Admiterea la Facultatea de Drept 2022 – 20% din subiecte vor fi de gândire critică, anunță Universitatea din București care publică modele de subiecte

25.897 de vizualizări
Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com
20 de subiecte de gândire critică urmează să fie introduse la admiterea din iulie 2022 a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Facultății de Drept din data de 18 noiembrie 2021, când a fost aprobată propunerea privind modificarea condițiilor de admitere.

Cele 20 de subiecte de gândire critică vor testa aplicarea capacității de înțelegere a candidaților la anumite situații de fapt, după cum a transmis Facultatea de Drept. Structura examenului de admitere va fi următoarea, conform modificării adoptate:

  • 50 de subiecte de limba română
  • 30 de subiecte de economie
  • 20 de subiecte de gândire critică
Iată un exemplu de item de gândire critică:

„Mihaela, Cristina şi Zenobia sunt profesoare de istorie la liceele “George Coşbuc”, “Mihai Viteazul” şi “Ştefan Odobleja” din capitală. Identificaţi cine la ce licee predă, având în vedere următoarele: O singură profesoară e inspectoare, şi numai inspectoarea lucrează la două licee, restul la câte unul singur. Inspectoarea nu lucrează la Odobleja, dar Zenobia e colegă cu ea la un singur alt liceu. Şi Zenobia, şi Cristina (care nu e inspectoare), predau fie la Viteazul, fie la Odobleja, nu la ambele, însă ele nu sunt colege. Alegeţi una singură dintre următoarele variante. 

  1. Mihaela predă la “George Coşbuc”, Cristina predă la “Mihai Viteazul” şi “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Ştefan Odobleja” 
  2. Mihaela predă la “Ştefan Odobleja”, Cristina predă la “George Coşbuc” şi “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Mihai Viteazul” 
  3. Mihaela predă la “George Coşbuc” şi “Mihai Viteazul”, Cristina predă la “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Mihai Viteazul” 
  4. Mihaela predă la “Mihai Viteazul”, Cristina predă la “Mihai Viteazul” iar Zenobia predă la “George Coşbuc” şi “Ştefan Odobleja””
Modele de subiecte de gândire critică:

Majoritatea facultăților din România, de stat și private, organizează admitere doar pe baza de dosar, adică iau în calcul media de la Bacalaureat. Câteva facultăți, cum ar fi cele de drept de la București și Cluj sau cele de Medicină, încă susțin examene scrise.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Național al Rectorilor anunță că sprijină organizarea Bacalaureatului: Drumul către studiile universitare nu trebuie să fie pavat cu situații de compromis

Consiliul Național al Rectorilor anunță că susține organizarea examenului de Bacalaureat, “dar într-un mod responsabil și echitabil, cu respectarea precauțiilor impuse de răspândirea COVID 19”. “Credem că nu trebuie finanțate…
Vezi articolul

Elevii și studenții români din străinătate vor beneficia de asigurare medicală fără plata contribuției / Absolvenţii facultăţilor de Medicină, Stomatologie și Farmacie vor fi asigurați încă şase luni de la absolvire – lege adoptată de Camera Deputaților, for decizional

Elevii, studenţii şi studenţii-doctoranzi înmatriculaţi într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din altă ţară vor beneficia de asigurare de sănătate fără plata contribuţiei, potrivit unui proiect de lege adoptat, marți,…
Vezi articolul

Schemă de decontare pentru măști și dezinfectanți de 10 milioane de euro pentru universități, anunțată de Raluca Turcan. Majoritatea universităților vor desfășura cursuri la distanță, online

Universitățile vor putea deconta cheltuielile pentru măști și dezinfectanți din fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan la reuniunea Consiliului Național al Rectorilor,…
Vezi articolul