BREAKING Carașol, fostul șef Transelectrica acuzat că și-a falsificat diploma de licență, a fost reținut de procurori

684 de vizualizări
Marius Carasol / Foto: Facebook/Transelectrica
Marius Dănuț Carașol, fostul șef al Transelectrica acuzat că și-a falsificat diploma de licență, a fost reținut de procurori, marți, și va fi prezentat instanței pentru mandat de arestare preventivă. Este cel mai mare scandal al studiilor de pe piața energetică românească, adus la lumină după o investigație Edupedu.ro.

Anchetatorii au făcut în cursul zilei de marți percheziții la Carașol, prejudiciul estimat de procurori prin falsificarea diplomei de licență fiind de 460 de mii de lei.

Procurorii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, constând în modalitatea frauduloasă de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză.

Amintim că Marius Dănuț Carașol a fost revocat în septembrie atât din funcția de președinte al companiei Transelectrica, cât și din poziția de membru al directoratului Transelectrica, de către Consiliul de Supraveghere al companiei.

Forul de conducere s-a reunit în ședință după ce Edupedu.ro a dezvăluit că Marius Dănuț Carașol și-a falsificat CV-ul, spunând că a absolvit Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București. Universitatea a răspuns însă, pentru Edupedu.ro, că directorul Transelectrica “a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Arheologii au reînceput săpăturile la mănăstirea cisterciană de la Igriș. Abația – una reprezentativă pentru Regatul Maghiar medieval și locul de înhumare pentru regele Andrei al II-lea și soția sa, Yolanda de Courtnay

Poveștile Banatului sunt departe de a fi cunoscute în totalitate. În 2013, printr-un parteneriat între Muzeul Național al Banatului și Universitatea Catolică “Peter Pazmany” din Budapesta, a început cercetarea la…
Vezi articolul

Monitorizarea predării online, chestionar de feedback pentru profesori și declarație pentru protejarea dreptului la imagine, printre deciziile anunțate de Ministerul Educației și sindicate

Predarea online va fi monitorizată de sindicatele profesorilor împreună cu inspectoratele școlare și conducerile unităților de învățământ, iar profesorii vor putea oferi feedback prin chestionar, pentru activitatea desfășurată de către…
Vezi articolul

OFICIAL În perioada 30 septembrie – 18 octombrie, inspectoratele școlare vor transmite la ARACIP lista școlilor propuse pentru reorganizare, inclusiv a creșelor cu personalitate juridică, pentru anul școlar 2025-2026 / Calendarul complet al activităților

În perioada 30 septembrie-18 octombrie, inspectoratele școlare vor transmite la ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – n.red) lista unităților de învățământ preuniversitar de stat cu…
Vezi articolul

INTERVIU Vacanță în „Roma Antică”. Italia turistică, sub lupa pasionaților de cultură și civilizație. „De Italia ne leagă multe secole de istorie. Romanii ne-ar fi influențat și astăzi viața de zi cu zi” – profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu

Dacă luăm copiii într-o vacanță în Italia, una dintre destinațiile favorite ale românilor, cum am putea să ne organizăm itinerariul astfel încât să fie și o experiență educațională pentru cei…
Vezi articolul

UPDATE Ligia Deca susține că face tot posibilul pentru a evita situațiile ca cea de la Sectorul 3, în care sute de părinți au stat la coadă, ca să-și înscrie copiii / Inspectoratul Școlar din subordinea sa susține că înscrierile în format fizic și numărul de locuri au fost stabilite unilateral de Primărie

Ministra Educației Ligia Deca a spus că “sunt de evitat situațiile” cum a fost cea din Sectorul 3 în care sute de părinți au stat la coadă noaptea pentru a-și…
Vezi articolul