Admiterea la Facultatea de Drept 2022 – 20% din subiecte vor fi de gândire critică, anunță Universitatea din București care publică modele de subiecte

25.900 de vizualizări
Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com
20 de subiecte de gândire critică urmează să fie introduse la admiterea din iulie 2022 a Facultății de Drept din cadrul Universității din București, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ. Decizia a fost luată în ședința Consiliului Facultății de Drept din data de 18 noiembrie 2021, când a fost aprobată propunerea privind modificarea condițiilor de admitere.

Cele 20 de subiecte de gândire critică vor testa aplicarea capacității de înțelegere a candidaților la anumite situații de fapt, după cum a transmis Facultatea de Drept. Structura examenului de admitere va fi următoarea, conform modificării adoptate:

  • 50 de subiecte de limba română
  • 30 de subiecte de economie
  • 20 de subiecte de gândire critică
Iată un exemplu de item de gândire critică:

„Mihaela, Cristina şi Zenobia sunt profesoare de istorie la liceele “George Coşbuc”, “Mihai Viteazul” şi “Ştefan Odobleja” din capitală. Identificaţi cine la ce licee predă, având în vedere următoarele: O singură profesoară e inspectoare, şi numai inspectoarea lucrează la două licee, restul la câte unul singur. Inspectoarea nu lucrează la Odobleja, dar Zenobia e colegă cu ea la un singur alt liceu. Şi Zenobia, şi Cristina (care nu e inspectoare), predau fie la Viteazul, fie la Odobleja, nu la ambele, însă ele nu sunt colege. Alegeţi una singură dintre următoarele variante. 

  1. Mihaela predă la “George Coşbuc”, Cristina predă la “Mihai Viteazul” şi “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Ştefan Odobleja” 
  2. Mihaela predă la “Ştefan Odobleja”, Cristina predă la “George Coşbuc” şi “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Mihai Viteazul” 
  3. Mihaela predă la “George Coşbuc” şi “Mihai Viteazul”, Cristina predă la “Ştefan Odobleja” iar Zenobia predă la “Mihai Viteazul” 
  4. Mihaela predă la “Mihai Viteazul”, Cristina predă la “Mihai Viteazul” iar Zenobia predă la “George Coşbuc” şi “Ştefan Odobleja””
Modele de subiecte de gândire critică:

Majoritatea facultăților din România, de stat și private, organizează admitere doar pe baza de dosar, adică iau în calcul media de la Bacalaureat. Câteva facultăți, cum ar fi cele de drept de la București și Cluj sau cele de Medicină, încă susțin examene scrise.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Surse: Universitățile cu domenii de licență în științe și inginerie vor primi cu 33% mai mulți bani pentru burse și protecție socială, prevede proiectul Legii Deca, în care apare și un „Program Național” de sprijin pentru educație în științe exacte și inginerie / Cîmpeanu anunța „susținere privilegiată” pentru domeniile STIM

Un “Program Național de sprijinire a învățării științelor exacte, a ingineriei și matematicii” (PNSTIM) urmează să se înființeze în baza viitoarei Legi a învățământului superior, în continuarea unui program similar…
Vezi articolul

Consorțiul Universităților pentru Științele Vieții își exprimă susținerea pentru pachetul de legi ale educației, ca “soluție pentru educația în domeniul agriculturii și dezvoltării durabile!” / Pentru învățământul superior, este apreciată în special “consolidarea componentei financiare” și a autonomiei universitare

Schimbările propuse în pachetul legislativ pus în dezbatere de Ministerul Educației reprezintă “o soluție pentru educația în domeniul agriculturii și dezvoltării durabile”, susține Consorțiul Universităților pentru Științele Vieții, ce reunește…
Vezi articolul

Doctoranzii în Psihologie-Științele Educației de la Universitatea din București, chemați să scaneze tezele vechi de doctorat care ar fi trebuit deja verificate de plagiat pe bani de la Guvern / Directorul Dragoș Iliescu: De regulă doctoranzii sunt plătiți, activitatea aceasta specifică, însă, este voluntară / Șeful CSUD: Secretariatele se ocupă în mod normal, există fonduri pentru cei care scanează

Doctoranzii din cadrul școlii doctorale de Psihologie și Științele Educației a Universității din București au fost informați, miercuri seară, de Dragoș Iliescu, directorul școlii doctorale, că este așteptat ajutorul pentru…
Vezi articolul