Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, din clasele finale profesionale și postliceale se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, după vacanța de Paște, indiferent de scenariul în care este localitatea. La fel și elevii cu cerințe educaționale speciale

24.417 vizualizări
Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli
Elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial și liceal, a VIII-a și a XII-a/a XIII-a, profesional și postliceal se pot întoarce în efectiv complet, fizic, la școală, din 10 mai, indiferent de scenariul în care este localitatea. La fel și elevii cu cerințe educaționale speciale, a decis în această seară Comitetul Național pentru Situații de Urgență, potrivit unui comunicat emis de Guvern. Măsura va intra efectiv în vigoare după ce Ministerele Educației și Sănătății vor emite un ordin comun. Orele remediale urmează să se desfășoare și ele cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care este localitatea.

În ședința din 28 aprilie 2021, CNSU a adoptat Hotărârea numărul 25, potrivit căreia Ministerul Sănătății și Ministerul Educației sunt abilitate să emită un ordin comun de ministru pentru reluarea anului școlar în condiții de siguranță, cu respectarea următoarelor prevederi:

a) permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe
educaționale speciale, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care
funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția
respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

b) permiterea participării zilnice cu prezența fizică la cursuri a întregului efectiv al
claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul
profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități
în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a
normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;

c) permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de
învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei
zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului
SARS-CoV-2.

Descărcați documentul de aici

Reamintim că măsura a fost solicitată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în repetate rânduri public și în scris săptămâna trecută, atât Comitetului pentru revenirea la normalitate, cât și Ministerului Sănătății.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: captură youtube.com / Peter Camiciottoli


6 comments
  1. Dar dacă eu am fct dosar și l-am depus la școală ca tatăl meu are trei baipasuri la inima, pt a FC copilul ore online acum ce fac, ma risc pt o luna și jumătate sa îmi duc copilul la școală și sa ia de acolo virusul. Și el fiind bolnav cu beta talasemie. Ce fac??? Nu vreau sa ris sa îl duc. Unde trb sa vb? Acum nu mai e virusul covid sau ce???

  2. Si mai am o neclaritate legat de “elevii cu CES”… adica daca in clasa x exista in elev cu CES pentru el tinem ore in clasa ?
    Ca asa scrie in textul de mai sus.
    Citez “a)permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă”.
    Pai in tara asta in mai mult de jumatate din clase (cel putin) exista cate un elev cu CES. Ce facem ? Cum facem ? Ore hibrid? Lectii individuale ?
    Ce abrambureala mai e si asta ?

    1. Nu este vorba despre cei din invatamantul de masa. Doar pentru cei neintegrati, care studiaza in institutii speciale. Se presupune ca daca gradul de deficienta este atat de inaintat incat nu au putut fi integrati in invatamant de masa, atunci, nu au capacitatea psiho-motorie sa se descurce, sa invete si sa foloseasca mijloacele online de unii singuri.

      1. Si pe unde anume in aceasta “enumerare” scrie ? Eu vad doar
        Citez
        a)permiterea participării zilnice cu prezență fizică la cursuri, a elevilor cu cerințe educaționale speciale, indiferent de clasă”.
        Care nu seamana cu explicatiile dumneavoastra domnule elev-candva.

  3. Dar testare in scoli cand se mai face?!
    Nu am invatat nimic din cele 2 exeperimente unde copiii au fost cobaii vostrii, septembrie si februarie, urmeaza experimentul mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Majorarea salariilor directorilor de școli cu 1.500 de lei brut – amendament depus de deputatul UDMR, Szabo Odon / Mulți directori de școli și-au depus demisiile, după ce i-au cerut salarii mai mari premierului Ciolacu, într-o scrisoare deschisă

Majorarea salariilor directorilor de școli, grădințe și creșe cu 1500 de lei brut, propune deputatul UDMR Szabo Odon, vicepreședinte al comisiei de învățământ din Camera Deputaților. Propunerea a fost depusă…
Vezi articolul

Calendarul simulărilor naționale de Bacalaureat 2021 și Evaluare Națională 2021. Ministerul Educației anunță publicarea testelor de antrenament

Simulările examenelor naționale vor avea loc la finalul lunii martie, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educației marți seara. De asemenea, pentru pregătirea examenelor naționale (Evaluare Naţională…
Vezi articolul