Admiterea la Facultatea de Drept 2022 – 20% din subiecte vor fi de gândire critică, anunță Universitatea din București care publică modele de subiecte

25.818 vizualizări
Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com
20 de subiecte de gândire critică urmează să fie introduse la admiterea din iulie 2022 a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Facultății de Drept din data de 18 noiembrie 2021, când a fost aprobată propunerea privind modificarea condițiilor de admitere.

Cele 20 de subiecte de gândire critică vor testa aplicarea capacității de înțelegere a candidaților la anumite situații de fapt, după cum a transmis Facultatea de Drept. Structura examenului de admitere va fi următoarea, conform modificării adoptate:

  • 50 de subiecte de limba română
  • 30 de subiecte de economie
  • 20 de subiecte de gândire critică
Iată un exemplu de item de gândire critică:

„Mihaela, Cristina şi Zenobia sunt profesoare de istorie la liceele “George Coşbuc”, “Mihai Viteazul” şi “Ştefan Odobleja” din capitală. Identificaţi cine la ce licee predă, având în vedere următoarele: O singură profesoară e inspectoare, şi numai inspectoarea lucrează la două licee, restul la câte unul singur. Inspectoarea nu lucrează la Odobleja, dar Zenobia e colegă cu ea la un singur alt liceu. Şi Zenobia, şi Cristina (care nu e inspectoare), predau fie la Viteazul, fie la Odobleja, nu la ambele, însă ele nu sunt colege. Alegeţi una singură dintre următoarele variante. 

  1. Mihaela predă la “George Coşbuc”, Cristina predă la “Mihai Viteazul” şi “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Ştefan Odobleja” 
  2. Mihaela predă la “Ştefan Odobleja”, Cristina predă la “George Coşbuc” şi “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Mihai Viteazul” 
  3. Mihaela predă la “George Coşbuc” şi “Mihai Viteazul”, Cristina predă la “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Mihai Viteazul” 
  4. Mihaela predă la “Mihai Viteazul”, Cristina predă la “Mihai Viteazul” iar Zenobia predă la “George Coşbuc” şi “Ştefan Odobleja””
Modele de subiecte de gândire critică:

Majoritatea facultăților din România, de stat și private, organizează admitere doar pe baza de dosar, adică iau în calcul media de la Bacalaureat. Câteva facultăți, cum ar fi cele de drept de la București și Cluj sau cele de Medicină, încă susțin examene scrise.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile pot de acum să finanțeze din fonduri proprii proiecte de mobilitate academică a studenților, iar aceștia vor beneficia cel puțin o dată pe an de prezentări ale programelor de mobilitate disponibile / Fonduri de la buget pentru creșterea numărului de mobilități – Metodologie nou aprobată

Instituțiile de învățământ superior „pot finanța, cofinanța și/sau avansa fonduri din venituri proprii pentru a susține implementarea proiectelor de mobilitate”, potrivit noii Metodologii privind mobilitatea academică a studenților, aprobată printr-un…
Vezi articolul

Studenții pot întreba “cărțile vii” tot ce vor să știe, în Biblioteca Vie de la Cluj-Napoca. Printre specialiștii cărora tinerii sunt chemați să le adreseze întrebări sunt profesorii Daniel David, Andrei Miu, medicii Andreea Cătană, Constantin Ciuce

Studenți ai UMF “Iuliu Hațieganu” și ai altor universități, precum și medici rezidenți pot participa sâmbătă, 26 martie, la evenimentul Biblioteca Vie, unde vor putea sta de vorbă personal cu…
Vezi articolul

SRI anunță că Politehnica București formează din toamna aceasta ingineri care vor lucra în Serviciul Român de Informații. Costoiu, rectorul Politehnica: Sunt în jur de 10 locuri, la Automatică și la Telecomunicații

Serviciul Român de Informații anunță că, “din această toamnă, Universitatea Politehnică București formează ingineri care la finalul studiilor vor lucra în SRI”. Contactat de Edupedu.ro, rectorul Politehnica București a declarat…
Vezi articolul

Rectorul Nicolae Istudor spune că Academia de Studii Economice, instituție care se declară “independentă față de religii”, este o “instituție credincioasă”. El anunță cenzurarea “comentariilor negative” – Reacție în controversa icoanelor date ca premiu pentru studenții de nota 10

Rectorul Academiei de Studii Economice (ASE) din București spune că universitatea pe care o conduce este “o instituție credincioasă”, potrivit Euronews România. Totodată, el este citat vorbind despre o cenzurare…
Vezi articolul