BREAKING Bucureștiul se menține în scenariul galben. Rata de infectare COVID a scăzut la 2,52 la mie / De luni se ridică mai multe restricții / Ce înseamnă acest scenariu pentru școli

3.465 de vizualizări
Transport gratuit pentru elevi
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Bucureștiul se menține pentru a treia zi consecutiv în scenariul galben, după ce rata de infectare COVID a scăzut la 2,52 la mie, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, citat de G4Media.ro. Pentru școli, potrivit declarațiilor președintelui Iohannis, scenariul galben, dacă va fi păstrat, ar înseamna reluarea predării față în față la grădiniță, la clasele I-IV și la clasele terminale (VIII, XII).

UPDATE: Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori, scrie G4Media.ro.

Știrea inițială:

Capitala a ieșit miercuri din scenariul roșu, pentru prima dată de la începutul lunii octombrie.

La această oră este convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență pentru a discuta despre ridicarea unor restricții în București.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Citește mai mult despre scenariul galben în București pe G4Media.ro

În privința școlilor, președintele Klaus Iohannis și, apoi, alte oficialități au declarat că intenția este de redeschidere pe 8 februarie, o decizie urmând să fie luată pe 2 februarie. Scenariile de reluare a școlii, după cum au fost prezentate de șeful statului:

  • “Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate.
  • În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.
  • În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII.
  • În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.
  • Deci, repet: scenariul verde – toți merg la școală. Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line. Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare. Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Profesor la Universitatea de Medicină din Cernăuți, oraș în care nu au fost înregistrate atacuri: Cursurile se țin online, doar profesorii au voie să intre în Universitate / La magazine și farmacii nu se mai acceptă plata cu cardul, iar bancomatele nu mai funcționează

Profesorul Antonie Moisei, șeful catedrei de științe sociale și ucrainistică, de la Universitatea de Medicină din Cernăuți, a acceptat să povestească pentru EduPedu.ro, într-un scurt interviu, despre atmosfera din orașul…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor, despre prelungirea vacanței de vară până la 16 septembrie: Schimbă regulile în timpul jocului pentru interesele turismului, nu ale educației

Consiliul Național al Elevilor condamnă, „cu fermitate”, intenția Ministerului Educației Naționale de a amâna începerea anului școlar 2019-2020, la presiunea Ministerului Turismului, se arată într-un comunicat de presă. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul

Ligia Deca, către Opoziție: Nu există reformă cu efect instantaneu în educație / Sunteți un pericol pentru viitorul României, dacă nu vă raliați la eforturile Ministerului Educației de a forma absolvenții pe care piața muncii îi caută și viitorii cetățeni activi

„Nu există reformă cu efect instantaneu în educație. Sunteți un pericol pentru viitorul României, dacă nu vă raliați la eforturile Ministerului Educației de a forma absolvenții pe care piața muncii…
Vezi articolul