Alexandru Rafila: După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială

49.765 de vizualizări
FOTO: Salvați Copii România/ Marian Mocanu
După data de 15 mai vom avea o reducere a măsurilor de distanțare socială, a anunțat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Într-un interviu acordat Digi 24, Rafila a precizat că parte dintre elementele de distanțare socială astăzi în vigoare, cum ar organizarea de mari manifestări, vor rămâne, totuși, “pentru mai mult timp în vigoare”.

Întrebat când estimează că am putea ajunge în punctul în care distanțarea socială să nu fie necesară, Alexandru Rafila a răspuns:

  • Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțare socială să nu mai fie necesară, o reducere – dacă vreți – a măsurilor legate de distanțarea socială.
  • Dar multe din elementele de distanțare, organizarea de mari manifestări șamd, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare.
  • [Economia – n.red.] este probabil cel puțin la fel de importantă ca infecția însăși, pentru că nu poți să iei niște măsuri care să distrugă economia sau să distrugă funcționarea societății. Măsurile astea trebuie să fie limitate și din cauza asta eu întotdeauna am pledat și alți colegi de-ai mei au pledat să le luăm atunci când este necesar, pentru durata necesară. Dacă le luăm, de exemplu, mai înainte, înseamnă că prelungim o inactivitate economică.
  • Timing-ul este extrem de important în aceste decizii și e bine să încercăm să evităm să utilizăm astfel de teme de sănătate publică într-un context politic, pentru că atunci o să greșim cu siguranță.
  • Capacitatea de testare, pentru moment, este în jur de 2.000 de teste pe zi.

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 42% dintre profesori au participat la programe de formare continuă desfășurate prin casele corpului didactic, în anul școlar trecut, potrivit datelor unui raport al Ministerului Educației

Peste 42% din cadre didactice au participat la programe de formare continuă desfășurate prin casele corpului didactic, potrivit datelor Raportului privind starea învățământului preuniversitar 2021-2022. Concret, la aceste programe au participat…
Vezi articolul

Criza profesorilor din România „mai ales la materiile STEM” nu poate fi rezolvată doar cu măriri de salarii, burse și alte beneficii, susține ministrul educației, Ligia Deca, la ONU: „Ar trebui să avem încredere și în ei să conceapă împreună cu noi sistemul de educație transformat” / Tot Deca a eliminat examenul la „Științe” introdus prin Legea Miclea-Funeriu în Evaluarea Națională

Ministrul Educației a participat joi, 11 iulie, la Evenimentul special ONU pe tema transformării educației, organizat la New York. Aceasta a subliniat faptul că România se confruntă cu un deficit…
Vezi articolul