încadrată în clasa I de risc seismic:

I. Clădiri cu destinația săli de clasă/laboratoare:

  1. Școala Gimnazială Filipeni, județul Bacău
  2. Grădinița cu Program Normal Ferestrău (Oituz), județul Bacău
  3. Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, județul Brăila
  4. Școala Gimnazială Nr. 1 Adunații Copăceni, județul Giurgiu
  5. Școala Gimnazială Nr. 3 Voluntari, județul Ilfov
  6. Colegiul Național Pedagogic Vasile Lupu, județul Iași
  7. Grădinița cu Program Normal „Al.I. Cuza”, județul Iași
  8. Grădinița cu Program Normal Nr. 20 Baia Mare, județul Maramureș
  9. Școala Gimnazială, comuna Dulcești, județul Neamț
  10. Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, județul Olt
  11. Grădinița cu Program Normal Broșteni, județul Olt
  12. Școala Primară Dîmbu (Băicoi), județul Prahova
  13. Grădinița cu program normal Deleni, județul Suceava
  14. Școala Gimnazială Nr. 1 Timișoara
  15. Școala Gimnazială „Angela Gheorghiu” Adjud, județul Vrancea

II. Clădiri cu altă destinație

  1. Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” București – sală de sport
  2. Clubul Sportiv Școlar Ilfov – 2 clădiri (un spațiu profesori și un spațiu grădiniță)
  3. Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, județul Ilfov – cămin
  4. Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași – anexă
  5. Casa Corpului Didactic județul Ilfov – cămin

“Ministerul Educației a solicitat conducerilor inspectoratelor școlare ca, împreună cu autoritățile locale, să identifice soluții pentru relocarea preșcolarilor/elevilor care învață în clădiri clasificate ca având grad de risc seismic I și care sunt în uz.

Școlile și instituțiile de învățământ care prezintă risc crescut în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare și reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a solicitat ca, pe lângă programele finanțate de la bugetul de stat, să fie avute în vedere proiectele susținute din fonduri europene. Ministerul Educației, în parteneriat cu Banca Mondială, derulează deja un proiect în valoare de aproape 100 milioane euro, care are drept scop reabilitarea, consolidarea și/sau construirea unor școli din zonele cu cel mai mare risc seismic din România”, potrivit comunicatului Ministerului.

Citește și:
BREAKING De fapt sunt doar 21 de școli cu risc seismic I în toată România, anunță Guvernul, care spunea săptămâna trecută că sunt 118 clădiri / Justificarea – unele au urmat programe de consolidare, iar altele sunt, în prezent, în conservare, nefiind folosite

2 comments
  1. De ce nu cereți ministerului să facă public numărul școlilor și grădinițelor NEEVALUATE și neincadrate în vreo categorie de risc seismic?
    Cele publicate stau să se dărâme sau deja au probleme mari și au fost evaluate în vederea unei eventuale reabilitări (vezi Colegiul Pedagogic Vasile Lupu din Iași).
    Dar problemele sunt mult, mult mai grave, deoarece cele mai multe școli nu au o evaluare a riscului seismic, iar asta se vede tot din SIIIR, unde cei mai mulți secretari de școală sau informaticieni au trecut NEINCADRAT, la categoria de risc seismic.
    Dumnezeu să-i apere pe copiii noștri!

    1. Lucrez in invatamant
      In toate scolile unde am intrebat au completat in SIIIR “neevaluata” pentru risc seismic.
      In acest caz de unde sa se stie in ce clasa se incadreaza???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii ar putea primi la examene texte din autori contemporani cu ei. Ministerul Educației ia în considerare să revizuiască programele de evaluare / Ligia Deca: Am înțeles apelul elevilor și al societății să avem și texte mai recente

Ministerul Educației ar putea lua în calcul introducerea în programele școlare a autorilor contemporani cu actualele generații de elevi, spune ministra Ligia Deca, după ce la Evaluarea Națională pentru clasa…
Vezi articolul

Studenții din Iași îi cer „demisia urgentă” lui Toader din funcția de rector. Fostul ministru ar urmări „instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale”

Liga Studenților din Iași îi solicită lui Tudorel Toader „demisia urgentă” din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse…
Vezi articolul

Profesor filmat de elevi cum stă întins pe catedră: “Domnul, vreți să vă facem un masaj?” / Inspectorul școlar general: “Voi trimite o echipă de inspectori în verificare. N-am cuvinte. E halucinant!”

Un profesor de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân“ din Râmnicu Vâlcea apare într-un clip video întins pe catedră, iar elevii se oferă să-i facă masaj, informează Ziarul de Vâlcea, citat…
Vezi articolul
CIVIS Open Lab

Scenariile de predare de la Universitatea București și condițiile de cazare în cămine. Rectorul Marian Preda: „ Nu ne vom mai putea întâlni față în față la fel de des ca până acum, vom lucra pe formațiuni mai mici, vom avea trasee clare în universitate”

Majoritatea facultăților Universității din București au optat pentru varianta activităților academice derulate în sistem mixt, se arată într-un comunicat de presă al instituției. Este cazul facultăților de Administrație și Afaceri,…
Vezi articolul