UPDATE Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a a fost amânată din nou pentru 12-13 iunie 2023, anunță Ministerul Educației / Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

24.848 de vizualizări
Foto: © Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com
Ministerul Educației anunță că a fost amânată Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a pentru zilele de 12 și 13 iunie, potrivit unui anunț de presă. Este a doua oară când calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a VI-a este amânat. Inițial examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate pentru 30 și 31 mai din cauza declanșării grevei naționale pe 22 mai. Anunțul Ministerului Educației privind amânarea Evaluării Naționale vine după ce sindicatul din Învăţământul Preuniversitar “Prof. Ion Neacşu” Buzău a precizat luni că profesorii afiliați nu participă la Evaluare pentru că se deplasează la București pentru marșul de la Guvern spre Cotroceni.

UPDATE Ordinul pentru modificarea calendarului a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul ministrului Educației nr. 4.321 din 29 mai 2023.

“A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. Evaluarea națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 12 iunie – Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie – Matematică și științe ale naturii“, potrivit Ministerului Educației.

Inițial, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, apoi, din cauza grevei generale pornite pe 22 mai au fost amânate pentru 30 și 31 mai. Pe 30 mai este anunțat un nou marș al profesorilor în Capitală.

Anunțul Ministerului vine după ce Sindicatul Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof. Ion Neacşu” Buzău a anunţat luni că profesorii afiliați nu se vor afla la catedre cu ocazia Evaluării Naţionale de la clasa a VI-a reprogramată în perioada 30 şi 31 mai din cauza grevei generale care.

“Suntem în grevă, sigur mâine ne vom deplasa la Bucureşti. Faţă de săptămâna trecută, de la debutul grevei generale, nu sunt schimbări semnificative în ceea ce priveşte numărul de sindicalişti care participă la protest. A apărut o modificare legislativă care, spre deosebire de prevederile precedente, întrerupe vechimea în Învăţământ în condiţiile în care intri în grevă. Vor fi probabil cei care au susţinut grade didactice şi ar fi obligaţi prin asta să amâne cu un an de zile, între cei care vor ceda. Deocamdată, oamenii sigur sunt speriaţi, dar greva continuă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Învăţământul Preuniversitar (SIP) “Prof. Ion Neacşu” Buzău, Ion Dobre.

Amintim că peste 15.000 de profesori au protestat joi, în fața Palatului Victoria, pentru majorarea salariilor. Mitingul de amploare face parte din prima grevă generală a profesorilor din România ultimilor 18 ani. Creșterile salariale ale profesorilor cerute de aceștia nu sunt prevăzute în oferta Guvernului, ci sunt doar carduri de sprijin, potrivit unui document al sindicatelor trimis în teritoriu.

De precizat: Evaluarea Națională pentru clasele a II-a și a IV-a au avut loc pentru că erau programate înainte de greva generală din 22 mai.

Foto: © Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev sădescarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
UPDATE Evaluarea națională de la clasa a VI-a a fost mutată de Ministerul Educației pe 30 și 31 mai, peste o săptămână, după ce sindicatele au anunțat că testarea nu se susține în timpul grevei generale
BREAKING Sindicatele din educație anunță pentru marți un nou marș, de la Guvern spre Palatul Cotroceni, de la ora 11:00. Până atunci, greva profesorilor continuă – spune FSLI
LIVE VIDEO FOTO „Voi sunteți de vină, Școala e-o ruină!” – Protestul se apropie de sfârșit, după ce profesorii au ajuns la Parlament, la capătul marșului pe Calea Victoriei la care s-au alăturat elevi și copii / Mitingul de proporții a început de dimineață în Piața Victoriei și a adunat peste 15.000 de participanți

10 comments
  1. Oricum e inutila.Copiii nici nu se stresează sa rezolve ceva.Pentru ca nu se pun note, doar observi cum stau lucrurile,dar e patetic,caci pe a VIII a ajungi sa lucrezi pentru examen fie la meditație,fie cu profesorul la clasa(asta daca ai norocul de a avea un profesor decent.Chiar,ma întreb la țară/sat cat de greu este).

    1. Evaluările naționale sunt aceleași în toate școlile* din România.

      *cu excepția liceelor cu profil profesional, cum ar fi Liceul de Arte

  2. S-o scoata naibii de evaluare fara note de la a 6-a.

    N u intereseaza pe nimeni asa ceva.

    Opera sinistratului de funebriu din 2011

    Daca notele se treceau in cataloage sau contau la media de admitere mai aveam ce sa discutam, dar fara note nu e necesar. Ar trebui efectiv boicotata acea evaluare la comun.

    Mie mi-au zis elevii cand predam la gimnaziu: : la mate scriem cate ceva ca vom da evaluare in a 8-a cu nota de admitere, la fizica nu scriem nimic ca nu ne intereseaza ca nu se treece nota, iar la biologie eventual daca e f usor vom scrie 2-3 raspunsuri.

    La inceput am fost enervat de ei insa apoi mi-am dat seama ca elevii aveau dreptate.

    1. Exact.Si materia mai aerisită.Nici Bacul nu este cum trebuie.Sunt aceleași probleme.Inveti mult,multe chestii inutile (nici nu are rost sa mai expun aici aceste lucruri)care nu te vor ajuta in viata.Diploma de Bac da,dar nu operele acelea.Ca nimeni nu te întreabă ce a vrut sa spună Eminescu in “Luceafărul”.Cand te duci sa te angajezi esti intrebat:-Ce experiență ai?
      -Pardon?!N am,ca am stat sa învăț “Moromeții”.
      -Atunci sa te plătească Ilie.Stii pe unde e ieșirea!
      Cam asa merg lucrurile.Mai simplu era daca copiii ar studia despre viata celor ce au scris acele opere,ca tot ne lăudăm cu valorile românești si habar n avem de ele.Si gramatica care nu trebuie uitata si alte lucruri mai importante decat cele ce sunt acum.

  3. Bună ziua!
    Mi se pare o prostie de a da evaluarea din clasa VI abea pe data de 12 și 13 iunie când ar putea fi data pe data de 6 și 7 iunie.
    Dacă evaluarea se va da pe data de 12 și 13 iunie ar complica copii deoarece de pe data de 12 pana pe 16 este ultima săptămână de scoala unde copii ar trebui discute pentru ultima oara cu profesori.
    Pe scurt era mai bine pentru copii de a se da evaluarea pe data de 6 și 7 iunie.

  4. Interpretarea rezultatelor , a masurilor ameliorative , a planurilor remediale – se fac in CP pe 25 iunie , după EN8. Asta , daca nu se amână și aceasta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Verificarea doctoratelor de plagiat, de către universități, stabilită prin ordin de ministru acum un an – Sorin Cîmpeanu, întrebat câte au raportat rezultate: toate au raportat înființarea unor structuri dedicate 

“Toate universitățile au raportat, pe propria răspundere, sub semnătura rectorului, că și-au înființat structuri dedicate verificării tezelor de doctorat și prevenirii acestui fenomen”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, miercuri, întrebat…
Vezi articolul

Ce semnificație are aderarea Finlandei la NATO. Profesorul universitar de Istorie Bogdan Murgescu: Deosebirea față de momentul 1991 și momentul 2022 este că Finlanda nu mai are niciun fel de încredere în buna vecinătate a Rusiei / Ucraina luptă pentru noi toți / Dacă nu ar lupta ei, am putea fi siliți să luptăm noi și trebuie să ne uităm în oglindă dacă am fi la înălțime

Viitoarea aderarea a Finlandei la NATO, care și-a exprimat această intenție alături de Suedia, ambele țări cunoscute pentru neutralitatea lor, arată în primul rând că țările vecine Rusiei nu mai…
Vezi articolul