Alexandru Rafila: După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială

49.765 de vizualizări
FOTO: Salvați Copii România/ Marian Mocanu
După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială, a anunțat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Într-un interviu acordat Digi 24, Rafila a precizat că parte dintre elementele de distanțare socială astăzi în vigoare, cum ar organizarea de mari manifestări, vor rămâne, totuși, “pentru mai mult timp în vigoare”.

Întrebat când estimează că am putea ajunge în punctul în care distanțarea socială să nu fie necesară, Alexandru Rafila a răspuns:

  • Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțare socială să nu mai fie necesară, o reducere – dacă vreți – a măsurilor legate de distanțarea socială.
  • Dar multe din elementele de distanțare, organizarea de mari manifestări șamd, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.
  • [Economia – n.red.] este probabil cel puțin la fel de importantă ca infecția însăși, pentru că nu poți să iei niște măsuri care să distrugă economia sau să distrugă funcționarea societății. Măsurile astea trebuie să fie limitate și din cauza asta eu întotdeauna am pledat și alți colegi de-ai mei au pledat să le luăm atunci când este necesar, pentru durata necesară. Dacă le luăm, de exemplu, mai înainte, înseamnă că prelungim o inactivitate economică.
  • Timing-ul este extrem de important în aceste decizii și e bine să încercăm să evităm să utilizăm astfel de teme de sănătate publică într-un context politic, pentru că atunci o să greșim cu siguranță.
  • Capacitatea de testare, pentru moment, este în jur de 2.000 de teste pe zi.

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Biblioteca „Panait Istrati” din Brăila, reacție după ce Institutul „Elie Wiesel” a acuzat transformarea orașului într-un loc de cult pentru ideologul Mișcării legionare, Nae Ionescu: Niciodată instituția noastră nu a făcut apologia extremismului

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila susține într-o postare pe Facebook că „niciodată instituția nu a făcut apologia unor mişcări extremiste, rasiste sau xenofobe. (…) Au fost prezentate documente tipărite…
Vezi articolul
Repartizarea copiilor în clasa pregătitoare - costul standard pe elev

Practica elevilor din liceele pedagogice să fie recunoscută la nivel universitar, solicită un director Ligiei Deca: Elevele efectuează cam 600 de ore de practică pedagogică, în cei 4 ani școlari

Dorin Lobonț, directorul Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș, i-a solicitat ministrului Educației ca practica pe care o fac elevii liceelor pedagogice să fie recunoscută la nivel universitar. Răspunsul Ligiei Deca a fost…
Vezi articolul