Aproape 66% dintre candidații la concursul de directori au promovat proba scrisă, eliminatorie, și merg mai departe la interviu. Județele cu cele mai bune rezultate

21.399 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
65.8% dintre candidații care au participat la proba scrisă a concursului pentru directori și directori adjuncți de școli au reușit să ia cele 70 de puncte pentru a se califica la proba de interviu. Ministrul Educației a anunțat că au fost 9.111 candidați înscriși, iar dintre aceștia 21 s-au retras după ce au văzut subiectele și 450 nu s-au prezentat. Nu a existat niciun caz de fraudă.

Testul primit a fost unul standardizat, cu 50 de itemi de tip grilă, iar timpul de rezolvare a fost de 120 de minute. Rezultatul a fost primit pe loc, de fiecare candidat, la terminarea probei de către toți candidații.

Au fost validați pentru a participa la concurs 9.110 candidați, s-au prezentat și au finalizat proba 8.627 candidați (94,7%). Dintre aceștia, 5.676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7.

3.434 nu au luat proba eliminatorie.

Județele cu cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93%), Sălaj (81%), Mureș (78%).

Cele mai slabe rezultate s-au obținut în județele: Mehedinți (44%), Călărași (45,1%), Satu Mare (50,3%).

În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați.

Distribuția pe note este următoarea:

Potrivit calendarului de concurs, acum urmează contestațiile, care pot fi depuse până duminică. Cererea de contestații este aici:

Calendarul de concurs este următorul:

  • 15 – 17 octombrie – Depunerea contestațiilor la proba scrisă
  • 18 – 20 octombrie – Soluționarea contestațiilor la proba scrisă
  • 20 octombrie – Afișarea rezultatelor finale la proba scrisă
  • 21 octombrie – 1 noiembrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n)
  • 28 octombrie – Proba scrisă pentru candidații care la data de 15 octombrie 2021 se află în carantină sau izolare
  • 28 octombrie – Afișarea rezultatelor la proba scrisă
  • 28 octombrie – Depunerea contestațiilor
  • 29 octombrie – Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale pentru candidații participanți la proba scrisă din data de 28 octombrie
  • 28 octombrie – 2 noiembrie – Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/ universităților
  • 2 – 10 noiembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu
  • 12 noiembrie – Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor
  • 15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu
  • 16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu
  • 13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ
  • 17 decembrie – Validarea rezultatelor finale
  • 20 – 22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022)
Citește și:
Se va organiza rapid un alt concurs pentru posturile de directori rămase neocupate după ce va fi finalizat acesta, anunță ministrul Educației
Ce întrebări de leadership pentru rezolvarea unor situații practice, pe care le-ar putea întâlni la noul job, au avut candidații pentru funcția de director de școală
Peste 450 de profesori nu s-au prezentat la proba scrisă a concursului de directori, anunță Ministerul Educației. 21 s-au retras după ce au văzut subiectele, niciun eliminat
ULTIMA ORĂ Subiectele pentru concursul de directori au fost publicate. Grila de răspunsuri

9 comments
  1. La Bistrița, în sala unde am fost, la evaluare, candidații la 2 m de masa evaluatorilor. Nu vedeai dacă ceea ce anunța evaluatorul chiar e scris pe foaie. N a fost cazul la mine, am luat 7 80, cât m am autoevaluat, dar foarte mulți dintre cei care se plângeau la început pe afară ca nu promovează au avut, în final, între 7 și 8. Note mici în BN, dar suficient ca să promoveze toți.

  2. Cum suntem in România vom avea surpriza ca la contestații deși se corectează cu ,, șablon”, deci indubitabil, să fie declarați admiși prietenii de partid care inițial au fost respinși.

  3. Și pentru cititorii dvs…
    La Buzău s-a furat la “examen” ca în codru: am fost câte 30 într-o sală MICĂ + 3 supraveghetori. Băncile (modulare), au fost aranjate special de inspectorul general, așa încât să satisfacă nevoile clientelei politice PNL: la 30 cm una de cealaltă (în lateral). Puteai vedea nu doar grila celui din față, ci și a celui din fața lui, iar în lateral, asemenea … Colegii stânga-dreapta erau la o lungime de braț. Am fost așezați ca sardelele, claie peste grămadă, în condițiile în care incidența virusului este cea pe care o cunoaștem, fiind nevoiți să purtăm mască inclusiv pe stradă.
    I-am sesizat aceste aspecte înainte de examen inspectorului general – președintele comisiei – de față cu toți ceilalți candidați din sală, așa încât să rămână înregistrată video intervenția mea. I-am explicat că se văd grilele celor din jur și nu este deloc în regulă și i-am mai spus că într-o sală alăturată am informații clare că se va frauda (cu sprijinul dumnealui). I-am spus nominal cine o va face … De asemenea, am sunat la TelVerde înainte de examen, imediat după ce am văzut distribuția pe săli și înghesuiala din acestea. La numărul national nu a răspuns nimeni (am două apeluri), iar la cel județean a răspuns o voce suavă, spunând că totul e în regulă, întrucât se filmează. M-am consultat cu un avocat, iar luni dimineață voi depune o plângere penală pe subiectul acesta, este singura posibilitate, întrucât nu poți contesta lucrarea altuia.
    În concluzie, examenul a fost o bătaie de joc la adresa celor care s-au pregătit și a avut unicul scop de a da un caracter de “legitimitate” lipitorilor de afișe numiți în funcții de PNL.
    Din ceea ce am putut observa, consider că subiectele nu au fost divulgate anterior examenului, însă frauda s-a petrecut la nivel de ORGANIZARE a inspectoratului, așa cum era de așteptat.
    Una dintre candidatele despre care i-am spus inspectorului general că va frauda a luat fix aceeași notă ca și cumnata ei, colegă de sală (oare se va dovedi că și greșelile sunt aceleași?). Eu am luat 8:60, iar cele două au luat note mai mici decât mine, deci nu asta este nemulțumirea mea, cum ar putea unii cititori să creadă. Camere video: doar UNA, care nici nu știu dacă a funcționat permanent, în condițiile în care la Bacalaureat și Evaluare Națională sunt OBLIGATORII DOUĂ, una în spate și cealaltă în fața clasei, calitate HD, audio+video.
    Avem pretenția că educăm tinerii, iar la bacalaureat și EN se iau zeci de măsuri de securitate, dar aceste măsuri au fost încălcate în cazul examinării directorilor…
    Pentru toate aceste nereguli mă voi adresa justiției, așa cum am spus. Nu mă aștept să ia vreo măsură ministerul, fiindcă acesta e “pe mână” cu inspectoratul în România (Ne)Educată. Poate voi, presa, mai puteți avea un cuvânt de spus…

    1. Domnule prof. dr. Corcodel, decizia dvs. de a depune plângere penală mi se pare mai mult decât justificată. Cunosc situația Buzăului și cum tentaculele caracatiței politice care este PNL s-au întins în mod nesimțit. Poate ar fi bine totuși să divulgați public identitatea celor vinovați, pentru a se ști cine sunt impostorii care vor să devină managerii unor instituții de învățământ (ori nu pentru a le crăpa obrazul de rușine, nu cred că au așa ceva..).

    2. Felicitări, mă bucur că există şi OAMENI ca dumneavoastră! Sper ca demersurile dumneavoastră să înlăture putreziciunea din sistem.

    3. Normal ar fi sa vedem si noi numele candidatilor nu coduri. Sa vedem si noi ce profesori ne-au condus sau cine o sa ne conduca si cu ce nota o sa ne conduca!Cred ca nota 7 este cam mica. Normal ar fi peste 8 ca la definitivat. Asa cum la examenul de ocupare a posturilor didactice se afiseaza numele candidatilor normal si aici ar trebui sa se afiseze!
      Cred ca la contestatii se vor face multe nereguli si pilele vor reusi sa promoveze.

    4. Prin urbe se zvonește că deja ați câștigat concursul și că veți face echipa cu una dintre cumnate ! Sunteți veriga slabă a învățământului nehoian! Mai aveți un pic șî îi dați lovitura finală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Birocratizarea învățământului

Mai multe școli din București cer ca dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal – Școala 81, de exemplu, cere actele de la părinți până pe 16 septembrie, deși legislația prevede 28 septembrie data limită

Mai multe școli din Capitală au cerut ca cererile și dosarele pentru bursele elevilor să fie depuse înainte de termenul legal, potrivit anunțurilor de pe site-urile unităților de învățământ. De…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor, despre prelungirea vacanței de vară până la 16 septembrie: Schimbă regulile în timpul jocului pentru interesele turismului, nu ale educației

Consiliul Național al Elevilor condamnă, „cu fermitate”, intenția Ministerului Educației Naționale de a amâna începerea anului școlar 2019-2020, la presiunea Ministerului Turismului, se arată într-un comunicat de presă. Reprezentanții elevilor…
Vezi articolul