BREAKING Peste 800 de școli în șantier, anunță Ligia Deca, cu trei zile lucrătoare înainte de începerea cursurilor. Ministra nu spune nimic despre câte unități de învățământ nu-și vor putea primi elevii în prima săptămână

996 de vizualizări
Foto: Ligia Deca
Ministra Educației Ligia Deca prezintă drept „un record” numărul școlilor aflate în șantier la acest început de an școlar. Într-un anunț pe Facebook despre o conferință la care a fost, la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a pregăti începutul cursurilor, Deca nu menționează nimic despre faptul că în multe dintre aceste școli nu vor putea fi primiți elevii pentru că nu se pot desfășura cursuri din cauza construcțiilor și modernizărilor.

Ligia Deca scrie despre faptul că „începem anul școlar cu peste 800 de școli în proces de reabilitare, modernizare sau construcție”, și laudă imediat autoritățile pentru această „reușită”: „Un record ce arată nu doar creșterea implicării autorităților locale în viața școlii, ci și buna colaborare în comunitățile din țară”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, zeci de școli ar fi cerut inspectoratelor să organizeze Săptămâna „Școala altfel” în prima săptămână de școală, pentru că sunt în șantier, ca soluție pentru ca elevii să nu facă cursuri până pe 16 septembrie.

Deca mai scrie pe Facebook că a cerut „să se facă toate eforturile” ca „spațiile să fie sigure”: „am solicitat să se facă toate eforturile, la nivel local, pentru ca spațiile în care vor învăța copiii să fie nu doar potrivite procesului educational, ci și sigure”.

Redăm mesajul ministrei:

„Continuăm activitățile pentru pregătirea noului an școlar! Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o videoconferință în care am discutat stadiul pregătirilor școlilor împreună cu oficiali din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, precum și inspectorii generali ai Poliției Române, ai Jandarmeriei Române și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, directorii Agenției Naționale Antidrog și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane. Au fost prezenți, din țară, reprezentanți ai prefecții, reprezentanții inspectoratelor școlare și șefii structurilor teritoriale ale MAI.

Începem anul școlar cu peste 800 de școli în proces de reabilitare, modernizare sau construcție. Un record ce arată nu doar creșterea implicării autorităților locale în viața școlii, ci și buna colaborare în comunitățile din țară! Am solicitat să se facă toate eforturile, la nivel local, pentru ca spațiile în care vor învăța copiii să fie nu doar potrivite procesului educational, ci și sigure.

Siguranța în școală este prioritate și apreciez implicarea tuturor colegilor mei din toate structurile cu atribuții în acest sens. Doar printr-un efort comun putem face ca școala să fie ceea ce ne dorim pentru copiii noștri!”.

Articol în curs de actualizare.


2 comments
  1. Avem două structuri în șantier până cel puțin în 1 octombrie. Sunt structuri pentru că sunt izolate. NU avem unde deschide noul an școlar, nu e terminată nicio clasă, curtea școlii e plină de materiale, copiii sunt prea mulți pentru a fi mutați în alte structuri, spații nu există, transport în comun nu există, microbuze școlare în număr suficient nu există.

    Din fotoliul din minister, d-na Deca privește cu seninătate spre directori, să facă o minune. Directorii se uită la primar. Primarul n-are alegeri în septembrie, până în decembrie e timp de tăiat panglici.

    NOI ce naiba facem?! Că se duce cel puțin jumătate de modul dintr-un an complet făcut harcea-parcea de minister!! Ce testare inițială, ce recapitulare, ce structură organizată a predării conținuturilor!

    În ianuarie-februarie avem bacalaureat în PJ, în martie două rânduri de simulări, în mai EN246, în iunie iar bacalaureat și EN8!! Și colac peste pupăză mai avem și SA și SV, două prostii nedorite de nimeni.

    ȘCOALĂ CÂND FACEM? UNDE? Mergem cu copiii în fața ministerului, poate au vreo sală-două libere?!

  2. Dar de ce nu amintește nimeni de faptul că profesorii ajung, tacit, să lucreze un program de 12 ore pe zi în școlile aflate în șantier unde programul este in două schimburi. Codul muncii ajunge ignorat cu desăvârșire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șapte noi alianțe universitare europene, inclusiv două la care participă universități din România – printre cele 30 selectate acum să primească sprijin european prin Erasmus+ / Numărul de alianțe beneficiare crește la 50

30 de alianțe universitare europene au fost selectate în cadrul apelului Erasmus+ 2023 pentru a beneficia de sprijin financiar european pentru întărirea cooperării, ceea ce, după apelul din 2022, ridică…
Vezi articolul
Foto: Pexels/ Cottonbro

REPORTAJ Cei care nu mai pleacă. “În urmă cu câteva săptămâni ne-ar fi luat mințile orice nimic. Întârzierea unui Bolt la comandă, mâncarea rece dintr-un restaurant, un nasture rupt la palton sau frigul de afară. (…) Acum nu mai avem nimic. Nici țară, nici casă, nici familie”

Peste 500.000 de refugiați au intrat în România de la începutul războiului, majoritatea femei și copii. Cei mai mulți în tranzit. Alungați de război, cu câte o valiză și câteva…
Vezi articolul