BREAKING Anisie: Ghidurile Ministerului Educației sunt orientative, sunt niște propuneri făcute de cadre didactice și nu sunt aprobate prin ordin de ministru

28.990 de vizualizări
Foto: Monica Anisie/Facebook.com
“Ghidurile sunt orientative, deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea”, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie, la TVR, legat de ghidurile lansate și promovate de instituția pe care o conduce în conferință publică pe 1 septembrie. Anisie spune că sunt “sugestii”, “niște propuneri în așa fel încât să ajutăm unitățile de învățământ în luarea unor decizii”, anunțând că nu sunt obligatorii pentru școli sau pentru profesori.

Este vorba despre ghidurile lansate pe platforma educatiacontinua.edu.ro.

“Ghidurile sunt orientative deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea. Sunt ghiduri elaborate tot de cadre didactice și acolo sunt niște propuneri în așa fel încât să ajutăm unitățile de învățământ în luarea unor decizii. În același timp am elaborat și repere metodologice pentru fiecare disciplină pentru profesori și pe fiecare nivel”, a spus Anisie.

Ghidurile pentru fiecare nivel de învățământ propun o serie de măsuri controversate, cum ar fi o pauză de doar 5 minute pentru toți profesorii, ca să schimbe clasele și să meargă la toaletă, pauze în interiorul orelor, decalate pentru clasele de fiecare palier, astfel încât elevii să nu se întâlnească între ei. Profesorii contactați de Edupedu.ro susțin că o asemenea pauză în interiorul orelor pentru câte o clasă, pe rând, ar face imposibilă realizarea cursurilor în clasele care nu au pauză, din cauza gălăgiei și forfotei provocate. Un reportaj TVR despre aceste reguli arată de asemenea probleme similare.

“Avem sugestii de aceea v-am spus că aceste ghiduri sunt orientative și realizate de către profesori, aceștia au venit în sprijinul colegilor lor”, a mai spus Monica Ansiei.

“Aceste ghiduri sunt orientative dau anumite soluții sunt realizate de către profesori acestea au venit mai multe idei în sprijinul colegilor lor, de aceea unitatea de învățământ este cea care știe cel mai bine cum anume poate să-și organizeze programul.

Dacă este unitate de învățământ cu copii mai puțini, care pot desfășura cursurile numai în program de dimineață, atunci la școala decide acest scenariu. Dacă însă nu au spațiul necesar, sunt copii foarte mulți în unitatea de învățământ, desfășoară cursurile și după-amiază”, a mai spus Anisie, întrebată dacă potrivit ghidurilor cursurile se vor desfășura numai dimineața.

Câteva dintre prevederile Ghidurilor:

Foto: Monica Anisie/Facebook.com


5 comments
  1. Eu nu vreau sa-mi trimit copilul la scoala!Cine ma poate obliga, dacă eu sunt reprezentantul legal al minorului si nu cred ca scolile prezinta siguranta?Sa se faca online!

  2. Acest ficus nu se uita in oglinda,si sa vada sensul propunerilor ,cat mai inghitem enunturi facute de asa zise (ministre ),rusine celor acceapta sa lucreze cu asemenea specimene inferioare care directioneaza educatia spre anihilare ,domnuler profesor de fizica aveti o idee…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” – campanie națională pentru școlari, părinți și profesori / În România, obezitatea este al patrulea factor de risc pentru anii de viață pierduți prin dizabilitate / Broșuri online pentru copii și adulți

O campanie pentru școlari, părinți și profesori intitulată „Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” este desfășurată de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică în luna noiembrie.…
Vezi articolul

VIDEO Monica Anisie, propusă la Ministerul Educației: Urgent voi reduce numărul imens de hârtii cu care este împovărat cadrul didactic. Părinții, elevii și studenții sunt sătui de reformă, voi asigura stabilitate

Reducerea numărului imens de hârtii pe care un cadru didactic trebuie să le completeze la cererea inspectoratelor, ministerului sau a ARACIP, aceasta este „măsura urgentă” pe care Monica Anisie, ministrul…
Vezi articolul

Studenții maghiari de la Universitatea de Medicină Târgu Mureș, într-o scrisoare către Kelemen Hunor: lobby-ul politic al UDMR este ineficient. Nici susținerea guvernului PSD-ALDE nu a fost suficientă pentru înființarea unei facultăți cu predare în maghiară

Studenții maghiari de la Universitatea de Medicină din Târgu Mureș au trimis două scrisori deschise, către rectorul universității și către conducerea UDMR, înainte ca profesorii români și maghiari din universitate…
Vezi articolul

Profesorii de la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, cea mai bună universitate din România, se solidarizează cu profesorii din preuniversitar și ies la protest în Piața Unirii, marți la prânz

Sindicatul Sind UBB al profesorilor din cea mai bună universitate din țară Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca se solidarizează cu angajații din învățământul preuniversitar, aflați în a doua săptămână…
Vezi articolul