BREAKING Aproape s-a triplat numărul elevilor și angajaților din școli infectați cu noul coronavirus în primele 10 zile de cursuri/ Peste 69 de mii de elevi au trecut în online

3.150 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Numărul elevilor și angajaților din școli care sunt infectați după 10 zile de la debutul cursurilor a crescut până la peste 4.500, potrivit Ministerului Educației. Situația arată o creștere de peste 2,6 ori a acestor cifre, față de prima raportare, dată săptămâna trecută.

„În a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezență fizică față în față, conform raportărilor inspectoratelor școlare centralizate la nivel național de către Ministerul Educației, situația epidemiologică din mediul școlar este următoarea:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 3.362 (peste 1/1.000 în rândul elevilor);
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 1.192 de persoane (peste 4/1.000 în rândul personalului din învățământ);
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 2.749;
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 69.301 (2,36%)”.

„Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli. Următoarea raportare va fi comunicată public miercuri, 29 septembrie 2021”, precizează ministerul.

La doar 3 zile de la debutul cursurilor situația centralizată de minister era următoarea:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 1.091
  • Personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 604 persoane
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 795
  • Copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 17.658

Creșterile procentuale înregistrate în primele 10 zile sunt:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +207%
  • Personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: +97%
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +292%

7 comments
  1. Cum explica domnul ministru incidenta de 4 la mie la profesori comparativ cu 1 la mie la elevi având în vedere că personalul din învățământ este vaccinat in procent de 60%. Dacă mai dati procente din burta o sa aveti din ce in ce mai puțini vaccinati.

  2. Sunt fantastici, cei de la minister. Deci, daca al meu copil ia covid acum de undeva, nu e de la scoala, ca acolo se respecta “riguros” regulile de protectie sanitara… Prin urmare, scoala, ministerul si autoritatile locale nu raspund in nici un fel (si aici nu ma refer politic, ci penal) daca noi luam virusul de la un coleg de scoala al copilului meu, in timpul orelor/pauzelor.
    Daca, cu buna stiinta, organizezi o activitate care are sanse mari sa infecteze pe altii, asta nu se cheama “zadarnicirea combaterii bolilor”?

  3. Este normal. S-au triplat și numărul cazurilor pe total. Daca acum două săptămâni erau 2.000 de cazuri pe zi, acum sunt 6.000.

  4. Perioada de incubație e de maxim, nu fie 14. Omul o tine langa ca atata îl duce capul. Unul mai destept n au găsit la învățământ?

  5. Normal! Elevii de liceu sunt incorijibili. Nu respecta deloc masurile de prevenire. La fel si unii dintre profesori. In liceul meu elevii consuma bere in pauze si isi povestesc in grupuri mari, razand cu pofta, cum le-au murit rudele de Covid.

  6. >>nu se respectă la fel de riguros precum în școli
    Ma apuca rasul … Mai uitam ieri in fata scolii lu’ fii-miu, doar 2 parinti aveau masca. In scoala copiii poarta masca sub nas. Masti din carpa, destule. FFP2 nu prea am vazut. Distantare ioc. Se pleaca in grup de la scoala cu sau fara masca. Sagetile alea pe jos sunt puse ca sa fie acolo, nu le respecta nimeni nici pana acum. Plexiglasul e la locul lui.
    Mai pune si un copil cu tuse si rinoree lasat in clasa fara sa fie izolat si fara sa fie anuntati parintii. Cam asa sunt respectate regulile de unii.
    Am vazut insa si profi care impun regulile, aerisesc clasa etc. Dar e de ajuns un caz ca sa o ia totul la vale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență” – spune secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion / Legislația prevede că elevii cu note insuficiente sau cu absențe “sunt declarați amânați”, nu lăsați corigenți

Anul acesta pot fi lăsați elevi corigenți, dă asigurări secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, responsabil pentru învățământul preuniversitar. Acesta a declarat, pentru scoala9.ro, că “dacă un elev…
Vezi articolul

Primele de carieră didactică și cele de carieră profesională vor putea fi folosite până în luna octombrie 2024 inclusiv, pentru angajații care au fost în activitate în anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de OUG. Documentul se află pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Profesorii și angajații din Învățământ vor putea să folosească primele de carieră didactică și pe cele de carieră profesională până în luna octombrie 2024 inclusiv, potrivit unui proiect de OUG,…
Vezi articolul

Primarul Timișoarei a lăsat Inspectoratul Școlar fără internet în zi de simulare de BAC și înscriere în clasa pregătitoare. Inspectorul general: Și linia de backup este tăiată

Primarul din Timișoara a lăsat inspectoratul Școlar Județean fără internet, în zi de simulare a examenelor de Bacalaureat și de înscrieri la clasa pregătitoare. În plus, “mâine este o zi…
Vezi articolul