Examenele de licenţă la facultate şi de disertaţie la masterat vor fi organizate “după ce se încheie anul universitar cu bine”, anunţă ministrul Educaţiei

43.382 de vizualizări
FOTO: captura Digi24
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat într-un interviu pentru Digi24 că examenul de licenţă la facultate, cel de disertaţie la masterat vor fi organizate “după ce se încheie anul universitar cu bine”. Declaraţia vin în contextul în care Anisie a anunţat şi că admiterea la facultate va avea loc după examenul de Bacalaureat de anul acesta, examen care ar putea avea loc în luna iulie, după cum anunţase marţi.

Întrebarea reporterului a fost următoarea: “O scurtă precizare pentru că din conferința pe care ați ținut-o astazi (n.r. marţi, 07.04.2020) nu s-a auzit foarte clar, ce se va întâmpla cu examenele de licență și cele de disertație, cum vor fi ținute acestea?

Monica Anisie: “Examenul de admitere la facultate va fi organizat după ce va fi organizat examenul de Bacalaureat iar celelalte după ce se încheie anul universitar cu bine.”

Anul universitar actual, 2019-2020 se încheie în jurul datei de 20 septembrie 2020, după sesiunile de examene din toamnă, fiecare universitate stabilind calendarul exact. Asta în condiţiile în care noul an universitar, 2020-2021 începe, ca în fiecare an, pe 1 octombrie.

Declaraţia ministrului vine după ce marţi, în conferinţa de presă susţinută la ministerul Educaţiei, aceasta a declaratadmiterea la ciclul licență în sistemul de învățământ universitar se va organiza după susținerea examenului național de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza după susținerea examenului de licență sau disertație. 

Potrivit legii, calendarul anului şcolar este stabilit prin ordin de ministru, dar calendarul anului universitar este stabilit de fiecare universitate în parte.

FOTO: captura Digi24.ro


2 comments
  1. buna ziua,
    consider concluziile dumneavoastra eronate intrucat structura anilor universitari este diferita pentru anii terminali . Prin urmare anul universitar pentru studentii din ani terminali se termina dupa sesiunea de restante pe 11.06. Din declaratiile ministrului reiese ca daca universitatile vor incheia anul cu bine conform structurii actuale vor putea organiza examen de licenta.
    Cand ati concluzionat la finalul articolului se poate sa fi omis caracterul special al anilor terminali si sa fi tras concluzia luand in considerare data de incheiere pentru anul 1 si 2 al ciclului de licenta, caz in care va rog sa reveniti asupra acestui articol cu precizari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Daniel David, despre atacul la profesori al Guvernului din care face parte: oamenii din sistem au dreptul să-și ceară drepturile lor – unele asumate oficial destul de recent, după încheierea grevei din sistem și/sau prin noile legi ale educației -, în timp ce Guvernul trebuie să facă, la rândul său, tot ceea ce ține de acesta pentru a reduce deficitul bugetar

Noul ministru al Educației, Daniel David, constată că „oamenii din sistem” își cer pe bună dreptate drepturile obținute prin protestele recente sau prin legea educației, dar ia partea Guvernului când…
Vezi articolul

Lucrul la standardele naționale de evaluare a elevilor ar urma să înceapă în iulie 2024, în proiectul RECRED, după ce proiectul european STANDEV a fost abandonat pe ascuns de Ministerul Educației / Bogdan Cristescu, secretar de stat: Este un proiect extrem de important de care ținem cu dinții

Lucrul la standardele naționale de evaluare prevăzute de reforma curriculară pe noua legea a învățământului preuniversitar ar putea începe la „finalul lui iunie, începutul iulie” 2024, spune secretarul de stat…
Vezi articolul

Profesorii titulari care au și plata cu ora pot beneficia de concediu de odihnă și pentru aceste ore, precum și de indemnizația aferentă lor? Procesul a ajuns la Înalta Curte, anunță instituția care reclamă un val de litigii pe muncă după aprobarea OUG nr. 62/2024

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat miercuri că, până în prezent, a fost sesizată de instanţe din ţară cu 21 de probleme de drept ca urmare a intrării…
Vezi articolul

Premierul Florin Cîțu: În educație și sănătate s-au băgat foarte mulți bani și rezultatele nu se văd. Miniștrii să știe să folosească resursele pe care le vor avea / Anul trecut, Cîțu a acordat cea mai mică alocare din PIB din ultimii 25 de ani pentru educație

“Sunt câteva sectoare în economie unde s-au băgat bani, foarte mulți bani, și rezultatele nu se văd. Și aș pune aici și sănătate, și educație, șamd. Deci nu banii au…
Vezi articolul