Evaluarea Națională va fi organizată în 2 sesiuni, în premieră. Iohannis: O a doua sesiune de Evaluare, cu începere din 29 iunie, va fi numai pentru copiii cu probleme medicale / La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an

19.772 de vizualizări
Evalaurea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a se organizează anul acesta, pentru prima oară, în două sesiuni. Președintele Klaus Iohannis a anunțat în urmă cu puțin timp că “Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi sau izolați sau carantinați” în perioada în care se desfășoară examenele în mod normal. Această a doua sesiune de Evaluare Națională va începe în 29 iunie.

“În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”, a anunțat Iohannis.

Klaus Iohannis, cele mai importante declarații cu privire la examenele naționale:
  • O temă extrem de importantă pentru foarte mulți părinți și elevi sunt examenele naționale și le-am discutat, fiindcă au apărut tot felul de întrebări.
  • Prima concluzie: examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni.
  • Deci Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat.
  • Însă a apărut o problemă pe care am dorit s-o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vina copil la școală pentru examen și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. (…) Vorbesc de Evaluarea Națională, care se ține începând din 15 iunie.
  • Pentru copiii, însă, care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, deci pentru motive medicale și de carantină se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională începând din 29 iunie
  • În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august.
  • Deci și Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi, sau izolați sau carantinați. Iar pentru Bacalaureat, prima sesiune – absolut normal, a doua sesiune – în august, ca și în alți ani
Citește și:

 

 


18 comments
  1. Buna ziua ! As dori sa intreb ; daca un elev de clasa a 8 ,in dimineata examenului are temperatura mai mare de 37,3 ,nu va fi lasat sa intre la examen si el va sustine examenul in a 2 sesiune care incepe pe 29 iunie. Acest elev a optat pt un liceu militar ,iar liceele militare nu au organizat o a doua sesiune de admitere.[liceele militare au repartizarea computerizata pe data de 01.07.2020] Ce se intampla cu acest elev? Va multumesc si astept un raspuns !

  2. Vai de noi! Suntem o tara cu care se joaca ping-pong în fiecare domeniu. Nu se tine cont de om, de situații, de nimic.

    În învățământ nu vreți sa dați o diploma pe moca după cum spuneți, dar discriminați elevii. Suntem de departe țara cu drepturi, dar defapt nu avem nici un drept sa ne afirmăm.

    Franța și Olanda nu au ținut cont de diploma pe moca ca voi, au ținut cont de oameni. Voi nu știți cum or sa înceapă școlile în septembrie dar ii băgați în examen fără sa avem condiții aferente pandemiei.

    Rușine!

  3. Sunt elevi care deja au un loc oferit la universitati din alte tari, dar pentru a finaliza inscrierea trebuie sa prezinte diploma de bacalaureat. Daca, printr-un ghinion teribil vor da acest examen in a doua sesiune, nu vor mai putea trimite diploma pentru a-si confirma inscrierea la universitate si vor pierde locul ….

    De asemenea, ce procedura aveti pentru situatia in care unui elev i se face rau in timpul examenului?

  4. Și cum facem, Domnule Klaus Iogannis cu purtarea măști, din câte am văzut nici dumneavoastră nu o purtați știți doar sa ne obligați pe noi toții sa o purtam, dacă nu considerați ca bacalaureatul ar trebui amânat atunci de ce ne obligați sa purtam masca? Dumneavoastră nu,știți în ce condiții învățam înainte de pandemie noi copii, sunt scolii: generale, licee în orașe foarte mai în care apa și săpunul sunt un lux ce sa mai vorbim de hârtie igienica, în sălile de clasa exista umezeala, mucegai,pereți decojit din cauza infiltratiilor, iarna un frig insuportabil . Credeți că toate astea pe timp de pandemie s-au rezolvat? Eu nu cred.

  5. Deci practic egalitatea intre elevii de clasa a 12 a a disparut peste noapte. Eu daca am temperatura nu mai intru in Bac. Chiar daca as fi luat 10 acum locurile la facultate se vor ocupa pana in august. Nu suntineti echivalarea examenelor nationale pentru ca va “discrimineaza” insa ce se intampla acum mi se pare mult mai rau. Parerea mea oricum nu conteaza…

  6. Cineva sa-i adune pe toti , in frunte cu presedintele si sa decida, ce si cum. Nu se poate , iese cate unu in fiecare zi si spune altceva.
    Intrebare, a doua sesiune de evaluare pentru ce mai are loc? Repartizarea la licee se face dupa prima sesiune si ca vor , ca nu vor, raman pe la vreun liceu locuri libere, obligatoriu merg acolo. Asta este ai peste 37,3 esti terminat, poti sa fii tu elev de +10.

  7. Si daca copilul incepe sa aiba simptome in perioada 15-17 iunie si nu se vindeca pana in 29 iunie, atunci ce se intampla? V-ati gandit si la o astfel de situatie?

  8. efectiv nu le pasa
    “bac in august” ca doar nu exista elevi care se duc la facultate in afara, nu? dar lor nu le pasa ca acestia trebuie sa fie in acea tara de la mijlocul lui iulie deja

  9. Este strigător la cer, poate intra unul total asimptomatic care chiar are covid iar pe altul care are temperatură din cu totul alt motiv să piardă admiterea la facultate?
    Dacă are temperatură să îl testeze covid, chiar este greu să vă căutați de câteva teste rapide, câte cazuri ar putea să fie pe județ? Testați elevul și dacă nu are, chemați-l după amiază într-o sală special amenajată cu subiectul de rezervă.
    Vă dați seama ce ar însemna ca un copil să piardă un an de facultate fără ca nici măcar să fie infectat, doar pe o suspiciune?
    Induceți o stare de stres groaznică copiilor și părinților.
    Nu puteți face așa ceva… adică relaxare cât cuprinde în realitate, uitați-vă pe stradă sau în magazine , nimeni nu respectă cu adevărat nimic, în schimb la examen strictețe absurdă!

  10. Si locuri la liceu pentru restul de unde faceti rost
    Eu zic sa il anulați până nu e prea tarziu

  11. Pai iarasi nu stie ce spun ceilalti membri ai partidului sau. In urma cu doua zile ne-au zis ca cei cu febra vor sustine examenele intr-o alta sala. Acum cei din clasa a 12-a trebuie sa astepte pana in august, riscand sa ramana fara locuri la universitati deoarece prima sesiune de admitere are loc in iulie. Eu chiar daca vreau echivalarea, invati in fiecare zi si incerc sa ma concentrez numai la materia de BAC, dar nici asa nu se poate, sa aflam in fiecare zi despre modificarile modificarilor si sa se contrazica presedintele cu ministri sai in fiecare saptamana cel putin de trei ori…

    1. In fiecare an au fost doua sesiuni, pe cam tot la fel de multe lucri la facultate. Hai sa nu picam in derizoriu… cine nu prinde la Poli AC sau Medicina mai poate sa mearga si la jurnalism si sa vanda la magazin… deci sa fim seriosi… e o pseudoproblema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii și studenții români din străinătate vor beneficia de asigurare medicală fără plata contribuției – propunere legislativă / Absolvenţii facultăţilor de medicină, stomatologie și farmacie vor beneficia de asigurare încă şase luni de la absolvire

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care elevii şi studenţii români din străinătate vor beneficia de asigurare medicală fără…
Vezi articolul

Situație confuză: sindicatele solicită modificarea unui ordin de ministru prin care școlile sunt obligate să detașeze medicii și asistenții școlari la spitale sau DSP, dar medicii și asistenții sunt angajații primăriilor, nu ai școlilor, potrivit legii

Sindicatele FSLI solicită ministrului Educației Monica Anisie să modifice un ordin de ministru pe care aceasta l-a semnat împreună cu ministrul Sănătății, Victor Costache, și prin care obligă școlile să…
Vezi articolul