Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al președintelui României și lector la Facultatea de Jurnalism, este noul purtător de cuvânt al Universității din București

2.141 de vizualizări
Foto; Ilona Andrei/G4Media
Bogdan Oprea, lector la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, între altele fost purtător de cuvânt al președintelui României, preia, luni, atribuțiile de purtător de cuvânt al Universității din București, potrivit unui anunț al acesteia. Bogdan Oprea preia funcția de purtător de cuvânt de la Mirabela Amarandei, directorul de Direcției de Orientare Strategică și Politici Publice in cadrul Universității din București. Ea a fost purtător de cuvânt din 2017.

Într-o scurtă declarație pentru Edupedu.ro, Amarandei a spus că:

  • ”Pentru mine a fost un adevărat privilegiu să pot vorbi în numele unei comunități academice prestigioase și bogate cultural cum e Universitatea din București. Un privilegiu și o responsabilitate să o promovez și să îi apăr reputația, chiar și în momente dificile și în care credibilitatea sau încrederea în instituție ar fi putut fi zdruncinate. Nu aș fi putut face asta fără încrederea rectorilor Mircea Dumitru și Marian Preda, cărora le mulțumesc pentru că au crezut în mine. Totodată, le sunt recunoscătoare colegelor și colegilor din echipa de conducere a Universității. Un ”mulțumesc” și jurnaliștilor, de la care am învățat foarte mult în acești ani. Mă retrag acum pentru un proiect personal de suflet, fetița noastră care va veni în scurt timp și căreia îi voi dedica nu doar timp și energie, dar și dorința mea puternică de a crește un om bun.”

Lector universitar doctor la FJSC, unde predă jurnalism și comunicare din 2007, Bogdan Oprea are 25 de experiență în domeniu. Potrivit prezentării transmise de instituția de învățământ superior, el a fost:

  • purtător de cuvânt al președintelui României și șef al Departamentului de Comunicare Publică din cadrul Administrației Prezidențiale
  • purtător de cuvânt al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului
  • purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății
  • consilier de rang înalt al Uniunii Europene pentru comunicare și vizibilitate a asistenței UE și impactului reformelor pe lângă Guvernul Republicii Moldova.

În primii 12 ani de carieră, el a fost jurnalist în presa locală și centrală.

Este autorul volumului „Fake news și dezinformare online: recunoaște și verifică. Manual pentru toți utilizatorii de internet” (2021/2022, Editura Polirom, Iași).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un profesor timișorean, condamnat în primă instanță pentru că a umilit o elevă la Bacalaureat, în 2017. A primit 4 luni de închisoare cu suspendare, după ce a insultat-o și încercat să o scoată cu forța din examen pentru că și-a uitat buletinul acasă

Un profesor universitar din Timișoara, care a umilit o elevă la examenul de bacalaureat derulat acum cinci ani, a fost condamnat în primă instanță. Bărbatul a fost găsit vinovat de…
Vezi articolul

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”: Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader este unicul candidat pentru un post de lector universitar / Cum a reușit Ionuț Toader să bifeze criteriile – cheie în mare viteză

În timp ce Tudorel Toader este rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, fiul său cel mare avansează rapid în cariera academică la aceeași instituție de învățământ superior.…
Vezi articolul

Rata de promovare la Evaluarea Națională a elevilor maghiari este de 77,09%, anunță Kelemen Hunor. Anul acesta elevii maghiari au susținut examenul după un curriculum diferențiat la limba și literatura română

Elevii claselor maghiare au susținut Evaluarea Națională după o curriculă diferențiată la Limba și literatura română. Rata de promovare în rândul elevilor maghiari este de 77,09%, a declarat Kelemen Hunor,…
Vezi articolul

Pedeapsă cu închisoare de la 8 luni la 4 ani și interzicerea pentru o perioadă de până la 5 ani de a mai preda pentru profesorii care cer sau primesc favoruri sexuale de la elevi sau studenți – noua prevedere din Codul Penal se aplică din 6 ianuarie

Pedepse mai mari pentru profesorii care cer sau primesc favoruri sexuale de la elevi sau studenți, din 6 ianuarie. Noua lege adoptată de Parlament și publicată în Monitorul Oficial pe…
Vezi articolul