Iohannis: Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. După 15 mai va fi obligatoriu să purtăm mască/Deplăsările personale nu vor mai fi cu interdicții

6.156 de vizualizări
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele klaus Iohannis a declarat că în această după-amiază va avea o întâlnire cu ministrul Educației și va pune la punct un plan pentru revenirea elevilor la școală. Planul va fi anunțat în momentul în care toate detaliile vor fi finalizate.

Redăm cele mai importante declarații făcute de Klaus Iohannis:

  • O activitate extrem de importantă este activitatea școlară și cu el în această după-amiază voi avea o întâlnire cu conducerea Ministerului Educației. Vom începe să elaborăm un plan concret pentru revenirea elevilor la școală.
  • Cum va arăta acest plan va fi prezentat în momentul în care este elaborat în toate detaliile aferente. În paralel se lucrează la o analiză și la un plan care va prevedea exact cum se va reveni în activitatea economică în special în zonele care au fost puternic restricționate.
  • După data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosesc și transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii doar la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării.
  • O adoua măsură pe care am decis o este una care cu siguranță va bucura pe foarte mulți părinți. După data de 15 mai se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane.
  • Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale sau invers spus vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem.
  • Este vorba despre libertatea de mișcare individuală.
  • Evident, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel vor rămâne cu siguranță o vreme, după 15 mai, interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul.
  • Vor rămâne și alte interdicții în vigoare dar aceasta nu va rămâne În vigoare și mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem cu toții această perspectivă după 15 mai.
  • Până în 15 mai, până când se epuizează actuala stare de urgență toate restricțiile rămân în vigoare. Repet până în 15 mai stați acasă.

Declarațiile complete pot fi citite aici

FOTO: presidency.ro


5 comments
  1. În toată această perioadă de carantină, s-a ocupat cineva de igienizarea școlilor ? Conștientizăm faptul că sunt școli care nu au săpun la toaletă ? Conștientizăm faptul că tinerii în general, pot fi purtători asimptomatici ?
    Cred că este important să fie gândit un plan de acțiune concret. Nu doar așa … deschidem școlile și pe urmă mai vedem noi ce facem. Anul școlar este compromis; pentru ce să ne complicăm inutil ? Există varianta on-line. Haideți să gândim finalul anului școlar “on-line” iar anul școlar viitor să ne găsească mai pregătiți; peste vară se pot face foarte multe astfel încât anul școlar viitor să înceapă mult mai bine. Haideți să ne gândim bine la copiii noștri, la cadrele didactice, la personalul din școli (care și așa este deficitar)

  2. Ar trebui sa pregateasca un nou ghid/indrumar. “Cu perfuzia la examen”. Unde se grabesc asa cu deschiderea scolilor? Azi, 500 de cazuri noi.
    Daca se imbolnavesc copiii, ii primesc la examen bolnavi de COVID? Daca dezvolta pneumonie, fie ea si medie-usoara, cu siguranta le va afecta performanta la concurs. Nu mai zic ca pot rata cu totul examenul. Se gandeste cineva? Unii copii sunt mai sensibili, altii poate au astm, altii diverse boli (chiar diabet). Daca nu era problema asta dadeau examen ca toata lumea, asa risca nici sa nu-l mai dea, ca se imbolnavesc la ce conditii sunt la scoala. Numai daca luam in calcul cati sunt in clasa si ca oricum se invata deja in schimburi, cand sa-i mai duci sa invete, noaptea?
    Trebuiau sa vina direct la examen, cat mai putini in clasa si aia era. Le riscam sanatatea aiurea, pentru ce?

    1. Și profesorii și-ar risca sănătatea: cei peste 45 de ani au deja probleme generate chiar de stresul meseriei – HTA, probleme cardiace, diabet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bursele pentru olimpicii internaționali care nu câștigă premii la competițiile internaționale, dar fac parte din loturile de concurs, nu sunt prevăzute în legea Educației, acesta este motivul pentru care elevii respectivi au fost trecuți la bursele de merit și nu la cele de excelență olimpică, precizează Ministerul Educației

Ministerul Educației a trimis Edupedu.ro câteva precizări după publicarea articolului în care Consiliul Național al Elevilor a condamnat ferm decizia luată „peste noapte”, de a tăia din draftul metodologiei de…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu, despre salariile profesorilor: Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, trebuie date pe anumite criterii de performanță. Nu neapărat pe excelență sau elitism, este mult mai greu sa duci un elev de la nota 5 la nota 6, decât să-l duci de la 9 la 10

Mi se pare greșit să fie acordate creșteri salariale otova, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la Digi24 că aceste creșteri pe care le va propune să fie…
Vezi articolul