BREAKING București are o rată de infectare oficială de 3,02 la mia de locuitori / A fost depășit pragul în care, potrivit legii, toate școlile trec la predarea 100% online

9.370 de vizualizări
Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că rata de infectare pentru București este de 3,02 la mia de locuitori. Potrivit ordinului de ministru după care sunt organizate școlile, la această valoare a indicelui pentru cazurile noi de îmbolnăvire toate școlile dintr-o localitate trec în scenariul 100% online.

UPDATE: ora 13:30 Luni, elevii din București se duc la școală și grădiniță susține ministrul Educației, Monica Anisie, într-o declarație pentru Edupedu.ro: Mâine dimineață la 8:00 am convocat inspectorii școlari pentru a realiza planul de măsuri privind desfășurarea activităților didactice online

ora 13:15 Prefectul Capitalei pentru Edupedu.ro: Mâine vom lua o decizie cu privire la școli, dar astăzi nu. Rata de 3,02 înseamnă foarte puțin depășit ca să panicăm lumea

În Capitală au fost anunțate 770 de noi cazuri duminică, ducând rata de infectare la 3,02 peste pragul critic, de 3 la mie, prag care înseamnă trecerea în scenariul roșu pentru toate institutțiile de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Ministrul Educației a explicat săptămâna pentru Edupedu.ro aceasta ce înseamnă trecerea în scenariul roșu pentru unitățile de învățământ.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că “în momentul respectiv, unitățile de învățământ rămân închise pentru 14 zile. Elevii nu mai participă fizic la ore, iar cursurile se desfășoară în sistem online”.

Ministrul a precizat că interdicția de a veni fizic la unitatea de învățământ se va aplica tuturor grădinițelor și școlilor, indiferent că sunt de stat sau privat.

În ceea ce privește after school-urile și creșele, acestea pot fi închise numai în cazul în care Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență decide acest lucru, nefiind o măsură care să intre automat în vigoare, ca în cazul școlilor și grădinițelor.

Tot Comitetul poate decide suspendarea activităților pentru 14 zile si pentru after school-uri sau creșe, care sunt în administrarea autorității publice locale”, a precizat Anisie, pentru Edupedu.ro.

Oficialul a declarat că acest organism, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, “poate decide și alte măsuri pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor”, dincolo de cele care privesc strict școala, cum ar fi purtarea obligatorie a măștilor în toate spațiile publice deschise.

Știrea este în curs de actualizare


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va oferi suport și consultanță pentru reformarea și apoi dezvoltarea academică a Academiei de Poliție din București / 131 de doctoranzi vor mai susține tezele la Academie, ei nefiind primiți de alte universități la cererea de transfer / Școlile de doctorat ale Academiei, desființate anul trecut

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București au semnat marți, 15 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, un acord prin care UBB va…
Vezi articolul

În cei 35 de ani de după 1989 am avut 30 de miniștri ai Educației, iar între 1881-1916 au fost 10 miniștri, mulți dintre ei somități, spune Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române: Cum să existe continuitate? Îi schimbăm de azi pe mâine și toată lumea e specialistă în domeniile respective

Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române, a criticat instabilitatea sistemului educațional românesc. El a subliniat că, în lipsa unei continuități și a unei direcții clare, orice reformă riscă să fie…
Vezi articolul

Scriitoarea Ioana Pârvulescu: Literatura îi modelează pe copii, le formează calitățile de mici, le deschide gustul pentru lume / Pe lângă literatura universală, importante sunt și cărțile de literatură română, ca să te ancoreze în spațiu, să nu fii ca o frunză în vânt

Literatura îi modelează pe copii, îi așază pe făgașul vieții și le formează calitățile de mici, spune scriitoarea Ioana Pârvulescu într-o intervenție la Radio România Cultural (RRC). Să citească „îi…
Vezi articolul

Procedura de adaptare a examenelor pentru elevii cu tulburări de auz, văz, învățare și din spectrul autist a fost aprobată de minister

Ministerul Educației anunță că a aprobat procedura cerută de asociațiile pentru dreturile copiilor, prin care sunt asigurate la examenele naționale condițiile adaptate pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficienţe de auz/tulburare de spectru…
Vezi articolul