BREAKING Elevii care se află în prezent în online se vor putea întoarce la școală de luni, dacă nu au cazuri confirmate de COVID-19 în clasă – Cîmpeanu

4.399 de vizualizări
Foto: Alex Micsik – Agerpres Foto
Întrebat dacă elevii care se află în prezent la școala online se vor putea întoarce la ore de luni, odată cu eliminarea pragului de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro că da, dacă nu au cazuri confirmate de COVID-19 printre colegii de clasă și dacă autoritățile reușesc până luni să publice hotărârea în Monitorul Oficial. Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii online Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media”, realizată în parteneriat cu DOVE.

„Da. Dacă vom reuși și va trebui să reușim să publicăm până vineri seara în Monitorul Oficial, sau sâmbătă, cel târziu, dar vineri am spus că stabilim și anunță scenariul pentru săptămâna viitoare, depindem însă de hotărârea de Guvern și de semnarea unui ordin de ministru. Astea sunt oarecum sub controlul nostru, deși hotărârea de Guvern este sub control al prim-ministrului, depinde la ce oră vom avea mâine ședința de Guvern. Da, de luni, toți cei care nu au cazuri de infectare în clasă, motiv de suspendare a clasei, pentru că asta este regula de bază: dacă sunt cazuri de infectare, se suspendă activitatea în acea clasă.

În afară de această regulă, doar ancheta epidemiologică a DSP ne poate spune că pot fi suspendate cursurile și în alte clase, dacă există contacți direcți stabiliți de DSP ai cazului confirmat pozitiv. Doar acestea vor fi situațiile de rămânere în online din cauza numărului de cazuri”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul dezbaterii online „Adolescența fără filtre: importanța încrederii în sine în era social media”, organizată de Edupedu.ro. în parteneriat cu DOVE.

Amintim că premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că pragul de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor va fi eliminat de CNSU în această seară, iar decizia rămâne la fiecare școală în funcție de infectări.

Premierul a precizat că, prin decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va fi adoptată în această seară, „se scoate legătura cu gradul de incidență” pentru școli.

„Rămâne pentru fiecare școală în parte decizia în funcție de infectări”, a adăugat Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că prin ordin al ministerelor Sănătății și Educației se va veni cu detalii privind testările în școli. El a precizat că o propunere a specialiștilor era ca elevii să fie testați de două ori pe săptămână, însă lui i se pare „cam mult”.

Procedura de eliminare a acestui prag trebuie să urmeze mai mulți pași – mai întâi o ședință Comitetului tehnico-științific, urmată de ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, apoi o ședință de Guvern pentru aprobarea prin hotărâre de Guvern a acelei decizii și modificarea regulilor actuale printr-un nou ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

Bucureștiul a ajuns joi la o rată de infectare de 6,64 la mia de locuitori, iar Clujul este la o rată de 6,37. Cea mai mare incidență o are Timișoara – 8,5 la mia de locuitori, potrivit datelor anunțate de direcțiile de sănătate publică.


1 comment
  1. Ăștia ce visează noaptea debitează ziua. Și se pare că nu sunt capabili să viseze lucruri inteligente. Vai de viitorul acestei țări, cu așa miniștrii…… Doar sfârșitul lumii ne scapă de ăștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educaţiei clarifică declaraţiile ministrului Andronescu: nu se intenționează organizarea unor clase separate, ci creșterea numărului profesorilor de sprijin și al consilierilor școlari

Ministerul Educaţiei a trimis Edupedu.ro câteva precizări în cazul declaraţiilor făcute de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, din care se înţelegea că ar vrea organizarea elevilor cu cerinţe speciale din şcolile…
Vezi articolul

Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii cu medii sub 5, care susțin Evaluarea Națională anul acesta. Metodologia de admitere la liceu a fost publicată în Monitorul Oficial

Învățământul profesional devine obligatoriu pentru elevii care susțin Evaluarea Națională anul acesta și obțin o medie de admitere sub 5. Prevederea apare în metodologia de admitere la liceu publicată în…
Vezi articolul